Автор Тема: Впечатления от Спортидж 3  (Прочетена 157256 пъти)

vladodikov

• Гост
Re: Впечатления от Спортидж 3
« Отговор #165 -: Ноември 07, 2014, 12:19:10 am »
Относно дисковете забелязах наскоро, че като намаля от 90-100 почват пак едни леки вибрации, но в диапазона от 80 надолу спира без проблем и вибрации....не мога да си го обясня, не карам взерски за да загрея дисковете, пък и сега е студено...може пък проблема да е във феродото или калпави дискове. В този контекст ще спомена, че доста мои познати с пежа 308ци и баничарки се оплакват от криви дискове още в началните километри, точно като мен. Може, също така, колата да не е предвидена за натоварено градско шофиране. Все пак не е лека кола и спира по-тежко като джип.
А относно сглобката сигурно си прав. Но и много хора, които карат такива коли, според мен не обръщат внимание на тези неща, просто не ги забелязват. Мое мнение е, че много малко хора разбират и имат понятие от луфтове, тракане, ходовата част. Просто нещата, на които обръщаме внимание и ни дразнят, за тях са ОК.Просто харесват визията, екстрите и цената на SUV и купуват без да се интересуват задълбочено.
А и колко често карат за да придобият впечатление. Когато тестващ колата я опознаваше едва на 20-30%,останалите ги опознаваше около година каране след това. Няма как иначе. Но ще се постарая да си реша въпроса, иначе ще остана със смесени чувства относно марката и модела write

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #166 -: Ноември 15, 2014, 07:21:05 pm »
Ето и една информация, която е интересна.  Направих проверка и се оказа, че наистина няма опция в софтуера за промяна на кормилното усилие. Смятам, че  понеже нивото ми е най-ниско няма заложена такава опция. Трябва да сеправи препрограмиране и инсталиране на нов софтуеър. Поне стана ясно, че от  КМБ не лъжат. При колегата smirnoff става, защото сигурно е ниво EX, по -високо. А аз ще трябва да търся решение с моето тракане на друго място, ще трябва пак да си говорим със сервиза, че тракането вече не се търпи...мисля, че е втулка или лостчето за пристягане на волана се отпуска и оттам идва тракането във волана...но софтуеърно няма възможност за промяна, само версиите за Русия и САЩ имат повече опции заложени за промяна....май не сме толкова важни си мисля.....
Днес и аз ходих на същото място където е бил колегата vladodikov.
Моят спортидж е ЕХ ниво и също няма възможност за настройка на електроусилването на волана.
« Последна редакция: Ноември 16, 2014, 11:15:34 am от rmk »

Donn

• Новак
  • *
  • Публикации: 7
  • Sportage 1,6i GDI 2WD EX
« Отговор #167 -: Ноември 17, 2014, 10:28:58 pm »
Няколко думи за мекия волан. Вече имах възможност да го покарам по магистралата и наистина е прекалено усилено сервото. Аз съм с последната версия и имам три опции на волана - sport, normal, comfort. Мислех си че тези три режима ще решат проблема. Да ама не. Те са за съвсем друго нещо. Те просто настройват на колко градуса да завъртиш кормилото за да вземеш завоя а не колко да е усилено сервото. Така че "проблема" си остава. Все пак според мен това не е проблем. Да в нормална кола лимузина волана е доста по стегнат и е по приятно на магистралата. Но не е само това, на магистралата лимузината е и по стабилна. Съща така спортиджа е висок и на магистралата вятъра доста повече свисти в сравнение с лимузина. Лично за мен комфортно каране на магистралата е 120 със спортиджа. Над това почва да не е комфортно, докато с ниска кола е комфортно 130-160.
Та да се върнем на темата за волана, няма как да сравняваме поведение на suv и лимузина на магистрала. Suv-a е да катери баирите и за там е нормално да има чувствителен волан. Ние искаме хем проходим джип хем лимузина.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #168 -: Ноември 18, 2014, 04:43:41 am »
Колега, би трябвало при спорт режим да ти втвърди волана
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

vladodikov

• Гост
« Отговор #169 -: Ноември 18, 2014, 08:35:26 am »
Ако пътя или магистралата е ОК и няма много неравности скорост от 140-150 е комфортна, а още повече и ако е 2ка дизел въобще няма да усетиш пътя. Аз съм с 2ка бензин и трябва да карам на обороти за да поддържам тази скорост и е шумничко в купето. А и двигателя не е така еластичен и изнервя при тези скорости. А с по-малкия бензин ще е още по-трудно, това също води до впечатлението, че по-високата скорост е не комфортна, лично за мен този двигател не е за SUV, а ако и го натовариш с багаж и 5 човека ще е мъртвец. Но ако има доста неравности/както е по Хемус/ доста друса и високата скорост не е за препоръчване със Спортиджа. Вкрая на краищата всичко опира до собствена преценка и усещания.

