Автор Тема: киа карнивал проблем с загряване  (Прочетена 13217 пъти)

edi_711

• Новак
  • *
  • Публикации: 10
киа карнивал проблем с загряване
« -: Декември 16, 2012, 11:35:39 am »
Здравейте колеги.имам следния проблем.Карам Карнивал 2 2,9 crdi автоматик 2002г. след 10тина километъра шофиране температурата се вдига ненормално и колата започва да изключва влизайки в авариен режим.Не работи и парното,истински ад.Ще се радвам ако помогнете

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: киа карнивал проблем с загряване
« Отговор #1 -: Декември 16, 2012, 02:31:50 pm »
Само в сервиз.
Антифриз, масло, термостат

edi_711

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Декември 16, 2012, 03:40:04 pm »
Здрасти Митак,мерси за отговора.За антифриза и термостата така и предполагах,дано да са само те,но за кое масло става става въпрос ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Декември 16, 2012, 06:08:54 pm »
На двигателя, много ясно.
Виж на капачката ако е станало едно такова като боза, кофти работа

Plamen Lilov

• Новак
  • *
  • Публикации: 35
« Отговор #4 -: Декември 16, 2012, 07:21:35 pm »
Гарнитура на цилиндровата глава или недай боже самата глава!
Оптима 1,7D 16V CRDi Aut ТХ

edi_711

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Декември 16, 2012, 07:31:50 pm »
Момчета,сега проверих под капачката маслото си е съвсем нормално,съвсем наскоро го смених.А горния маркуч които влиза в радиатора е топъл а радиатора лед студен.

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #6 -: Декември 16, 2012, 07:58:55 pm »
По принцип имаш два топли кръга, първичният ти върти през радиаторчето в купето постоянно, а вторичния- (през предния радиатор) се включва с механичен термостат. Сигурен ли си, че не ти идва никакво топло към радиаторчето в купето. Започна да ми прилича на прецакана водна помпа. Ако неможеш да провериш дали ти върти вода през малкия радиатор в купето - диркетно в сервиз я карай. Какво се случва в компенсационното казанче, когато работи колата, циркулира ли вода през него, топло ли е. Отвори капачката му само при истинал двигател и виж дали ще започне да циркулира вода при запален двигател и нека поработи.
« Последна редакция: Декември 16, 2012, 08:04:06 pm от Shadow »

edi_711

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Декември 16, 2012, 08:43:14 pm »
Не знам как да проверя дали върти през малкото радиаторче,колата я карам от 6 месеца,но нямам никакво топло.Циркулационното казанче отляво на двигателя ли е.

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #8 -: Декември 16, 2012, 09:49:47 pm »
Компенсационното-цирколационно казанче тие е там от където сипваш антифриз. Имаш ли изобщо антифриз в него?

edi_711

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Декември 16, 2012, 10:03:17 pm »
Да с антифриз съм

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
« Отговор #10 -: Декември 16, 2012, 10:30:34 pm »
 %) Щом не знаеш къде е казанчето е вероятно и да не достига охлаждаща течност и въздух в системата  ???

bobi2000bobi

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #11 -: Януари 01, 2013, 11:38:32 pm »
Zdrasti kolega i za mnogo godini. Otnosno problema na KIAta-GARNITURA NA GLAVATA. Znam ot opit. Ot DE do BG 1800km spiraniya prez 20, 30 maximum 50km.Sipvash antifriza ot kazancheto v motora i pak gaz. Ne mesi antifriz sas maslo

edi_711

• Новак
  • *
« Отговор #12 -: Януари 10, 2013, 04:56:16 pm »
Здравейте момчета.Честита нова година.
Като проверих водата в казанчето е пълно,а радиатора нямаше вода.Отворих пробката на радиатора и няма.Като сипах вода направо в радиатора/през капачката ,защото казанчето е пълно/започна да духа топло.Обаче сега изтича някъде отзад на колата.Не мога да разбера откъде тече.Дали отзад минават тръби за климатика?И възможно ли е да изтича оттам антифриза?

edi_711

• Новак
  • *
« Отговор #13 -: Януари 10, 2013, 05:09:04 pm »
Zdrasti kolega i za mnogo godini. Otnosno problema na KIAta-GARNITURA NA GLAVATA. Znam ot opit. Ot DE do BG 1800km spiraniya prez 20, 30 maximum 50km.Sipvash antifriza ot kazancheto v motora i pak gaz. Ne mesi antifriz sas maslo

Здравей  bobi2000bobi,за много години.При мен също се получи при връщането ми от Германия,но като се прибрахме,веднага я закарах в сервиз на Киа,и уж всичко и замериха,провериха,смених всичко задължително/ремъци,ролки,масла/и си вървеше добре.Като се прибирахме обратно от Австрия ,пак същото карам 100 км.изключи,поизстине пак.Как загрее и спира.Оказа се че,антифриза изтича отзад някъде,а казанчето е пълно с течност.

arman

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #14 -: Януари 10, 2013, 08:11:24 pm »
Здравейте колеги,

добре че попаднах в този хубав форум за да запитам няколко въпроса по темата която сте писали.

Моята киа е същата като на колегата който пусна темата. Проблемите ми са следните.

Колата си вървеше нормално но един път като ходих до Бургас ми прегря и се включи онази система за сащита...

Както и да е. Проверих дали има антифриз и се оказа че е доста на минимума. Допълних системата колата се обезвъздоши. Като я покарах малко да кажем 50 км я спрях. Като изтина я проверих и се беше загубило някъде между 50-100 мл течност. Доля отново и пак същата работа стана. Понеже не и работеше парното - като и долях антифриз и всичко стана нормално.

Въпреки това преди два дена ходих до димитровград и целия път от сливен до там беше наред. Карах със 90-120 км/ч

Там я оставихме цял ден да изтине и долях пак около 100 мл течност. На връщане като се качиме на магистралата колата беше перфектно загряла и като я настъпах на един очастък със 140-160 зе да загрява и прави същите проблеми.

Като се прибрахме се съветвах в един сервис, те ме изпратиха да си купя нова капачка за отвора който е на най високото ниво. Там откъдето се допълва антифриза. Сложих нова капачка но проблема е същия. В момента разширителния съд ми е пълен с антифриз а в най дебелия маркуч няма почти нищо.

Затова искам да попитам за мнение. Възможно ли е това да е от термостата ? Гарнитура на главата ? Водна помпа ?

виждам че ги разбирате нещата ще съм много благодарен ако ми кажете от кое да почна.