Автор Тема: Кой е по-голям кавалер на пътя......той или тя???  (Прочетена 845 пъти)

Svetko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 329
  • KIА CEE'D 1.6 / 122hp Мнооооого калпава !!!
Чудя си се понякога когато давам път на някого.....а човека си минава все едно това за него е по подразбиране...чудя се заради онези квадратните, заради ML-ки Gl-ки, заради девойките и младежите които ги карат???
Проблемът не е от бобината, а от магарето в кабината!!!

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 293
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
Re: Кой е по-голям кавалер на пътя......той или тя???
« Отговор #1 -: Декември 19, 2008, 04:57:35 pm »
Да ти кажа честно не ми се е случвало мутра да не ми вдигне ръка, че си го пуснал. От личните ми наблюдения, не ти се отблагодаряват повечето жени и разни дедки с лади и жигули, навирили шапката с мрежа на USA ...
Guns don't kill people ... people kill people ...

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 306
« Отговор #2 -: Декември 19, 2008, 11:23:56 pm »
Аз мисля, че напоследък повечето хора са благодарни като ги пуснеш и по-важното е, че и те пускат. А кой повече, кой по-малко според моите наблюдения, си зависи от характера на човека конкретно а не от пола или възраста. Дразни ме обаче, че НЕ присветкат хората да предопреждават за полицаи.

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 532
  • i30 rider
« Отговор #3 -: Декември 20, 2008, 08:42:13 am »
Дразни ме обаче, че НЕ присветкат хората да предопреждават за полицаи.
А защо да ти пресветкат? Нали самият ти си избрал да нарушиш правилата в този участък от движение. Кой те кара да превишаваш ограничението за скоростта. Като си го направил си поемаш риска.  :-*
Иначе аз на толкова хора в София давам, път и ми е ясно, че от всеки може да очакваш благодарност и после да те засече.
Само не давам път на някои "хора", които карат в насрещното и после се опитват да влзенат пред мен на задръстване. Като са тръгнали да карат в насрещното нека си карат.
Love is suicide!

proc

• Експерт
  • Публикации: 436
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #4 -: Декември 20, 2008, 11:34:22 am »
Да ти кажа честно не ми се е случвало мутра да не ми вдигне ръка, че си го пуснал. От личните ми наблюдения, не ти се отблагодаряват повечето жени и разни дедки с лади и жигули, навирили шапката с мрежа на USA ...

Така е, защото може да ти благодари човек, който разбира че му даваш предимство, а има разни дето въобще не са наясно с обстановката.  crazy
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 306
« Отговор #5 -: Декември 20, 2008, 12:07:54 pm »
Ей dani ти беше този със златният картон ли? Мисля, че е много хубаво, че си стрикно изпълняващ закона шофьор, но аз не съм. Значи аз едно време твърдях, че няма шофиор на земята който да НЕ нарушава закона никока, ама се намериха хора да твърдят обратното за себеси и въпреки, че не им вярвам, вече говоря само за себе си. На мен по работа ми се налага някой път да пропатувам дълги разстояния по 5-6-7 стотин километра та се е случвало и 1000 да направя, и трябва да ги взема за 1 ден. Като те притиска времето, а и не само в този случей, поне аз немога да си позволя да спазвам правилата за движение на 100%. Пък и всички ще се съгласите, че има и абсурдни знаце. Пример. Табела с ограничение 40 километра на прав участък на извънградски път. Тя е поставена заради ремонтни деиствия по пътя, но познайте, те са свършили отдавна и само табелата е останала :) Та както и да е аз съм редовен нарушител, но тук е границата която никога не си позволявам да премина. Карам безопасно без да създавам рискове. Толкова колкото позволява пътя и обстановката и както някой път това е значително по-бавно и внимателно отколкото описват знаците, така и в определени случеи доста по-бързо от позволеното. Взимам предвид това дали познавам добре пътя, метероологичните особености, видимост, дали познавам колата която карам и винаги се опитвам да повиша уменията си зад волана защото шофирането ми е и хобо. Та аз предпочитам да ми присветкат и съм много благодарен когато някой го направи. От моя страна пък независимо дали са ми светкали или не, като подмина патрул предопреждавам хората. Никога незнаеш насрещния защо бърза. Аз винаги давам пример който ми се вижда най-фрапиращ, а именно ако човека бърза защото се е случило нещо страшно със семейството му. Кой съм аз да не му дам път, или да не го предопредя с присветкане за инцидент на пътя или за полицаи. А за това, че никой не е длъжен да го прави съм съгласен с dani разбирасе. Само да ви кажа, че като бях малък и само се возих, почти всеки присветкаше.

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 335
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
« Отговор #6 -: Декември 20, 2008, 01:13:39 pm »
Споделям мнението, че това не зависи от пола или колата която караш, а от характера и "оборудването на втория етаж на задкормилното устройство". Без мозък колкото и екстри да ти има колата все тая.

