Здравейте колеги, искам да споделя един адски дразнещ и досаден проблем с мойто Карнивалче (karnival 2004 2.9 ). Преди няколко месеца колата изведнъж загуби мощтност и влезе в авариен режим без да свети чек на двигателя или каквато и да е друга индикация. Съответно веднага отиде в сервиз на Киа в Пловдив. Главния механик ми каза че ми е заминал дебитомера. Сменихме го с употребяван, каза също че когато се смени, трябва да се корегира нещо и през компютер. Калата тръгна перфектно. След две-три седници, същият филм, авариен режим. Взех друг дебитомер втора ръка, този път от скоро ударена кола на мой приятел в която съм сигурен че работеше перфектно доскоро. Пак 3-4 седмици и авариен режим. Та въпроса ми е такъв, дали статистически е възможно за 3 месеца, да ми изгорят 3 дебитомера. Механика ми каза да си купя нив, ок съгласен съм, обаче нов струва 300 - 350 лева и незнам дали няма да му се случи същото. Дали е възможно нещо друго да ги прецаква? Просто немога да повярвам че 3 дебитомера могат да заминат аз толкова кратко време, без някаква конкретна причина. Помагайте колеги, ако някой знае нещо или е минал през подобен проблем, приемам всякакви идей и съвети. Благодаря предварително.