Автор Тема: покупка на ceed SW  (Прочетена 3238 пъти)

teodorlg

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
покупка на ceed SW
« -: Ноември 30, 2016, 12:02:38 pm »
Здравейте,
харесал съм една Киа Ceed SW 2008 година.
Двигателя е бензинов 1.6 литра 122 коня.
Колата е на 70 000км, по табло и по сервизна книжка. Обслужвана единствено в Киа, по предписание на Киа трябва да се смени демпферна шайба, сменена е вече в Киа.
Нещата които не ми харесаха в тази кола са следните:

скъсано гумено уплътнение(което е по обиколката на вратата) на шофьорска врата;
протрита дамаска 2см на шофьорска облегалка от страната на колана и вратата;
коланите на всички места се прибират много бавно;

Питането ми е следното, гореописаните неща нормални ли са за тези 70 000км?

Относно ходова част, двигател, амортисьори, скоростен лост (луфтове) и всякакви светлини и електронни компоненти по колата работят.

Благодаря предварително за мнението.
Хубав ден.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: покупка на ceed SW
« Отговор #1 -: Ноември 30, 2016, 04:58:16 pm »
Здравей,

Дали са "нормални" проблемите, които си открил ми е трудно да кажа. По-скоро говорим за кола, за която не са полагани много грижи.

За да е скъсано уплътнението на вратата ми се струва, че зимно време не е било намазано с нещо, което да го предпазва, заледявало се е и после при отваряне се е скъсало. Предполагам обаче това уплътнение може да се купи ново и замени.

За да се протрие седалката за 70000км ми се струва, че е била ползвана от човек с яке с разни капси примерно. Съдя по това, че моята кола е на 56000км и за сега няма протривания.

А за коланите просто не знам какво да кажа. Много малко вероятно ми се струва колата постоянно да е ползвана от 4ма човека и всичките винаги да са си слагали коланите (особено тези отзад). Може да е била на влажен климат и нещо вътре да е ръждясало...

Ако не те притесняват тези "проблеми" и всичко друго по колата е идеално взимай я.

Успех!

vasko_bulgaria

• Новак
  • *
  • Публикации: 49
« Отговор #2 -: Декември 01, 2016, 11:50:09 am »
Здравей,

Моят Сийд е 2009 г. на  134000км  и тапицерията е като нова, а колата е внесена от Италия - собственика е бил на 65 години. За мен лично каквато и да е експлоатацията не би трябвало за толкова километри да има протъркано.
Хубаво е да се провери колата дали не е имала удар и в следствие на това уплътнието да е скъсано.
Kia Ceed SW 1.6 CRDI 115hp

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 201
« Отговор #3 -: Декември 01, 2016, 04:51:28 pm »
моят е на 84хил км и нямам протъркано на седалката. за сметка на това кожата на волана се препече и поизтърка и не мога да убедя никой, че колата е на малко километри :)
това с бавното прибиране на коланите не е нормално.

teodorlg

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #4 -: Декември 09, 2016, 01:57:11 pm »
Благодаря на всички за отговорите.

Купихме колата, надявам се да останем доволни напред във времето.

Благодаря ви отново.