Автор Тема: Парно през лятото  (Прочетена 3349 пъти)

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
Парно през лятото
« -: Август 29, 2016, 07:47:37 pm »
От къде може да е причината, при положение на "врътката" за топло-студено на синя позиция(сиреч студено), в купето от отворите за парно влиза топъл въздух. Жилото ,което се задвижва от тази врътка си е наред, защото като се заврях под таблото видях, че задвижва до крайни позиции отварянето и затварянето на клапата, но няма как да разбера какво в действителност се случва с нея. Възможно ли е да вътре да е разкачено нещо(никога не съм разглобвал такова чудо) и видимо отвънка всичко да е наред, а клапата реално да не затваря добре и да пропуска горещ въздух от радиатора за парно? Иде реч за КИА Пиканто ако има значение.

romanpm

• Разбирач ;)
  • Публикации: 136
  • седем фута вода под кила и попътен вятър
Re: Парно през лятото
« Отговор #1 -: Август 30, 2016, 08:23:14 am »
"Врътката " отваря и затваря кранчето на радиатора за парно и потокът от горещ антифриз се спира с него ! Освен да е леко отворено , друга причина вероятно е горещото време . И на мен ми духа топло без климатика  write
« Последна редакция: Август 30, 2016, 08:39:08 am от romanpm »

zazduvka

• Разбирач ;)
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #2 -: Август 30, 2016, 10:50:41 am »
Хммм....аз мислех,че "врътката" отваря и затваря само клапа, която пуска по-малко или повече горещ въздух от радиатора през който постояно си върти горещата вода, защото като връткам врътката се чува щракане на клапа ?! По-рано карах сузукита и там наистина отваряше и затваряше кранче, което спираше или пускаше антифриза в радиатора на парното, за тука не съм убеден,че е така. Не ми се заляга да разглабям, че е много несгодно мястото, треба на челна стойка, затова питам, ако някой наистина знае какво баш е устройството на парното.
« Последна редакция: Август 30, 2016, 10:54:35 am от zazduvka »

romanpm

• Разбирач ;)
« Отговор #3 -: Август 30, 2016, 07:16:06 pm »
Ако бе качил снимка щеше да е по ясно , защото при мен мога отделно да избирам приток на външен въздух или върти един и същ . Ако при теб липсва , значи има и клапа  или ... /имам съседка с Picanto , но не мога да я видя / write
« Последна редакция: Август 30, 2016, 07:18:34 pm от romanpm »

zazduvka

• Разбирач ;)
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #4 -: Август 31, 2016, 07:14:40 am »
Имам и такава клапа, за избор от къде да влиза въздуха, но с нея не избираш топло/студено а дали да дишаш "чистият" въздух отвънка или да ти върти това ,което си пръднал.

romanpm

• Разбирач ;)
« Отговор #5 -: Август 31, 2016, 03:37:57 pm »
Виж откъм мотора къде влизат двата мъркуча за парното . Много вероятно от дясно , там трябва да е кранчето 90% съм сигурен  че е открехнато от жилото  bye