Автор Тема: Питане относно ТО и гаранция  (Прочетена 12172 пъти)

stenlimen2

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
Re: Питане относно ТО и гаранция
« Отговор #15 -: Март 27, 2013, 01:43:06 pm »
Вчера ходих до шоурума на КИА и разговарях с дилъра.Оказа се ,чи от 2-3 години не се изисква преглед на автомобила на 1000км.Ако много държа ще ми го направят , ама срещу 150-200лв.Много благодаря, нема нужда да се престараваме.Ще изчакам 1 година или 15000км. за редовното ТО.Малко се излагат с книжките-инструкции на български език.Мисля,че по закон са задължени да имат и ако някой много изреве където трябва, ще отнесат солидна глоба.В магазините за бяла техника дори и ютиите се продават с инструкция на БГ.

kiario2012

• Експерт
  • Публикации: 515
  • KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L
« Отговор #16 -: Март 27, 2013, 02:34:38 pm »
... Е аз изревах и стигнах до pdf файл на CD. ... Не очаквай някой да ти разпечата 500 страници от pdf-а на хартия , криза е :) Иначе разбира се че е редно да е по-цивилизовано - над 20 бона даваш , нормално е да поръчат и да има книжки за по 10лв едната...
KIA RIO 1.4 CVVT 109hp L

KIA CEED 1.4 T-GDI 140hp DCT-7 EX

Стефан

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #17 -: Март 27, 2013, 02:58:34 pm »
Вчера ходих до шоурума на КИА и разговарях с дилъра.Оказа се ,чи от 2-3 години не се изисква преглед на автомобила на 1000км.Ако много държа ще ми го направят , ама срещу 150-200лв.Много благодаря, нема нужда да се престараваме.Ще изчакам 1 година или 15000км. за редовното ТО.Малко се излагат с книжките-инструкции на български език.Мисля,че по закон са задължени да имат и ако някой много изреве където трябва, ще отнесат солидна глоба.В магазините за бяла техника дори и ютиите се продават с инструкция на БГ.

аз на нашата кола сиид-а и направих прегледа в Бургас на 1000-та км и нищо не ми взеха като пари един вид като реклама на сервиза.Питах ги колко струва каза че по принцип е 15-20 лв. но няма да ми вземат нищо.Пушат по една цигара и през това време я оглеждат и ако нямаш оплаквания те пускат.Та на тебе дето са искали 150-200 лв явно са те взели за шаран и ако е софийския сервиз за там е нормално.Кажи от къде си
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #18 -: Март 27, 2013, 03:52:13 pm »
Когато си купувах колата и моята книжка беше/е на английски , но заедно с нея ми дадоха и диск на български. Питайте в КМБ - никъде не пише , че трябва да знам английски , за да карам КИА , нали ?

stenlimen2

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
« Отговор #19 -: Март 27, 2013, 06:11:22 pm »
Това за 150-200 лв. за прегледа на 1000-та километра беше пресилено от тяхна страна за да засилят ефекта от ненужността му.А и за пушене на цигара и подпиране на кълка за преценка "на око" не давам и 10лв.Ако имам проблем, сам ще ги потърся за да го отстранят по гаранцията.Колкото до инструкцията, явно я нямат и на диск, защото досега два пъти повдигам въпроса и нищо.Колеги, ако някой може да ми помогне и ми изпрати с прикачен файл по Е-пощата тази прословута инструкция за CEED-а, ще му бъда безкрайно благодарен.И ще почерпя здраво.

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #20 -: Март 27, 2013, 09:30:16 pm »
Търсете си правата. КМБ се правят на ударени и гледат "ако мине номера". Ти живееш в България и всичко продавано тук, задължително трябва да е придружено със съответната инструкция на Български език. Както каза Жорко, никой не е длъжен да знае чужд език. Както могат да вземат по 300+ лв за смяна на масло, така могат да дадат един диск, който струва 5 ст. Аз едно време не си подписах ППП преди да ми дадат инструкция на Български, която естествено не ставаше за нищо, но въпроса беше принципен. Да видиш как за 2 мин дойдоха и ми даариха един диск в кожена чантичка.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

nikchov

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
  • KIA Sportage 4 1,7 CRDI Eco Dynamic EX
« Отговор #21 -: Март 28, 2013, 09:27:36 am »
Здравейте колеги!
Скоро и аз ще се сдобия с моя Спортийдж.До колкото съм запознат гаранцията по колите е международна.Аз живея и работя в Естония и сигурно ще ми се наложи и някое обслужване да направя тук.Какво ми направи впечатление ...разглеждах сайта на КИА тук в Естония и в раздела ГАРАНЦИЯ ,където е описан срокът,какво и за колко е гаранционно на въпрос "КЪДЕ ВАЖИ ГАРАНЦИЯТА МИ" ми направи впечатление....на територията на ЕС с излкючение на...България и Румъния!!!!Какво може да означава това?