Ако има шофьор, който твърди, че не е правил глупости на пътя то той или не кара или лъже. На всеки се случва да се разсея за момент. Стига това да няма фатални последствия инъче ламарината се поправя.

Друго което си мисля всеки път преди да седна зад волана е, че ако бързам толкова много, че да правя глупости (карам в насрещното, отнемам предимство, минавам на червено и др.), значи вече съм закъснял. 5-10 минути, няма да ми решат проблема.

Всеки си избира как да се държи, но никой не му е длъжен. Няма да ме заболи да дам път, както и другите няма да ги заболи да ме пуснат.
« Последна редакция: Декември 20, 2008, 01:15:25 pm от D-train »

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 532
  • i30 rider
« Отговор #7 -: Декември 20, 2008, 02:00:15 pm »
Не не съм аз със Златния картон.
А пък и аз доста пътувам и в 95% от пътя съм с превишена скорост.
Но да си видял някой на запад да ти светка, че има радар.
А да кажеш че не светкам, светкам си и предупреждавам.
И на мен ми се е налагало да стигам за 3 часа до Бургас
Поздрави и без аварийна
Love is suicide!

tosco

• Експерт
  • Публикации: 726
« Отговор #8 -: Декември 20, 2008, 03:06:24 pm »
Аз си мисля, че всичко е въпрос на възпитание и
култура на шофирането. Не е задължително да мислим само
за себе си, а и за останалите участниц в движението.
Ако всеки един помисли и за отсрещния-ще се кара
може би малко по-приятно.
Но, пък окло мен ако се уцели шофьор с очила-задължително
ще направи некоя щуротия да ме насмете.
Много ме е страх от шофьори с очила.
Извинявам се ако има такива във форум, но е факт.
Нищо лично. %) %) %)

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #9 -: Декември 20, 2008, 03:13:53 pm »
Нищо лично. %) %) %)
Абе tosco не се страхувай аз съм сложил очила докато карам, за да те виждам по-добре, а не да ме снимат за некое списание (в смисъл, че има хора дето са си за очила ма не си слагат).  rofl

tosco

• Експерт
  • Публикации: 726
« Отговор #10 -: Декември 20, 2008, 03:24:52 pm »
Нищо лично. %) %) %)
Абе tosco не се страхувай аз съм сложил очила докато карам, за да те виждам по-добре, а не да ме снимат за некое списание (в смисъл, че има хора дето са си за очила ма не си слагат).  rofl

Сигурен съм, че има изключения, но явно на мен ми такъв късмета ??? ??? ???
Семпъл пример:На сточна гара кръговото преи 4 дни.
На светофара от посока гара Подуяне аз съм 3-та кола в 2-ро платно/1-вото Бус лента/
тръгваме и аз си пускам мигач за към Орландовци и съм си предимство.
Е от Бус лентата с мръсна газ модел с очила се измуши за към Лъвов мост.
Него ли да пазя, аз отзад ли да се пазя, некой да не ме яхне.
Итова е най-пресния случай! crazy crazy crazy

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #11 -: Декември 20, 2008, 03:29:13 pm »
Винаги ще има луди на пътя. Дано само да се опазиме от тях.

Svetko

• Разбирач ;)
« Отговор #12 -: Декември 22, 2008, 12:09:20 pm »
Някаде бях чел че жените повече мислели(т.е. съобразяват се с много пове4е фактори) докато управлявали автомобил а пък мъжете повече карали първосигнално...........може би на това се дължи по-нервното шофиране в някои представителки на нежният пол...това е мое мнение...почвам да си мисля 4е Mihailov е прав, аз забелязвам 4е хората които карат големи автомобили (тип лимузини) благодарят ако им дадеш предимство докато тези с по малките авотмобили като 4е ли избиват комплекси...но все пак мисля 4е "ТОЙ" е по-голям кавалер а дамите приемат това за нормално(както в живота) и затова не оценяват жеста а раз4итат на това и заси4ат и заси4ат и заси4ат.......

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 293
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #13 -: Декември 22, 2008, 12:40:51 pm »
Някаде бях чел че жените повече мислели(т.е. съобразяват се с много пове4е фактори) докато управлявали автомобил а пък мъжете повече карали първосигнално...........може би на това се дължи по-нервното шофиране в някои представителки на нежният пол...това е мое мнение...почвам да си мисля 4е Mihailov е прав, аз забелязвам 4е хората които карат големи автомобили (тип лимузини) благодарят ако им дадеш предимство докато тези с по малките авотмобили като 4е ли избиват комплекси...но все пак мисля 4е "ТОЙ" е по-голям кавалер а дамите приемат това за нормално(както в живота) и затова не оценяват жеста а раз4итат на това и заси4ат и заси4ат и заси4ат.......

Дамите не благодарят и по-добре, че ако вдигнат и ръката от волана става лошо :)

Не съм сексист, просто шега :)
Guns don't kill people ... people kill people ...

Svetko

• Разбирач ;)
« Отговор #14 -: Декември 22, 2008, 12:44:15 pm »
Хайде и някоя колежка да се изкаже...