Автор Тема: Проблем с главата !  (Прочетена 3938 пъти)

cristiano

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Проблем с главата !
« -: Август 28, 2012, 01:04:11 pm »
Здравейте, Колеги ! Искам да Ви задам въпрос. Някой от Вас да има или да познава някой, който има KIA SHUMA 1998 година. Двигателя е 1.5 i 16v 88 конски сили. Проблемът в колата е, че е карана без масло дълго време в Австрия от някаква жена, и е била пред затягане. Едва, едва баща ми я спаси, след като я докара в България. Колата е на 85 хиляди километра, което и гарантира още много живот. Доколкото знам е с Маздов мотор, абе с 2 думи абсолютна оса. След като ремонтираха главата на двигателя, се оказа, че е вкарана в работен режим, само че само наполовина. Не поддържа добре оборотите, а ако вземе да ги задържи, то те са много ниски. Някой може ли да каже, дали е от главата или от нещо друго. Колата ходи по сервизи, но никой не успя да помогне и никой не успя да влезе в компютъра и. Оказа се, че е доста сложно положението. И ако е от главата в краен случай, от къде може да се намери такава. Да е нещо приемливо, по възможност от авто-морга или от някой от вас 2ра ръка, понеже новата струва колкото самия автомобил! Благодаря Ви предварително, колеги !
« Последна редакция: Август 28, 2012, 01:35:52 pm от cristiano »

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
Re: Проблем с главата !
« Отговор #1 -: Август 29, 2012, 04:36:29 pm »
нищо не казваш за консумативите-маслен филтър,горивен филтър,въздушен филтър.Ако не са сменени също създава предпостанка да е от това щото не се знае колко време е карана с тези неща при положение че е и карана от жена......евентуално я заведи в КИА само че предварително питай за цената -диагностика и труд(там поне няма да те мотаят)да ти видят дюзите че може и да са запушени и да не пускат равномерно гориво а оттам проблема с оборотите
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

cristiano

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #2 -: Август 29, 2012, 09:23:48 pm »
..напълно обслужена е колега. Всичко и е наред. Съмняваме се, че единият клапан не е добре и от там се чува леко задиране, когато мине над 3-3500 оборота...и за това мислим, че трябва да сменим главата с баща ми, но за това реших да попитам и вас. Казаха, че от там може да идва и играта на оборотите. Вие как мислите.

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #3 -: Август 29, 2012, 09:37:13 pm »
при студена кола маслото е още долу в картера под двигателя и нали се досещащ че не може така лесно да се вдигне до горе.изчакай колата да позагрее да си вдигне 40-50 градуса работна температура и тогава пробвай.ако пак задира отваряш клапаните и гледаш кой и къде е задрало и слагаш нов и си пущка.щом е карана без масло лоша работа.може и да е и някой от валовете да е задрал и кажи какво са и ремонтирали на главата.на свободна или на скорост я пробващ.ако си в София пиши на Л.С да те пратя при един агент
« Последна редакция: Август 29, 2012, 09:40:14 pm от kirilrz »
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

Plamen Lilov

• Новак
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #4 -: Октомври 05, 2012, 08:01:43 pm »
Колега не бързаи със смяната на главата.Това не са едни свещи че да махнеш с ръка.Глава се сменя ако е спукана на място не подлежащо на заваряне или толкова е шлаифана че е паднала под допустимия размер.В останалите случаи ремонтираи по на сметка е,особено за такива по-екзотични автомобили.Вече има доста специализирани фирми за ремонт и диагностика на цилиндрови глави.Аз лично от няколко години ползвам услугите на една такава в гр.Казанлък и съм безкраино доволен от работата им.Ако решиш звънни ще ти дам кординатите им.С приятелски поздрав П Лилов-0878155065.
Оптима 1,7D 16V CRDi Aut ТХ