Автор Тема: Проблем с паленето KIA Ceed 1.4 16V  (Прочетена 132523 пъти)

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 90
Re: Проблем с паленето KIA Ceed 1.4 16V
« Отговор #120 -: Май 30, 2014, 11:44:33 pm »
Е добре, но пак казвам проблема не е в газта. Защо като имам повече гориво в резервоара,колата пали нормално. Проблема във вървенето също явно е на бензин,на газ всичко е нормално. Още повече,че колата е на над 100000 км.на газ. Може да са клапани или още куп други глупости.Тия дни ще ми дойде новия Мап, и ще кажа дали има разлика

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #121 -: Май 31, 2014, 12:33:06 pm »
Ами добре, сега щом пали лесно, запиши си какво ти е налагането на горивото преди и по врме на паленето и после като ти намалее бензина ако пак се влоши паленето пак виж налагането и така.

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #122 -: Юни 01, 2014, 07:05:31 am »
Проблема явно ми е свързан с температурата. Сега като е по-студено ( всичко си е зле както беше преди) ,  отделно от това ми светна чека с нова грешка P2096. Като проверих на какво се дължи май трябва да сменям всичко :-D. Ламбда,горивна помпа,клапани,датчици и т.н. Мъката е пълна :'( . Ще сипя отново гориво и ще видя как ще е :-/
« Последна редакция: Юни 01, 2014, 08:35:30 am от Lubomir_Valkov »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #123 -: Юни 01, 2014, 11:10:03 am »
Бре, нали беше от количеството бензин. Сега пък температура.
Колега, а ти къде живееш (Аляска?), какво са там температурите?
Провери ли налягането на бензина?

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #124 -: Юни 01, 2014, 11:43:08 am »
Е а де :) е София не е баш Аляска. Но нищо друго не е различно. А и температурите са с 10 градуса разлика отпреди няколко дена. На налягането на бензиновата помпа не  показва нищо.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #125 -: Юни 01, 2014, 12:22:44 pm »
Потърси в Torque за сензор "Fuel Trim Bank 1 Long Term" и дай да видим какви стойности има, когато не пали на бензин.

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #126 -: Юни 01, 2014, 02:02:53 pm »
Днеска ще пробвам. Досега си играх с нея. Направи ми впечатление,когато откачих сензора за температура на охладителната течност. На студен двигател колата работеше добре,ускоряваше добре , нямаше прекъсвания,  но силно миришеше на бензин от ауспуха. Реших да пробвам със стария датчик да видя дали има разлики.

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
« Отговор #127 -: Юни 06, 2014, 01:27:45 am »
 Брат,имам същия проблем, със същите симптоми, все едно съм писъл темата аз.Проблема е в бензиновите инжектори,пиша от тел. и ми е трудно да обяснявам,и не, не са затлачени

Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #128 -: Юни 07, 2014, 07:33:11 pm »
Брат,имам същия проблем, със същите симптоми, все едно съм писъл темата аз.Проблема е в бензиновите инжектори,пиша от тел. и ми е трудно да обяснявам,и не, не са затлачени

Sent from my PAP4040_DUO using Tapatalk

Брат , драсни нещо повече. Сега съм на море с нов МАП и никаква разлика :(.

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #129 -: Юни 08, 2014, 12:04:19 am »
Сутрин паля,пука ,прекъсва,не ще да се изфорсира,вдига едва 1000 оборота,педала до дупка,пука и не се изфорсирва ...гасне,въртиш пали ,пак гасне.Ако принудително я обърна на газ сутрин пали и върви без забележка.Премерих всеки датчик според менуала,налягане на бензиновата помпа ок.Свалях бензиновите инжектори и ги киснах в коресилин,имаше леко подобрение но след ден всичко се повтаря.Това обаче ми даде насока да търся причината около тях.Купих си ултразвукова вана,разтвор специален за инжектори и си направих тоя генератор.

