Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Обща информация
»
Да поговорим.... за нещата
»
Бензинова помпа.
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Бензинова помпа. (Прочетена 3923 пъти)
zazduvka
Разбирач ;)
Публикации: 268
KIA Picanto 1000 cm3
Бензинова помпа.
«
-:
Октомври 13, 2014, 08:13:36 am »
Преди 2 месеца закупих от една кака КИА Пиканто, 2007 г. на 55 000 реални километри. Колата е закупена в БГ от КИА Моторс, та затова казвам 55 000 реални, защото я провериха. Та както и да е.
На колата беше монтирана газова уредба(не инжекцион) и каката твърдеше, че така и не е карана на газ, защото оборотите взели да "плуват". Въобще не съм опитвал и аз да я карам на газ и изтърбуших уредбата(бутилката беше пълна догоре с газ). До тук добре ,но имам съмнение, че и през малкото време, през което "не са я карали" на газ, резервоара е бил пресушен и помпата се е поузорила, и при подаване на контакт издава шум, сякаш разбърква някой фураж в резервоара. На два пъти вече ми прави номер, колата губи мощност и в един момент гасне. След два-три опита да запали и невъзможност да се изфорсира, на 4-тия път(примерно) пали и тръгва.
Моля за идеи, е ли е това от помпата в която се съмнявам и която на диагностика няма как да се хване, или може и да е друга причина?
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 5709
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Бензинова помпа.
«
Отговор #1 -:
Октомври 13, 2014, 09:14:58 am »
Ако има проблем с помпата,тя ще изкочи на диагностика.
Това,че се чува помпата преди да стартираш е нормално.
Проблема и при "изкурубването" на газовата.А газта е хубаво нещо
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 1403
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #2 -:
Октомври 13, 2014, 09:44:51 am »
zazduvka, щом колата е "с история" (проверена е от КМБ, била е купена в БГ), провери дали някога е сменян горивният филтър. Ако не е време е да го смениш (все пак доста километри са навъртяни). Най-малкото сигурно не е нещо много скъпо. След това потърси достъп до помпата и пробвай да я извадиш и да я огледаш, може нещо наистина да е влезнало вътре и да се подмята и да шуми. Ако може огледай и резервоара, може просто да има мръсотии в него. Ако проблемите идват от помпата прегледай цените по магазините и си вземи нова.
На диагностика не мисля, че ще излезе каквата и да била грешка свързана с помпата. Евентуално да видиш грешка за ниско налягане на горивото и до там.
«
Последна редакция: Октомври 13, 2014, 09:46:24 am от rmk
»
Активен
zazduvka
Разбирач ;)
KIA Picanto 1000 cm3
«
Отговор #3 -:
Октомври 13, 2014, 02:21:46 pm »
Нормално е при контакт помпата да издава някакъв признак на живот, но не и такъв като на фуражомелка. Обадих се в магазина на гърба на Южния парк, до бензиностанция ЕКО, съобщиха ми някаква "смешна" цена за помпата (56 лв), дето по Симеон и от арабите не можеш да я спазариш за такава, и даже не била китайска а корейска.
Активен
rmk
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 1403
KIA Sportage III - D4HA
«
Отговор #4 -:
Октомври 13, 2014, 03:17:41 pm »
Чудно магазинче. И аз съм много доволен.
Иначе за арабите мога да кажа, че едно време като имах ФВ и нови части от Юнитрейд (особенно по-специфичните) бяха по-евтини отколкото на старо от арабите. Много бързо ме загубиха като клиент.
Активен
zazduvka
Разбирач ;)
KIA Picanto 1000 cm3
«
Отговор #5 -:
Октомври 13, 2014, 08:36:52 pm »
Дали ще съм доволен, времето ще покаже, остава помпата да е качествена, защото наистина цената е повече от достъпна. За 101,94 лв купих следното: помпа горивна-47,81 лв; филтър горивен - 27,08 лв;филтър въздушен - 5,78 лв;филтър на климатика - 9,66 лв;ремък пистов за климатика - 6,80 лв; филтър маслен - 4,78 лв.....имаха и масло 5w30 на хюндай за 12,50 литъра в еднолитрови опаковки. Всичко това естествено е с 15% -ната отстъпка за членове на форума. На всичко пише, че е корейско и дано да са оторизирани от КИА производители на алтернативни части.
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Обща информация
»
Да поговорим.... за нещата