Автор Тема: Колеги, моля да си кажете мнението.  (Прочетена 8163 пъти)

wolf_882

• Новак
  • *
  • Публикации: 38
Колеги, моля да си кажете мнението.
« -: Септември 09, 2014, 09:32:11 pm »
Ще бъда благодарен, на всеки който сподели мнение по въпроса.
Купих преди 4 години Киа карнивал , 2-ра генерация , 2.9 ЦРДИ . 2002/2006г
Колата се купи за 6 излезе на 7к в годините все нещо се чупеше по нея, сменях чино всичко както е по дебелите книги, в момента колата е на 140 000км , излезе над 10 к, преди 2 месеца прегря , дадох 1800лв за ремонт на глава (както е по книгите смяна гумички напасване клапани , надуване рентген,термостат... и т.н. - мразя половинчати работи, смених всички гарнитури), така и така беше отворен мотора , смених всички ролки , ангренаж, водна помпа, като купувах най качественото на пазара, тъй като не знаех колко време ще се кара дали година или повече, от тогава съм и минал 2000 км и вече нямам желание да я карам намразих я . С времето и други проблеми , алтернатора даде фира рециклирах го като нов, нов акумулатор, парното се прецака, ново парно, смених всички гумени съединения-от мотора до отзад където е парното, и куп др работи, практически стана нова, но нямам желание вече да я карам, когато беше голямата градушка , не я пожали за щастите се разминах само с таван и преден капак, та в момента се чудя цяла ако мога дя я продам че ми писна да си късам нервите с нея, или на части , кой би бил по добрия вариант,ако е цяла колко бих могъл да и взема тъй като ги гледам че са между 2.5 и 6 к  , и дали някой ще отбележи всичко което съм правил по нея. или да я разгоглобя на части, има си забележки външно но си е 2002, не е нова, след като смених всичко гръмна заден десен амортесиор, и хептен ми се отби желание да я карам, ще бъда благодарен на всеки който сподели мнение и даде съвет.
« Последна редакция: Септември 09, 2014, 09:35:58 pm от wolf_882 »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Колеги, моля да си кажете мнението.
« Отговор #1 -: Септември 09, 2014, 11:00:36 pm »
На части!
Останалото за скраб.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #2 -: Септември 09, 2014, 11:42:33 pm »
Колега, не смятам, че автомобила ти не е на 140К км, може да е на 240 но не на 140, ако ти прави толкова проблеми - продавай
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

Kamenov

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
« Отговор #3 -: Септември 10, 2014, 09:41:52 am »
Аз, ако бях на твое място, бих я пуснал колата за продажба, като гледам цената да е в сегмента където е най-вероятно да се купи бързо. Това не са най-евтините оферти, а тези които са малко над тях, като не пропускаш да обясниш точно какво си ремонтирал по колата за да се знае, все пак.
Аз смятам че всяка кола рано или късно си намира собственика, който ще и се зарадва, макар че това понякога отнема много време.
Проучи обявите, наснимай я, опиши всичко, и стискай палци , това е от мен.
А, когато ти се обади някои и я разгледа, все пак имай едно наум да му отстъпиш щедро от цената, за да може ако се колебае, все пак да я вземе :)

wolf_882

• Новак
  • *
  • Публикации: 38
« Отговор #4 -: Септември 10, 2014, 11:43:05 am »
Като я взех беше на 110 . 000 по табло внос от швеция , освен там да са прави някакви шмикерии по таблото друго нз.

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #5 -: Септември 29, 2014, 10:11:31 am »
Имах една Астра комби от 1995 г.. След като си купихме и друга кола ми се досвидя да я продам, когато можех да и взема прилична цена, почти колкото на новата ми придобивка и не сред дълго се започна едно ходене по мъките - тук 200 лв. и аха да стане се наложи още 400, след това уж беше стегната се наложи още пари да дам и сигурно 1500-2000 лв. вложих за година и половина по нея. Писна ми. Салонът беше много запазен и я продадох на първия желаещ за скромните 1200 лв., не ми се занимаваше с пазарлъщи и срещи с оглеждачи. При нотариуса не спрях да се бъзикам с момчето какъв боклук си купува. Младежът и сложи газова уредба и вече две години си я кара безпроблемно.
Та, колега, да не стане и при тебе така - когато вече си я направил кола някой друг да и се радва.

tatar

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
« Отговор #6 -: Декември 02, 2014, 09:46:36 am »
Виж братле ако питаш мене аз отдавна да съм се разделил с тая кола и бих си взел нещо което да ми гарантира качество и може би някаква гаранция . Вчера разбрах за едни момчета в София които предлагат хубави и качествени коли Хюндаи и Кия с гаранция . До колкото разбрах колите са 3 годишни и дават 1 година гаранция за тях. Ако те интересува можеш да ги намериш на 4-ти километър някъде покрай Арена Армеец покраи сервиз Дунев.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #7 -: Декември 02, 2014, 01:53:10 pm »
Послушай Каменов. Все пак не сме 70-те или 80-те, когато една кола излезнала от Мототехника на другия ден струваше двойно. Това какво си сменил по колата може само да е в + ,но в никакъв случай няма да натежи осезаемо на везната. Ще ти кажат - счупило се, сменил си го. по-добре ти отколкото аз.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #8 -: Декември 02, 2014, 01:55:56 pm »
П.С.  Как така прегря?