Автор Тема: първи въпроси  (Прочетена 5088 пъти)

Antonio

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
първи въпроси
« -: Февруари 20, 2017, 10:04:21 pm »
Здравейте колеги,
нов съм във форума като собственик отскоро на Kia Sportage II - 2007 - бензин JE - 141 к.с. предно предаване (не е 4х4) - газов инжекцион Landi Renzo монтиран в Италия. Общо състояние много добро, като окачване и динамика. Дребни забележки по купе и интериор, които с времето ги пооправям.

До момента са сменени масло и филтри. Предстои смяна на ангренажен ремък и съответните ролки и обтегач (съгласно оферта от KIA Motors)
Тук малко се шокирах с цената за смяна на ремъка и диагностика и преглед на колата.....660 лв, което е малко по-малко от 10% от продажната стойност. Офертата е преференциална, да вметна.

Нищо против политиката на КИЯ Моторс...но ми е скъпо.

Моля за компетентни мнения относно ползвани в София сервизи и нивото на обслужване.
Също какво друго от изброените дейности съм пропуснал, а е необходимо да направя за да е обслужен автомобила.

Относно газовата уредба....за първи път имам газова (не лошо като разход на гориво се оказа ;D)...моля за мнение от колеги къде има добри сервизи за поддръжка на Landi Renzo

За първи път имам азиатски автомобили май започвам да го харесвам ;D

Спортидж2005

• Разбирач ;)
  • Публикации: 204
Re: първи въпроси
« Отговор #1 -: Февруари 21, 2017, 09:49:01 am »
На мен смяната на ангренажен ремък, 3 пистови и ролки ми излезе 200 и няколко лева(под 300), така че тази цена на KIA Motors е огромна.Каня се да сменям и антифриза, спирачна течност и масло на скоростна кутия. Вземи си този четец http://sklad66.com/cms/Multiecuscan-ELM327-Bluetooth.html  за да прочетеш дали имаш грешки. Има и друга полезна информация за работата на колата, от голяма полза е.

zazduvka

• Разбирач ;)
  • Публикации: 268
  • KIA Picanto 1000 cm3
« Отговор #2 -: Февруари 21, 2017, 10:58:42 am »
Попитай в Колос колко ще ти поискат...другия вариант е да си накупиш чаркалъците и да си ги смениш в сервиз гдето им имаш доверие и знаеш,че не правят простотии
« Последна редакция: Февруари 21, 2017, 11:00:54 am от zazduvka »

Antonio

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Февруари 24, 2017, 03:22:34 pm »
Днес я оставих във Виликар. Дадоха ми добра цена...около 300-350 лв. Четох добри отзиви за сервиза и се доверих на колегите писали тук.
А относно четеца, ще го взема задължително. С това се занимавам, данни от CANBus и GPS системи.

Ако пък някой има нужда от GPS-и за проследяване и разходи на горива...да пише на лично. Ще помагам.

Благодаря на отзовалите се!

istoyanov

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #4 -: Февруари 24, 2017, 05:26:05 pm »
На мен смяната на ангренажен ремък, 3 пистови и ролки ми излезе 200 и няколко лева(под 300), така че тази цена на KIA Motors е огромна.Каня се да сменям и антифриза, спирачна течност и масло на скоростна кутия. Вземи си този четец http://sklad66.com/cms/Multiecuscan-ELM327-Bluetooth.html  за да прочетеш дали имаш грешки. Има и друга полезна информация за работата на колата, от голяма полза е.

Засилил съм се към Ceed 2007/2008. Този четец ще работи ли с нея?
Благодаря!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Спортидж2005

• Разбирач ;)
  • Публикации: 204
« Отговор #5 -: Февруари 24, 2017, 07:09:21 pm »
Да

istoyanov

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Февруари 27, 2017, 09:24:09 pm »
Днес я оставих във Виликар. Дадоха ми добра цена...около 300-350 лв. Четох добри отзиви за сервиза и се доверих на колегите писали тук.
А относно четеца, ще го взема задължително. С това се занимавам, данни от CANBus и GPS системи.

Ако пък някой има нужда от GPS-и за проследяване и разходи на горива...да пише на лично. Ще помагам.

Серивизира ли колата? Доволен ли си? Чудя се дали има шанс да взема някой масйтор и на място да прегледа една нерегистрирана кола..

Antonio

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2017, 11:20:50 am »

Серивизира ли колата? Доволен ли си? Чудя се дали има шанс да взема някой масйтор и на място да прегледа една нерегистрирана кола..

Колега, нямам забележки към сервиза. Което трябваше да направят го направиха, дори и неща за които се сетих в последствие и звъннах по телефона, бяха оправени. Цените им са съвсем прилични. Собственика на сервиза изглежда сериозен човек.
Дано съм бил полезен...Успех!

istoyanov

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Февруари 28, 2017, 11:21:23 am »
Благодаря!