Автор Тема: Проблем със спирачките  (Прочетена 2437 пъти)

Crivite

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
  • Kia Sportage 2.0 16V CVVT AWD 5МТ
Проблем със спирачките
« -: Юни 10, 2016, 12:32:47 pm »
Здравейте колеги, днес, като да излизам от гаража със Sportage-а се оказа, че ръчната задържа, а не е студено. В колата компютъра показваше 14 градуса. Та искам да питам, как мога, да оправя проблема, че сега не мога да я изкарам и седи?

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Проблем със спирачките
« Отговор #1 -: Юни 10, 2016, 01:06:03 pm »
При мен се е случвало да карам в дъжд и да паркирам в гаража мокра колата. След 1-2 дни тръгвам да я вадя и при тръгването усещам как нещо леко запъва, после тропва отзад и колата тръгва. Това се случва без да съм оставял колата на ръчна. Но рядко - 1 или 2 пъти за 3-4 години. Ти на ръчна ли си бил оставил колата?

TATI

• Експерт
  • Публикации: 499
« Отговор #2 -: Юни 10, 2016, 05:52:28 pm »
Хубаво е от време на време да се прави профилактика на спирачната система.
Както каза колегата преди мен, най-вероятно е залепнала, а температурата няма никакво значение.
Hi-Ace 1979, 2.2 D, manual
Corolla Sedan 1998, 1.6i, automatic Terra
Avensis Wagon 2005, 2.0, D-4D, manual Sol
Kia Cee'd 2007, 1.6 CVVT EX, automatic
Seat Ibiza 2007, 1.2, manual

Crivite

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
  • Kia Sportage 2.0 16V CVVT AWD 5МТ
« Отговор #3 -: Юни 11, 2016, 09:25:51 am »
Да, когато вели дъжд и е вкарам в гаража и не е карам няколко дни и на мене ми се е случвало леко да задържат, но си тръгва. А този път просто задържаха без да помръдва колата.

П.П Вече колата е изкарах! След, като писах реших да отида, да пробвам отново да я изкарам, но този път пробвах и леко назад и после леко напред и се получи. После като я изкарах от гаража видях че задните дискове бяха хванали малко ръжда по повърхността на диска. Явно, както каза колегата бил е мокър диска, пък и аз не бях е карал от няколко дни и е станал така проблема.
Благодаря за коментарите колеги!