FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Колега SilverArrow, кой беше пилотната кола и кой караше отзад?
Не, не става дума за въждушен поток. Имам наблюдения, че винаги когато карам с друга кола и съм отзад и догонвам (в смисъл, че не винаги мога да изпреваря когато изпреварва първата кола и се налага да изчаквам) после разхода ми е бил по-висок от на първата. Просто втория винаги кара по агресивно, защото изостава. Но при теб е било обратното така, че не е това.А горивото по борд компютър ли го измервате или на колонката ?
и да не е броня до броня пак има значение, но твоята кола дава разход като моята бензинов про 1.4 (по магистралата с 120км и клима, ми даде някъде 6,3 плд-сф с 2ма пътника).Нека и другите колеги с crdi да кажат, колко е при тях. Задкормилното устройство и то е от значение (не искам да обиждам никой) - принципно средна 110км/ч може да се направи и с много газ спирачки и с плавно каране. Ама щом е било на магистрала би трябвало да е нямало много газ-спирачки.Верно е че заводските рекорди няма как да ги постигнеш-те са правени с шофьор, без багаж, без клима и тн. (обикновенно при разумно шофиране трябва да се смятат + 1л на 100км) А за градско кой знае...с нашите уникални светофари и пътни системи...
колеги има си отделна тема за разход и там можете да се запознаете с мненията на много други собственици относно разхода.аз пък да се оплача, че подбни числа в разхода извън града не съм имал.И след пет години пак един и същи разход на 1.6 дизела под 5/100.И аз съм с бебе(но с климатик) и натоварена кола(багажник+предна седалка пълни), а отзад са жената и детето.Този уикенд до Търново 4,4/100 на отиване и 4,6 на връщане.Магистралата 120 а на първокласния 100.Не ви лъжа и не преувеличавам, не се влача по пътя с тези скорости и съм убеден, че моята кола няма проблем.