Автор Тема: Неизгасваща лампа на задна багажна врата/лампата на таблото  (Прочетена 10148 пъти)

pantulov

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
Колеги,
От вчера насам не ми изгасва лампата за отворена багажна врата, някой да е срещал подобен проблем?
Колата се чува да заключва, дори при заключена такава багажната врата неможе са се отвори но продължава да свети.
Благодаря за отзовалите се!

Мартин
« Последна редакция: Март 25, 2016, 04:37:22 pm от pantulov »

mitio85

• Разбирач ;)
  • Публикации: 141
  • Натискането на спирачки бърка директно в джоба!!!
Колеги,
От вчера насам не ми изгасва лампата за отворена багажна врата, някой да е срещал подобен проблем?
Колата се чува да заключва, дори при заключена такава багажната врата неможе са се отвори но продължава да свети.

Мартин
Здравей колега на каква кола една такава с гуми ли? :o Напиши марката поне!

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
Акумулатор, слаби клеми, или е за подмяна, имах аналогичен случай преди 2 години. Странното беше че имаше проблем само с ключалката на багажника.

fuego

• Разбирач ;)
  • Публикации: 170
  • КIA Proceed GT Line 1.5T 7DCT
При мен на първият Сийд имах същият проблем и се оказа се,че една гумичка от предният капак беше паднала и не притискаше добре бутона на датчика за отварен преден капак. До колкото знам лампата за отворен преден и заден капак е една и съща.

pantulov

• Обичам да пиша ;)
  • **
Колеги,

Мартин
Абе умник, щом пиша във форума на кия, в частта сийд и досега си писал в няколко мои теми, сам не можеш ли да се сетиш за каква кола иде реч? Моля пррлагай само решения, без да спамиш излишно!
« Последна редакция: Март 27, 2016, 11:12:03 am от pantulov »

pantulov

• Обичам да пиша ;)
  • **
Акумулатор, слаби клеми, или е за подмяна, имах аналогичен случай преди 2 години. Странното беше че имаше проблем само с ключалката на багажника.
Е щом е на задната врата е нормално проблема да е в нея. Как поправи ключалката? Би ли споделил?

pantulov

• Обичам да пиша ;)
  • **
При мен на първият Сийд имах същият проблем и се оказа се,че една гумичка от предният капак беше паднала и не притискаше добре бутона на датчика за отварен преден капак. До колкото знам лампата за отворен преден и заден капак е една и съща.
Прегледах всички гумички но всичко си е там. Странно. Добре поне че не топи акумулатора.

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
С нов акумулатор, така се реши проблема.

pantulov

• Обичам да пиша ;)
  • **
С нов акумулатор, така се реши проблема.
Благодаря за отговора. Все пак ми е странно каква е връзката между акмулатора, задната багажна врата и лампичката за нея.
Между другото не съм пипал нищо, оправи се от само себе си, което е още по-странно.

Между другото огледалото ми на предното стъкло много гадно дрънка, винаги когато върна газта, някой да е имал същия проблем и да каже как го е лекувал?

mitio85

• Разбирач ;)
Колеги,

Мартин
Абе умник, щом пиша във форума на кия, в частта сийд и досега си писал в няколко мои теми, сам не можеш ли да се сетиш за каква кола иде реч? Моля пррлагай само решения, без да спамиш излишно!
  Първо със сигурност съм по вещ от теб в тези неща и не бих бързал да задвам странни въпроси а бих разглобил бравата на багажника ако не е със бутон за лампичката и бих проверил микрека вътре! За тези които не знаят какво е микрек това много малък шалтер бутон с две тънки жички ако не е от него тогава пускам тема!

YANCHO71

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 77
Пробвай да сложиш нещо между основата на огледалото и него.Аз навремето си реших проблема,поставяйки една игло между двете.Дрънкането беше страшно изнервящо,но така реших проблема.Успех.

pantulov

• Обичам да пиша ;)
  • **
Колеги,

Мартин
  Първо със сигурност съм по вещ от теб в тези неща и не бих бързал да задвам странни въпроси а бих разглобил бравата на багажника ако не е със бутон за лампичката и бих проверил микрека вътре! За тези които не знаят какво е микрек това много малък шалтер бутон с две тънки жички ако не е от него тогава пускам тема!
Тя е с бутон!

mitio85

• Разбирач ;)
Щом е със бутон проверяваш него с мултицед ако работи търсиш къде е оголен или прекъснат кабела му ok

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Сменете бутона на алармата под предният капак,или го шунтирайте!

pantulov

• Обичам да пиша ;)
  • **
Най-накрая игра електротехника, който фиксна проблема за едни 10 мин, заради което се разделих с 10 пари.
Хубав ден и благодаря на всички!