Подобрения > Горива

Пропан-бутан или Метан?

(1/3) > >>

Петя:
Предстои монтаж на едно от двете и се колебаем - кое от двете. :o Става въпрос за 1.8 мотор.
Моля, споделете личен опит (ако имате). Не казвайте нещо което сте чули, но не сте видели. Също така, ако смятате, че колата е наравена за работа на бензин и за друго не става - не пишете в тази тема.
Благодаря!

Митето:
ох,колежке/колега.Какъв е дригателя?
Моно или пълна инжекция?

otkata:
Не знам от двата варианта кой повече прецаква двигателя (а това е сигурно), но аз лично 200 атмосфери бомба не бих возил в колата, т.е. от тази гледна точка препоръчвам пропан бутан.

Митето:

--- Цитат на: otkata в Септември 09, 2008, 11:40:44 am ---Не знам от двата варианта кой повече прецаква двигателя (а това е сигурно), но аз лично 200 атмосфери бомба не бих возил в колата, т.е. от тази гледна точка препоръчвам пропан бутан.

--- Край на цитат ---
ааа,Росене.Няма такова нещо да скапва двигателя бре devil

Ако всичко се направи както трябва,мога да ти кажа че двигателя се запазва по-дълго време чист,отколкото на бензин.Отделно и по-доброто изгаряне и смазжане на двигателя.

Виж за бомбата,и това не е така.Пак казвам,ако всичко е направено качествено,няма да има проблем.Вероятноста да се запалиш от бензина е по-голяма отколкото от газовото music

2 примера:

1: Голф 2 '90г. с монтирана газова '96г. все още не е отварян двигателя за каквото и да е.Единственното сменено по него е само испарителя(просто,колата се пали на газ и зимата в най-големия студ),защото не ми се занимаваше да го сервизирам(подмяна на мембраните-бяха се одървили вече от старост 8-) ) защото самоия кид ми излизаше полувината от нов такъв music

2: Голф 3 '93 г. с монтирана газова 2004.Беше на 88к км. небеше помирисвал друго освен бензин :) в Италия(да не повярваш)

До тази година в мойте ръце с добра поддръжка,с авто превключване на газ .Не съм имал никакви проблеми,дори след монтажа не бях ходил за донастройка music

Продадох го(на 180к) и още го карат без да му е правена настройка на газовата и без да му е отварян двигателя,освен като го взех.Имаше теч от гарнитурата на капака,ама те италианците,нали все корк слагат там.Подмених си я с гумена и всичко заспа.При отварянето всичко светеше,така си е и до ден днешен,че преди да я продам искаха да я сменя пак(незнайно закакво  krivogled ) и двигателя беше все в този прекрасен чист вид music yahoo

п.п.

мога и още примери да давам с други марки като мазда;опел;бмв и т.н. ама те все подобни ;D

otkata:
Че е по чист двигателя, по чист е, но натоварването на изпускателните клапани е по-голямо и много по-бързо идва момента да правиш главата.
При метана не става ли и доста тежичко отзад и съответно да скъсява живота и на задните амортисьори.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия