Автор Тема: проблем с спирачните апарати kia keed 2008  (Прочетена 7873 пъти)

kuklata

• Новак
  • *
  • Публикации: 5
Здравейте колеги.Нов съм в форума така потарсих тема по моя вапрос ,но не намерих и така реших да отворя нова.
Имам киа цеед 2008 година е колицата 1.6 мотор 122 пс и преди да я взема стария собственик е сменял заден десен спирачен апарат на 70000 километра струва ми се прекалено рано за такав проблем бил е задаржал апарата след 4 месеца, аз имах проблем с задните две колелета от време на време задаржаха и в краина сметка се оказа че тич нахладки които сами сложили са биле менте,и ми изпилиха ушенцата на самите нахладки ,за да са по хлабави да не задаржат.Но от днес имам пак проблем ,само че с предно ляво колело, покарах малко и изведнаж хопа замириса на феродо.И какво да вида предно ляво колело не се пипа, и докато стигна до сервиза ,който беше на 5 километра колелото беше изтинало.Качихме да видим колата и савсем леко още си задаржаше и ми казват че трябва да сменя и двата предни спирачни апарата .За най добре , за мен не е нормално кола на 85000 км да се сменят смирачните апарати .
Дали случаино ,някои друг е имал същия проблем с тия спирачки, и как го е излекувал . Дали е въжможно да задържи после пак да охлаби апарата и след известно време пак ,да задаржи .Защото аз ми мисля, че като задаржи и до там .Не се отпуска повече а моят ту е добре ту не .Дайте ми някакъв съвет ако някои е имал подобен проблем.
« Последна редакция: Март 21, 2015, 05:27:29 pm от kuklata »

tosco

• Spammer
  • Публикации: 966
Re: проблем с спирачните апарати kia keed 2008
« Отговор #1 -: Март 21, 2015, 09:34:22 am »
Първо, Добре дошЕл във Форума ;D Второ, Теб случайно да са Те учили в училище На главни букви, запетайки, точки???
Аз определено, почти нищо не можах да Ти разбера от писанията. И трето, най-добре да вземеш да посетиш читав сервиз, та да Ти разкажат относно болежките на апарати, накладки и тем подобни.
И четвърто, к`во ше кажеш за второто? :o
« Последна редакция: Март 21, 2015, 09:37:04 am от tosco »

kuklata

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Март 21, 2015, 05:23:15 pm »
Ако не можеш да кажеш нещо по въпроса , поне не се прави на интересен!!!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Март 21, 2015, 08:53:57 pm »
Ама той в добрият тон ти го написа ! ! !

Оправи си 1-я пост !

Смени си апаратите щом са ти го казали!

Не е ясно в какво състояние сте взели колата,но с това изпилване отзад,може да е имало такова и отпред!

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #4 -: Март 21, 2015, 10:14:03 pm »
... за мен не е нормално кола на 85000 км да се сменят смирачните апарати ...
Ако за тези 85 000 км не е сменяна спирачната течност и по някаква причина се е "нагълтала" с влага, може всичките апарати (дори и централния спирачен цилиндър) да са ръждясали вътрешно и всичките да са предразположени към блокиране. Да не говорим, че има и АБС помпа...

kuklata

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Март 21, 2015, 11:38:00 pm »
Всичко по колата е сменяно на време.Имам всички фактури, и на всеки 20000 км е сменяна спирачната течност.
Аз съм в германия а тук, кадето и да отидеш на сервиз ти казват сменяш с ново ,при немците няма вариант в който да ти кажат(примерно ще  го раздвижим и готово) кАкто казват в бг.
И затова реших да пиша тук.За да разбера дали ,случайно спирачките на този модел не са им болно място.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #6 -: Март 22, 2015, 07:51:04 am »
Не не са болно нещо!
А това ,да сменят в германско с менте накладки ,или каквото са сменяли,не е добре

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #7 -: Март 22, 2015, 09:28:26 am »
Да и аз това щях да пиша, уж в Германия всичко се сменя с ново и на време пък сам казваш са сложили накладки менте и после са ги припилвали.
Щом имаш доверие на немците - смени си спирачните апарати и си карай. Иначе аз също не съм чувал сиидовете да имат проблеми със спирачните апарати.
А самите немци какво казват, защо дефектират всички спирачни апарати?

