Анкета

Колко време чакахте своето Rio?

Няколко дни
5 (38.5%)
1 месец
3 (23.1%)
2 месеца
0 (0%)
3 месеца
1 (7.7%)
4 месеца
1 (7.7%)
5 месеца
0 (0%)
6 месеца
1 (7.7%)
7 месеца
1 (7.7%)
повече от 7 месеца
1 (7.7%)

Общ брой гласове: 13

Автор Тема: Rio[UB] - първи впечатления  (Прочетена 84429 пъти)

kiario2012

• Експерт
  • Публикации: 515
  • KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L
Re: Rio[UB] - първи впечатления
« Отговор #180 -: Януари 19, 2013, 09:53:44 am »
Колеги, какво да се направи с това скърцане, още повече ме е яд, че тука гледам - споделят, че нямало никакви паразитни шумове. Като минавам през паваж, имам чувството, че таблото всеки момент ще се откачи, пука и скърца буквално навсякъде....направо да не повярваш, че е нова кола...
Чудно при мен нищо такова те се наблюдава,по дупките не осещам никакъв паразитен шум

И при мен всичко е наред, но пък съм на няма и 500-600км ( предполагам не съм мерило )
Чуват боклуците при ''патерицата'' в двойното дъно, което е нормално.
Чува се скърцане от бебешкото столче ( пак е нормално )
И сервизната книжка и упътването ми се блъскат в празната жабка:)

Но както казах има време да се нервирам и аз.
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

KIA CEED 1.4 T-GDI 140hp DCT-7 EX

Стефан

Toti

• Новак
  • *
  • Публикации: 37
« Отговор #181 -: Януари 20, 2013, 07:54:58 pm »
Здравейте,

Аз карам Рио 1.2 ЕХ от юли миналата година. Не съм навъртял особено много километри досега - към 6500км. :) Впечатленията ми дотук са доста добри, като се има предвид, че предишната ми кола беше А4 2.6. :)
Разхода в града е около 7, а ако прекарвам повече време в задръстване сега на студа стига до 8/100. Извън градско свалям до 5.8/100. Сметките са от пълно до пълно на една и съща колонка. Зареждам Петрол 96 ако има значение.
След 4500-5000км колата се отпуши малко и вече върви прилично като за 1.2. На магистралата до 140 се държи прилично.
С хубави гуми това зверче спира доста добре.
Особено съм доволен от светлините в завой.
От интериора единствено не съм доволен от позицията на шофьорската седалка. Свалена максимално долу ми се струва все едно седя в бус в сравнение с аудито ми или с шкода октавиа на пример. Свиква се де, не е болка.
Всичко останало е супер. Досега няма скърцания и паразитни звуци. Музиката е на ниво, климатика работи идеално - не го спирам ни зиме, ни лете. :)
Подгряването на седалките също се оказа много приятна екстра рано сутрин в студа. :)

hrist

• Разбирач ;)
  • Публикации: 147
« Отговор #182 -: Януари 20, 2013, 08:42:03 pm »
Ами защо не си я повдигнеш? Толкова ли си висок? :o

Toti

• Новак
  • *
« Отговор #183 -: Януари 20, 2013, 10:03:57 pm »
Ами защо не си я повдигнеш? Толкова ли си висок? :o

Не си ме разбрал или аз не съм се изразил правилно.
Искам да е още по - ниско, за да съм по - излегнат както е стойката в по - голяма кола.
Това да й е, бял кахър. :)

hrist

• Разбирач ;)
  • Публикации: 147
« Отговор #184 -: Януари 29, 2013, 03:55:29 pm »
За пръв път имам автомобил на който му се запотяват фаровете  >:(

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #185 -: Януари 29, 2013, 04:02:55 pm »
Има сервизен бюлетин за запотяване на фаровете.
Оправят ги гаранционно със силика гел  :-*

http://dl.dropbox.com/u/105816300/Rio/TSB/38063.pdf

Toti

• Новак
  • *
« Отговор #186 -: Февруари 06, 2013, 04:21:15 pm »
Не съм пробвал, тъй като не съм имал възможност, но един колега ме попита и ми стана интересно - заключва ли се автоматично колата, когато ключа се отдалечи на някакво разстояние или след някакво време извън колата?

kiario2012

• Експерт
  • Публикации: 515
  • KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L
« Отговор #187 -: Февруари 06, 2013, 04:30:59 pm »
Не съм пробвал, тъй като не съм имал възможност, но един колега ме попита и ми стана интересно - заключва ли се автоматично колата, когато ключа се отдалечи на някакво разстояние или след някакво време извън колата?

