Автор Тема: При стартиране студения двигател на киа рио 1,3 гасне  (Прочетена 6600 пъти)

koci_k12

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
 От известно време при стартиране студения двигател гасне. Трябва 1-2 мин. да подавам газ докато стабилизира оборотите. След известно време  светва и сигналната лампичка "check".
Забелязах, че като откача клема на акумулатора лампичката изгасва и колата пали нормално. След 1-2 старта на студен двигател всичко се повтаря... и пак разкачвам акумулатора. Изглежда, че се натрупва някаква грешка или ако някой знае за какво става въпрос моля да сподели. Колата е с газов инжекцион, произведена 2001 г. с  двигател 1,3.
« Последна редакция: Януари 30, 2014, 03:50:07 pm от koci_k12 »

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
Една диагностика, която отнема 5 мин щеше да ти каже проблема.
Всичко останало е хвърляне на боб
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

redsys

• Новак
  • *
  • Публикации: 17
   Утре вечер оставям моята в сервиза ,да я тестват студена .Ако решим проблема веднага ще се похваля.И при мен е така само дето чека не светва. Всъщност при разкачване на акумулатора, грешките си се трият! Аз направих така няколко опита с  различни датчици. Разкачвам ,паля ,светва чека ,така цял ден,,махам акумулатора за 20-30 сек и след това няма грешки!    ако си оправиш количката и да ни пишеш за решението на проблема ;D

lupohunter

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
здравейте!
малко късно се включвам, но ми е интересно намерихте ли решение на проблема.
Аз имам идентичен.
Получи се след монтиране на газ инжекцион (Ловато).
Трябва да завъртя 2-3 пъти тогава пали без да мени обороти и да гасне.
Колата е Рио 1.4 97кс 2007г.
поздр.

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
-Проблемите със затруднен студен старт са известни, това се получава от адаптационните стойности които двигателният контролер прави в корекциите на сместа! Тоест ,...При лоша или некоректна настройка на ГАЗ, бензиновият комп. си прави самостоятелно краткосрочна и дългосрочна адаптация, трим на смес-образуването! ,,,-Компа не знае че работи с друго гориво(ГАЗ) и когато пали сутрин той пали на бензин.....а се е адаптирал на ГАЗ. При разкачане на Акумулатора, компа се ресетва и започва да се адаптира наново, но това е времемнно явление, до следващият студен старт!
-Та, коректното решение е точно и вярно да се настрои на Газ , Но това не го прави всеки "газификатор", рядко са газаджиите които умеят да направят вярно тримуване на даден автомобил.
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/

lupohunter

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
Re: При стартиране студения двигател на киа рио 1,3 гасне
« Отговор #5 -: Октомври 09, 2014, 12:43:16 pm »
здр. Съжалявам, че не съм от най-активните във форума и поствам със закъснение. Дано да съм полезен.
Колегата е изключително прав.
Ходих на диагностика. Компа имаше 2 грешки, който даваха по-бедна смес при студен двигател и на празен ход. След чистенето минах около 300 км. само на бензин. После, бензин/газ и настройка на Ловатото. Срещу 60лв. съм ОК. yahoo

roa

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 83
  • KIA RIO LS
« Отговор #6 -: Октомври 09, 2014, 04:32:43 pm »
Аз съм с 1.6 двигателя, Дебитомера ми обаче е от 1.3. От известно време чек лампата ми свети и грешката е бедна смес. Изглежда и аз трябва да посетя газаджията .. Но от друга страна никога не е бил толкова икономичен този двигател ..

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
« Отговор #7 -: Октомври 25, 2014, 10:29:16 am »
здр. Съжалявам, че не съм от най-активните във форума и поствам със закъснение. Дано да съм полезен.
Колегата е изключително прав.
Ходих на диагностика. Компа имаше 2 грешки, който даваха по-бедна смес при студен двигател и на празен ход. След чистенето минах около 300 км. само на бензин. После, бензин/газ и настройка на Ловатото. Срещу 60лв. съм ОК. yahoo
  ;D Благодаря !