Автор Тема: Проблем с подгряването на задното стъкло на Киа Карнивал 2.9црди 2005г.  (Прочетена 4693 пъти)

nikalas3773

• Новак
  • *
  • Публикации: 21
Здравейте колеги!
Отскоро съм собственик на Киа Карнивал 2.9црди 2005г. и имам следните дребни  проблеми ,за които не намирам инфо:
Не мога да си включа подгряването на задното стъкло а може би и на страничните огледала,не зная дали са с подгряване?
А и под предните чистачки има подгряване ,което също не мога да включа.
Бутона за подгряване на стъклото,като го натисна не остава във включено положение и никъде нямам индикация, че подгряването работи,а и стъклото не се изсушава...
А когато стартирам двигателя ,понякога се чува звук подобен на "виуу..." и не върти нито стартера нито двигателя,след повторно стартиране завърта и двигателя заработва...прекаленно изчаквам ли когато стартирам или има проблем със стартера?
Моля, които знае нещо  и е имал подобни проблеми да сподели.
Благодаря предварително и ще почерпя. ;D

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
Вторият ти проблем е почти 100% от стартера. Първият ти проблем може да е по много причини, но при мен невключването понякога се получава заради самото копче. Веригата е дълга до задното стъкло, така че може да е прекъсната навсякъде. На мен например на задното стъкло подгряването ми работи, но една от жичките на стъклото е прекъсната и остава една неизсушена лента. Не е болка за умиране, защото имам видимост. При теб може и по-генерален да е проблема. Иди на т.нар. жичкаджия и ако е печен, ще ти помогне и по двата проблема. Мога да те посъветвам къде да отидеш в района на Пазарджик, ако си наблизо.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
По втория проблем:
Вътре в стартера има едно нещо което се нарича "бендикс". Това нещо предава въртенето от електродвигателя към маховика за да се развърти двигателя. Идеята е да предава въртенето само от стартера към двигателя и в момента в който двигателя запали и започне да се върти бързо бендикса почва да превърта и не предава високите обороти на двигателя към ротора на стартера. Понякога бендикса дефектира и започва да не предава движение в нито една от двете посоки и тогава се получава това като при теб - тоест стартер, който върти бързо защото е без товара на двигателя. Тоест разглабяне и смяна на бендикс те чака. Така и така ще сваляш стерта погледни втулките/лагерите и четките също.
Успех!

PS:
А тази тема защо не е в раздела за Карнивал ?
« Последна редакция: Декември 09, 2012, 10:36:17 pm от rmk »

nikalas3773

• Новак
  • *
Мерси за съветите , колеги! ok
В района на София съм, но ще отида на майстор...

Само не ми казахте ,при пускането на подгряването на стъклото бутона остава ли във включено положение и дава ли някъде индикация,че работи ?
Някои ако има ел.схема може да изпрати на е-майл; nikalas37@abv.bg

Благодаря предварително!

ivannlbc

• Експерт
  • Публикации: 464
Не, не потъва копчето. И не цъка. Натискаш го до дъно и то се връща в първоначално положение. По нищо друго не можеш да разбереш, че си го включил, освен  по индикацията на таблото. Там има една жълта лампичка, която светва, когато се подгрява задното стъкло. Поне на Кларуса е така, но си мисля, че и на Карнивала са същите. След като задното стъкло се нагрее достатъчно, лампичката и респективно подгряването сами се изключват. В по-студени дни този интервал е по-дълъг.
KIA Clarus SLX combi 116 hp 1,8 l

nikalas3773

• Новак
  • *
Благодаря колега,за инфото!
чУДНО МИ Е, че толкова много хора преглеждат запитванията, и почти никой не отговаря за елементарни въпроси...
А нали сме тук ,за да си помагаме!!!
Весели Празници на всички! ;D