Автор Тема: Моля за съвет  (Прочетена 2997 пъти)

nenis

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Моля за съвет
« -: Февруари 10, 2015, 09:11:15 am »
Здравейте,нов съм във форума ,в момента карам тойота авенсис 2000тд,решил съм да я сменя с нещо по-голямо и за момента съм се спрял на Kia Carnival.Та понеже нямам никаква представа от тези ванове ще Ви помоля да ме насочите кой модел да избера ,искам да е задължително дизел до около 4000лв.
Благодаря!

Kamenov

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
Re: Моля за съвет
« Отговор #1 -: Март 13, 2015, 02:27:44 pm »
Вероятно малко съм закъснял с идеите, но все пак за тези пари, читав карнивал мисля че няма как да се намери. Това си е мое мнение, разбира се, но все пак -  новите модели са по доби и по икономични, но те са от 2007ма насам, тоест цената е по-висока.

wolf_882

• Новак
  • *
  • Публикации: 38
Re: Моля за съвет
« Отговор #2 -: Май 02, 2015, 10:04:37 pm »
Като собственик на карнивал, купих я за 4500 до момента е 10000лв, поради некадърни майстори, колата е супер празна пълна се си върви по един и същи начин, в града 12/13 извънграда ако я караш нормално 6.5/7 на 100. Капризна е от към прегряване, трябва да има антифриз и от червен, и при най малкия проблем (какъвто и да е ) да не се отлага, а да се вземе под особенно и голямо внимание, от към консумативи ангренаж 130лв-измислен контитеиж- на континетал 80лв препоръчително, ролки 250лв труд нз сам си я правя че ми писна от майстори.Ако някога правиш глава САМО нови болтове, старите се разтягат . Ако купуваш такава е идеален семеен автомобил и с кев се кара стабилна е на пътя, при смяна на горивен филтер задъжлително само оригинален горивен филтер, 50лв иначе можеш да прецакаш дюзи, тия лудите искат тук за рециклиране 250/350лв на дюза нова е около 500/700лв . Самоче това са глупости преди три дена ми избиха 2 , братята руснаци и румънците са писали доста има и видеоклипове  за тези делфита , вътре има едно клапанче струва 120лв поръчал съм 2 в смяната няма нищо сложно , тъй като в момента я ремонтирам до 2/3 дена ще направя подробна тема с описание и снимки за ремонт на тези "прослувути дюзи" в който няма нищо сложно да се отремонтират :) И наи вече да е полезно на съфорумците. От към части е 50/50 някой са много евтини други много скъпи но всичко е на късмет- кога и кое ще здаде багажа :) Ако вземеш читава и я подържаш по книжка няма да имаш проблеми  bye