https://www.youtube.com/watch?v=YSjW5KWfyLI

Това е рейката на сийда,изчистих инжекторите във ваната като същевременно симулирах работа ,и чудо,колата две седмици пали и работи на бензин като от магазина.След две седмици каране на газ започна постепенно да се влошава и стигна до същото отвратително състояние .Като я карам на бензин примерно 5-10 км. на ден е горе долу добре.Иска постоянно пресен бензин в резервоара.Примерно резервоара го оставям на резерва да светне лампата,слагам за 20 лв. бензин и газ по магистралата ,след 50 км.  колата на бензин става часовник,и така  една две седмици докъто се върне пак до степен да не ще да тръгне сутрин на бензин.Аз го отдавам на това че държа малко бензин в резервоара,литливите съставки се изпаряват и остават тежките фракции които не позволяват на инжектора да работи бързо и отзевчиво...Пробвах да я карам една седмица само на бензин и колата е в почти идеална кондиция,пали без проблем и т.н. Започна ли да я карам на газ и постепенно стигам до дъното на проблема отново!Сега ГИ обръща на газ на 25 градуса,паля на паркинга ,подгрявам 2-3 мин. докъто обърне на газ и тръгвам като нормалните хора.Като загрее колата обръщам на бензин ,работи горе долу добре,няма ряз  но работи....проблема е ясно изразен само на студено,на топло горе долу работи,не идеално но не е като да не може да мръдне 3 метра !

Ако искаш сутрин ще я снимам ,да видиш каква мъка е ,тресе мотора,гасне,чека започва да мига ,детонации...неможеш я премести един метър
« Последна редакция: Юни 08, 2014, 12:19:22 am от Ronin »

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #130 -: Юни 08, 2014, 08:31:27 am »
Да при мене е същата простотия. Явно с чистене на инжекторите не става. Интересно ми е дали след смяна няма да се оправи проблема. Гледах в Колос,че неоргинален инжектор струва 30-40 лв.Иначе при мен е същата боза :-D

Ronin

• Разбирач ;)
« Отговор #131 -: Юни 08, 2014, 10:22:54 am »
Ако ги изчистиш ще работи без проблем седмица две........Не е проблема че са запушени ,просто не  работят на честотите които им задава еку-то...те пръскат по няколко пъти преди такта гмт.Проблема е от бензина ,добавка също много помага но временно,според мен по скоро някакъв стабилизатор за бензин трябва да се сложи,карам мотор и чувам че колегите зимата слагат такъв в моторите.След като се убедих че са инжекторите спрях да се тормозя и да ровя ,все пак по колата всичко си бачка.ГИ си го монтирах сам на 50 000 км. беше колата и проблема започна две седмици след това.

Във  фирмата имаме над 20 сийда вкл. и от новия модел ,имат брц ГИ ,при тях тоя проблем го няма ,просто колите се карат 24 часа и не изстиват,нямат и ограничение с бензина,резервоарите са пълни ,работят и на бензин често при всяко палене.
« Последна редакция: Юни 08, 2014, 10:30:56 am от Ronin »

veno

• Разбирач ;)
  • Публикации: 192
« Отговор #132 -: Юни 08, 2014, 06:02:34 pm »
Пичове, самия факт че проблемите се появяват на коли с газова уредба, явно проблема е в монтирания ГИ, просто преебава нормалната работа. Търсете проблем в ГИ. Аз досега 90 000км сам на безин не съм имал такива проблеми, от 5 дни съм на газ и колата работи като часовник. Колегата tosco е на газ повече от месец и доколкото знам за 2000км. няма проблеми.
Cee'd SW EX 1.6 CVVT

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #133 -: Юни 08, 2014, 10:43:14 pm »
Колеги с ГИ, през колко време зареждате бензин, че успявате да стигнете до разлагането му на фракции?

Потърси в Torque за сензор "Fuel Trim Bank 1 Long Term" и дай да видим какви стойности има, когато не пали на бензин.
ПС:
Lubomir_Valkov, ще е интересно след като покараш доста на газ (примерно от морето до София) на следващата сутрин да вкараш ГИ в режима в който не трие грешките (сервизен ли как там му викате) и да прочетеш това горе, което съм ти написал. Мисля, че по него до някъде ще се разбере какво става с бензиновото палене.
« Последна редакция: Юни 08, 2014, 10:49:09 pm от rmk »

Lubomir_Valkov

• Обичам да пиша ;)
  • **
« Отговор #134 -: Юни 09, 2014, 02:28:06 pm »
Пичове, самия факт че проблемите се появяват на коли с газова уредба, явно проблема е в монтирания ГИ, просто преебава нормалната работа. Търсете проблем в ГИ. Аз досега 90 000км сам на безин не съм имал такива проблеми, от 5 дни съм на газ и колата работи като часовник. Колегата tosco е на газ повече от месец и доколкото знам за 2000км. няма проблеми.
        Колега моята е на над 100000 км на газ. Стигни този пробег и ще дойдат и твойте болежки. Вмомента съм с изцяло нов ГИ и проблемите ги има,  макар и на 30% от това което беше преди.