За мойта поне забелязах че ако изключа алармата и се забавя с отваряне на вратите след малко колата сама се заключва ( не знам дали се включва пак аларма , но вратите се заключват )...За конкретното ти питане нямам инфо , но ще пробвам и ще кажа.
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

KIA CEED 1.4 T-GDI 140hp DCT-7 EX

Стефан

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #188 -: Февруари 10, 2013, 10:10:41 am »
Не се заключва когато се отдалечи ключа дори и при  EX изпълнение.

Veso1913

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #189 -: Март 15, 2014, 09:43:25 pm »
Здравейте пичове!Днес си оставих вярно служещата ми Хонда и седнах в новото Киа Рио 1.4 бензин,най високо ниво на оборудване.Чаках го около 2 седмици и си мисля че е нормално.Първото лошо впечатление е силният шум който се чува-мисля да е от гумите,но още не съм се убедил.Все още се уча и свиквам на екстрите.За ускорение и динамика не говоря засега,даже в последните две седмици си карах Хондата умишлено бавно,че да свикна на такъв модел каране.Понеже съм болен от две седмици,не мога да изпитам пълна наслада от новата кола,но едната екстра/затопляне на волана/ ми дойде супер!От утре започвам да събирам повече впечатления,надявам се положителни.Иначе много леко управление на волана,спирачките са супер.Днес ми се наложи да спра рязко и после дори и на втора/минавайки през всички скорости от 6 надолу/не искаше да се наема.Не разбрах какво точно стана.После след около 1 миля се "оправи",не че се е развалила,но сякаш не трябваше да се получава подобен ефект.От утре продължавам с проверките.
KIA RIO 4, 1.4 petrol 2014
KIA SPORTAGE 4-4 ,1.7 D

Doofy

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #190 -: Март 21, 2014, 06:53:35 pm »
Здравейте!

От другата седмица мисля и аз вече да се сдобия с Рио yahoo

Имам 2 въпроса:

1. Някой може ли да сподели впечатления за дизеловия вариант 1.4? Гледам ускорението от 0-100 и 14 секунди ми се виждат малко множко. Мудна ли е колата?

2. Всички говорят за досадните скърцания в колата. Това нещо оправя ли се по някакъв начин или никакъв шанс?

Мерси предварително!

D.Vladimirov

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
« Отговор #191 -: Март 21, 2014, 07:45:41 pm »
Здравейте колеги и честито за новитете машинки :)
Предлагам, ако сте от София да си организираме мини среща някъде и да споделим своите впечатления относно колите.

Kia Rio 1.4 EX Silver

Драго

Veso1913

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #192 -: Май 23, 2014, 12:07:50 am »
Благодаря за пожеланието!Относно сбирката,не се очертава скоро прибиране в БГ.За скърцания,засега чукам на дърво.Както казват автоджамбазите-няма хлоп,няма троп,за скръц да не става въпрос.Изключително стегната кола/неочаквано/,държи се прекрасно на пътя.Шума от който се оплаквах от гумите почти изчезна.Вероятно съм карал на някакъв кофти асфалт.До 2к мили я щадях и не се опитвах да я настъпвам.Сега я подкарах като нормална кола,отпуши се и почнах да си я режа.Е,не е върха в това отношение,но с 1,4 бензинче и това е супер.В завоите няма мърдане/а тука имаме завои и тесни пътища.../а аз си влизам с около 100км в тях и няма въобще поднасяне.За справка Хондата си мяткаше задника на същите пътища и с по ниска скорост.Засега максимума който ми дава в такива завои  е около 100км/ч.Всичко останало засега е ОК,с изключение на боята.Ах тази боя,ще имам сериозни грижи с нея.Четох че е калпава преди покупката,ама чак толкова калпава не очаквах.Сега се чудя какво да правя,за да я защитя и поне да спре да се "доразкрасява".Вече имам 4 точки от камъчета.А досега съм карал много и различни коли и никога не съм имал подобен проблем.Затова на тази красавица и се пише връщане в магазина и покупка на една нова Хонда.Дано нейната боя не прави проблеми.
KIA RIO 4, 1.4 petrol 2014
KIA SPORTAGE 4-4 ,1.7 D