Автор Тема: Проблем с Check лампата на Киа 200 TDI 87к.с.  (Прочетена 3652 пъти)

merikati

• Новак
  • *
  • Публикации: 39
по време на движение ми светва лампата chek и автомобила губи мощност за 5-6 секунди.
Прави го понякога ,през 2-3 дни,а понякога минават и 5 дни!
имах пак този проблем преди 3 месеца,тогава вдигнах 4000 оборота за 2-3 мин. на свободен ход/във форума прочетох/
и се оправи,бях добавил кам горивото и добавка на LYKI MOLI за почистване на горивната система.
закачаха я и за диагностика,но нищо,трябвала да светне лампата постоянно и тогава можели да кажат какав е проблема!
НО така е опасно да карам,не мога да изпреварвам/товарни автомобили/,страх ме е да не изгуби мощност при изпреварване

rockton

• Разбирач ;)
  • Публикации: 123
Re: Проблем с Check лампата на Киа 200 TDI 87к.с.
« Отговор #1 -: Март 22, 2014, 07:49:12 am »

закачаха я и за диагностика,но нищо,трябвала да светне лампата постоянно и тогава можели да кажат какав е проблема!
-И без да е светнала лампата постоянно може да се открие проблема, !
"майсторе'тата - папагали" са се научили само на едно , гледат умно в дисплея на скенера, и знаят само да четат и трият грешки, и когато дадена система не оповестява код за неизправност, "папагалите" не знаят какво да правят и удрят на камък :) , като дават по горната "констатация"  ( в червено)
Диагностика и откриване на скрити и НЕ постоянни дефекти може да се направи коректно и точно без кодочетец (скенер) , ползвайки цял набор от допълнителни механични и електронни измервателни прибори!
 Добрият диагностик знае как, иначе диагностиката е "проста" работа ама не е за "папагали" :)
-Смени сервиза и иди някъде където го могат (откриването на скрити дефекти)!
"четенето на грешки" - не е диагностика , "изтриването на грешки" - не е ремонт!  0896 633459 /autoelectronic/

merikati

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Март 22, 2014, 07:50:42 pm »
другата седмица ще посетя сервиза на КИА в Сливен!
благодаря,колега!
Ще ВИ кажа и там какво са ки казали!

merikati

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Април 20, 2014, 01:34:52 pm »
нищо нередно не намериха
а проблема продължава-по рядко го прави-на 2 седмици- 1  или мах.2 пъти