Автор Тема: Кой двигател да избера?  (Прочетена 43169 пъти)

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
Re: Кой двигател да избера?
« Отговор #45 -: Септември 12, 2012, 10:54:22 am »
 Ей колега много ти благодаря че ми отвори очите!Аз не мога да разбера защо представителите в по големите градове винаги така с тарикатщините напред!Един приятел си купи Авенсис преди 2 години от Хасково с няколко хиляди по евтино от Варна.Сега и с Киите явно е така!Във Варна и от сервиза четох лоши отзиви!Днес ще мина през КИА Шумен да видим какво ще ми кажат!Довечера ще пиша резултата!

BODUR_SD

• Разбирач ;)
  • Публикации: 155
« Отговор #46 -: Септември 12, 2012, 08:29:11 pm »
Единственото което трябва да се плати към цената обявена от КМБ е екотакса. Поне при мен беше така.

hrist

• Разбирач ;)
  • Публикации: 147
« Отговор #47 -: Септември 12, 2012, 09:42:38 pm »
Единственото което трябва да се плати към цената обявена от КМБ е екотакса. Поне при мен беше така.
:) и стелки за 78 лева   :-\ а най добре си я вземи от София сам както аз направих че в провинцията дилърите са едни мърльовци
« Последна редакция: Септември 12, 2012, 09:45:01 pm от hrist »

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #48 -: Септември 12, 2012, 09:52:55 pm »
Днес минах покрай КИА Шумен на 5-ти километър но шоурума беше ликвидиран и никой не можа да ми каже каде е преместен и дали изобщо работи!Утре не знам дали ще стигна до КИА варна,но в петак със сигурност и ще видим колко и какво ще ми сложат отгоре!Ако е повече от 500 лв разлика ще се разходя до Бургас или пък до София!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #49 -: Септември 12, 2012, 09:59:25 pm »
Шоурума е в града. Там е и сервиза!

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #50 -: Септември 12, 2012, 11:12:06 pm »
А може ли някакъв адрес или ГПС координати?Аз редовно ходя към Шумен.така че другата седмица ще ида да говоря с тях!

CoolMaN®

• Наблюдава денонощно
  • Spammer
  • Публикации: 933
« Отговор #51 -: Септември 12, 2012, 11:14:02 pm »
Това на сайта не ти ли върши работа
http://kia.bg/service_stations/13/

На мейла ми отговориха преди няколко дни.

Jouzzin

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #52 -: Септември 12, 2012, 11:21:35 pm »
Ами ще пробвам адреса на сервиза!Днес като минах през 5 ти километър имаше някакви нови наематели и ме погледнаха много озадачено като ги попитах къде да намеря шоурума!Казаха ми че май вече не работили .....

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 55
« Отговор #53 -: Септември 14, 2012, 08:09:49 pm »
Ето едно мнение от друг сайт:
http://www.honestjohn.co.uk/carbycar/kia/rio-2011/?section=bad
Там те препоръчват 1.1CRDI заради рекордно ниската консумация.
Въпрос на гледна точка. Поне във форума не съм срещал някой с дизелово RIO, което вече говори красноречиво.

BODUR_SD

• Разбирач ;)
« Отговор #54 -: Септември 15, 2012, 08:25:10 am »
Преичината може да е и по-високата първоначална инвестиция.
« Последна редакция: Септември 15, 2012, 08:33:11 am от BODUR_SD »

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #55 -: Септември 20, 2012, 08:33:07 am »
+ по скъпите ТИ и консумативи, както и по-ефтиния Chevrolete Aveo 1.3D, за който не се чака до посиняване/ подлудяване :)

BODUR_SD

• Разбирач ;)
« Отговор #56 -: Септември 23, 2012, 09:59:03 am »
+ по скъпите ТИ и консумативи, както и по-ефтиния Chevrolete Aveo 1.3D, за който не се чака до посиняване/ подлудяване :)
Като реших да копувам кола, мислех да е Chevrolete Aveo докато видях колко е тясна вътре ,особенно отзад. Отнсно цената мисля че съотношението цена - екстри е в полза на Киата. Освен това в Шевролет направиха  всичко за да скрият цените на обслужването.
Единственото предимство на Chevrolete Aveo LTZ 1.4 пред моята KIA RIO 1.4 EX e по- ниския данък, а по-ниската цена е за сметка на климатроника и скоростна кутия.И накрая според спецификациите на двата автомобила разхода на Риото е малко по-нисък.

yaskam

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #57 -: Октомври 09, 2012, 07:38:48 am »
Няколко клюки от холандския форум 
Двама човека нямат фабрично HAC и VSM, а колата им е поръчана с тях, както знаете това е стандарт и при най-ниско оборудване.

Нещата се разгорещяват и може би ще се стига до съд. 

(изтрих ESP, че бях прекалил )« Последна редакция: Октомври 08, 2012, 11:06:49 pm от CoolMaN® »
Е как, лесно. HAC се разбира веднага при баир. Трябва да ти задържи спирачката за 2сек.
Имали са разговор с дилъра и той казал, че наистина нямат, а би трябвало да имат, защото са ги платили.

Отделно и аз им дадох информация по VIN и вътре тези опции липсват. 
След това като последва една лавина, още не мога да се оттърва да давам инфо.   

Мисля, че 3-4 човека са працакани (всичките с 1.2 cvvt). Чакат официално становище от техният дилър, а той съответно от KIA Korea.« Последна редакция: Октомври 08, 2012, 11:48:24 pm от CoolMaN® »

Позволих си да ползвам тези цитати на CoolMan, защото според мен имат касателство по темата за избор на двигатели.
Това обаче не означава,че щом в Холандия са били прецакани тея с 1.2cvvt, то в БГ няма да са прецакани другите с 1.4cvvt например ok