petyu

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 67
« Отговор #8 -: Март 22, 2015, 12:24:39 pm »
Здравейте колеги !
Колега след като си в Германия може и да мога да ти помогна , но трябва да знам къде си по точно в Германия. Българската гилдия там където се намирам аз в момента е голяма и доста сплотена . Имам много приятели, които работят в сервизи ,а някои от тях имат собствени вече такива. Също имаш опцията да си наемеш помещение по интернет струва 10 евро на час и там да си ти обслужат колата . Вариантите са много, относно Германия и по точно майсторите искам да кажа ,че системата е  много различна от нашата. Тук не се търси причината за проблема ,а се намира директно решение . Например не работят добре спирачките ,оооо веднага смяна комплект както казват немците, спаднала гумата смяна минимум  на 2те предни да речем, Така действат и затова са им по стегнати колите ,това е причината. Системата казва на колко км какво трябва да се смени никой не чака нещо да изпрегне и тогава да се ремонтира , напротив всичко се подменя с ново . Така се работи много лесно и ефективно стига да може да плаща клиента, да плаща ,защото това е страната производител на части и автомобили. Това си е цяла индустрия и трябва да функционира безупречно. Аз не смятам ,че  в България майсторите са на по ниско ниво, или пък  не разбирали ,напротив . Причините са чисто финансови няма други . Наскоро сменихме 4те цилиндъра на спирачките на една Киа също внос от Германия ,но друг модел не е Сиид . Колата е на мой роднина и остана буквално без спирачки ,  добре , че е карал градско.Аз го отдавам този проблем на това ,че хвърлят в Германия адски много химия ,сол и пясък. Мисля,че съм го и писал вече , това ускорява процеса на износване и немците съм забелязал зимата както така и есента (вечер заради влагата асфалта лесно се заледява) мият много често колите си ,така като ние го правим лятото.Решението си е твое ,но за да ти е мирна главата по-добре да се подменят спирачните апарати.
« Последна редакция: Март 24, 2015, 11:55:42 am от petyu »

kuklata

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Март 24, 2015, 08:37:53 pm »
Колеги много благодаря за  съдеиствието ви.Днес си пойграх,и смазах спирачния апарат,да се надявам, че няма да имам повече проблем с тия спирачни апарати.Ако евентуално пак блокира,ще го сменя с нов.Днес попитах колко пари е нов и ми казаха , учудващо добра  цена 165 EU . И по вапроса каде се намирам,пощенския код е 76879 Hochstadt pfalz .

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #10 -: Март 24, 2015, 08:47:16 pm »
Според мен,ще имаш и е въпрос на време!
Нямам представа с какво си смазвал,но при 1-о сериозно спиране ,ще е ясно.
Със спирачките шега не бива!

kuklata

• Новак
  • *
« Отговор #11 -: Март 24, 2015, 10:35:38 pm »
Просто ги раздвижих.И със спрей за ръжда ги напръсках хубаво.При мен проблема е ,че живея в гората  и е страшна влага ,а още по лошо е че карам  колата един път на седмица.
Но както казах, при следвъщ проблем ново и това е за сега съм доволен от постигнатото с спирачния апарат.

Lambrev

• Новак
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #12 -: Април 22, 2015, 09:57:10 pm »
И тук да се включа :)
Преди месец и аз случайно забелязах, че дисковете загряват, което е нормално за градски условия, но при положение че навън температурите не бяха кой знае колко високи, и аз какво да правя, айде в сервиза...
и от там- съвсем нормално да задържат малко, заради системата за подпомагане при потегляне на наклон ( HILL ASSISTANCE) та сега си карам и вече не пробвам дали загрява, иначе странничко, вече е на 55 к км., а ми казаха че накладките са на повече от 50% и няма нужда от смяна, но мисля след около още 10к да си ги сменя.

vladodikov

• Гост
« Отговор #13 -: Април 22, 2015, 10:19:22 pm »
В градски условия загряват, няма как, а при натоварено градско ще свършат бързичко, но като гледам не я караш много много....

Lambrev

• Новак
  • *
  • Публикации: 26
« Отговор #14 -: Април 23, 2015, 09:18:43 pm »
Да, така е, колата я карам основно извън града...