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #22 -: Март 28, 2013, 10:22:30 am »
Хахаха...означава Шенген през крив макарон C:-). Лошо Седларов...и тук истината лъсва явно...ще трябва май там да я поддържаш, дано цената да не е много европейска.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

TATI

• Експерт
« Отговор #23 -: Март 28, 2013, 02:08:00 pm »
Здравейте колеги!
Скоро и аз ще се сдобия с моя Спортийдж.До колкото съм запознат гаранцията по колите е международна.Аз живея и работя в Естония и сигурно ще ми се наложи и някое обслужване да направя тук.Какво ми направи впечатление ...разглеждах сайта на КИА тук в Естония и в раздела ГАРАНЦИЯ ,където е описан срокът,какво и за колко е гаранционно на въпрос "КЪДЕ ВАЖИ ГАРАНЦИЯТА МИ" ми направи впечатление....на територията на ЕС с излкючение на...България и Румъния!!!!Какво може да означава това?

Означава, че до като си тук в БГ и искаш да имаш гаранция, най-близката ти гаранционна поддръжка е Гърция. В противен случай ще ти отпадне гаранцията на автомобила. А и реално погледнато, в Гърция ще ти излиза по-евтино от тук, а и екскурзийка ще си направиш :)

www.kia.eu : The Kia 7 year warranty is valid in all EEA (European Economic Area) countries except for Bulgaria and Romania. - Малко е, както думат в една реклама.
Ама пък нашите ви дават 10 години гаранция
« Последна редакция: Март 28, 2013, 02:30:16 pm от TATI »

nikchov

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
  • KIA Sportage 4 1,7 CRDI Eco Dynamic EX
« Отговор #24 -: Март 28, 2013, 03:13:34 pm »
Грешката е в мен,че не се изразих точно...автомобилът ще го закупя от България
и ще бъда с него тук.Просто се почудих...да не би гаранционните условия за България
и Румъния да са различни от тези за другите държави и в този случай ще мога ли
гаранционно да обслужвам колата тук в Естония.Иначе цената тук е по-ниска но
вече е късно,а и това е друга тема.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #25 -: Март 28, 2013, 04:23:51 pm »
Аз си мисля,че Българският дилър ще го включат към останлите ЕУ,след като пуснат новата база.Още това лято или есента.
Радвам се,чи тях ги задължиха да се сертифицират,както останалите бази из страната :)
Иначе,нямат в момента никакъв официален вид  на такъв сервиз.

TATI

• Експерт
« Отговор #26 -: Март 28, 2013, 07:44:26 pm »
 А дано, ама надали :)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #27 -: Март 28, 2013, 09:12:33 pm »
И това го има  rofl

TATI

• Експерт
« Отговор #28 -: Март 28, 2013, 10:02:13 pm »
Иначе по питането на колегата - иди при тукашния продавач и изрично попитай къде ти важи гаранцията. Предполагам, че важи само за БГ и ако не я сервизираш тук, няма да ти уважат гаранцията. Въпреки това, винаги можеш да сезираш КИА Европа или Корея, ако ти се откаже гаранционно обслужване.

kirilrz

• Разбирач ;)
  • Публикации: 214
  • още има да се учи
« Отговор #29 -: Април 05, 2013, 09:46:54 pm »
като казахте Румъния и България сега се сетих като ходих във варненския шоурум да разглеждам новата Киа сиид.С дилъра си говорихме доста и стана на въпрос за въпросните биаледки че само в България и Румъния масово се сменяли биаледки от цяла Европа естестено гаранционно.от КИА звъннали на  официалните вносители за България и Румъния и ги питали що така се получава а балканските субекти им отговорили ,че е нормално с огледа на пътищата.правете си изводите какви са пътищата в другите държави щом нямат такива проблми и не сменят тлкова често биаледки,амортисьори,кормилни уредби и прочие
да имаш девствена жена и девствена кола е най хубавото нещо на света :-)