ak47

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #170 -: Ноември 23, 2014, 11:17:08 pm »
Режимът SPORT на мен лично ми е супер за магистралата.

vladodikov

• Гост
« Отговор #171 -: Януари 28, 2015, 09:56:15 pm »
Привет колеги, днес пристъргах за втори път предните дискове и смених накладките за втори път. Кривината се оказа малка, но и накладките бяха на свършване. Сега с новите накладки е екстра и държа да отбележа,че тропането/дрънченето отпред осезаемо намаля! Усеща се пак по паветата, но не е така силно и натрапчиво....колата се усеща много стегната..явно като свършат накладките вече не прилепват/лягат плътно и по неравностите дрънчат. Така беше и при королата, но не предполагах, че ще важи и за Спортиджа! Това означава,че като се изтъркат до определено ниво ще се налага смяна за да не тропа предницата...защо е така не знам...чакам да подменят само и рейката и се надявам да си реша проблема, но тропане от накладките има значително. При усещане за тракане/дрънчене по предното окачване, винаги проверявайте в какво състояние са! write

vladodikov

• Гост
« Отговор #172 -: Февруари 09, 2015, 08:01:34 am »
И такаааааа....днес спортиджа умря, просто отказа да запали devil...върти, но само щрака...ще видим експертите от сервиза какво ще кажат  write

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #173 -: Февруари 09, 2015, 08:22:17 am »
А как се процедира в такива случай с "гаранционна" кола?
Кой организира и плаща транспорта до сервиза или идват на място да я правят?

vladodikov

• Гост
« Отговор #174 -: Февруари 09, 2015, 08:51:47 am »
Още не работят, ще се чуя с приемчиците и после ще пиша write

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #175 -: Февруари 09, 2015, 09:08:19 am »
Сервиза иска колата в сервиза!
Как ще стигне,(по спомен) не ги интересува.

vladodikov

• Гост
« Отговор #176 -: Февруари 09, 2015, 09:28:43 am »
Ами не е така...сега ми казаха, че сигурно е паднал акумулатора и ме посъветваха да намеря познат и да си подам ток! Ако ли не да се обадя на пътна помощ, с която работят киа...и знаете ли какво ми казаха от пътната...че и те не се наемат да подават ток на коли с много електроника...трябвало да се посъветват с киа и щели да ми се обадят. Очудих се, че те подават ток от акумулатори на камиони! Защо като има специални устройства! Сега ще видя какво ще се случи...

vladodikov

• Гост
« Отговор #177 -: Февруари 09, 2015, 02:51:01 pm »
И така, дойде репатрак от пътната помощ, които имат договор с киа и ми подаде ток. Колата запали и посля я транспортирхаме до Киа сервиз. И сега какво следва. След 3 часа чакане разбрах каква е процедурата, само, че никой не ми го разясни по-рано и висях като идиот. Та сваля се акумулатора, замерва се и после се слага за зареждане, което никой не знае колко ще трае. После се качва на колата и се тества, след което колата стои заключена 4часа по разписани правила и тогава се решава дали е за смяна или не. Не знам защо са тези правила и защо е толкова трудно да се определи дали акумулатора е заминал или просто е за зареждане, но да знаете каква е процедурата за да не висите напразно, просто човек трябва да пита ама за всичко, защото няма никой, който да ти обясни какво следва, просто обслужване никакво...колите да продадем, парите да вземем, а клиентите кучета ги яли и да плащат %)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #178 -: Февруари 09, 2015, 02:56:12 pm »
Неприятно. Поне си на топло.

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #179 -: Февруари 09, 2015, 03:21:09 pm »
Друг път отиваш в магазин за акумулатори и за 5 мин ти казват какво е състоянието на акумулатора (за зареждане или за опело).
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual