Автор Тема: Пак за скърцането  (Прочетена 3070 пъти)

kiasz

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 66
  • KIA CEED SW 1.6 CRDI
Пак за скърцането
« -: Март 03, 2017, 09:49:05 pm »
Колеги, за радост едни от най-големите проблеми на нашите коли се оказват тропанията и скърцанията с (не)известен източник.
Покрай нарушенията с интонационната среда, споделяни от други колеги и аз съм се оплаквал от едно много досадно високочестотно проскърцване при моя SW. Високочестотно - като звуков диапазон и като честота на проявление в минута/секунда.
След 3 години най-накрая - Еврика!
Едната вертикална пластмасовата кора от вътрешната страна на задния капак, до стъклото, не е била закрепена плътно и от там е идвало това досадно цигу-мигу, което на лош участък от магистрала можеше да побърка човек.
Та, ако някой държи на обезшумяването, да си погледне и тези елементи от интериора.

chemiliq

• Новак
  • *
  • Публикации: 25
  • Kia Cee'd wagon 2009 G4FA
Re: Пак за скърцането
« Отговор #1 -: Февруари 28, 2018, 11:18:05 pm »
Ще повдигна малко стара тема, но може да е полезно за някои колеги. При мен имаше странен шум в купето при обороти на двигателя около 2100-2300. Оказа се, че огледалото за задно виждане изпада в резонанс. Хлабината е между плочката лепната на предното стъклото и рамото на огледалото. Няколко гумени оплътнения между рамото и предното стъкло решиха проблемът при мен. Сега обаче ме дразни пъровизточника на проблемът, а именно лекото притрисане на купето в споменатите обороти на двигателя.

Ronin

• Разбирач ;)
  • Публикации: 331
  • Kia Ceed 1.4 Hundai Galloper 2.5 TDI Kawasaki 650
« Отговор #2 -: Март 31, 2018, 10:50:03 pm »
Ще повдигна малко стара тема, но може да е полезно за някои колеги. При мен имаше странен шум в купето при обороти на двигателя около 2100-2300. Оказа се, че огледалото за задно виждане изпада в резонанс. Хлабината е между плочката лепната на предното стъклото и рамото на огледалото. Няколко гумени оплътнения между рамото и предното стъкло решиха проблемът при мен. Сега обаче ме дразни пъровизточника на проблемът, а именно лекото притрисане на купето в споменатите обороти на двигателя.
И моето огледало ме влудява от една две години.Ако качиш някоя снимка, няма да е лошо,че невиждам как се разглобява.

А това претрисане е детска болест на тоя мотор,и аз го имам, забелязах го като за пръв път калибрирах ГИ ,до тогава не го бях забелязал,рових и в руския форум е писано доста.

vanselot

• Разбирач ;)
  • Публикации: 159
  • pro_cee'd 1.6 benz
« Отговор #3 -: Април 03, 2018, 01:10:59 am »
И моето огледало ме влудява от една две години.Ако качиш някоя снимка, няма да е лошо,че невиждам как се разглобява.

А това претрисане е детска болест на тоя мотор,и аз го имам, забелязах го като за пръв път калибрирах ГИ ,до тогава не го бях забелязал,рових и в руския форум е писано доста.
Преди години колко нерви имах докато открия от къде иде тоя звук... Ато от огледалото. Решението - набих една метална пластина там дето е луфта и това беше. Даже пластината е прекалено дълга и стърчи поне 3 см, като я сложих уж за проба дали ще малъкне, но до ден днешен си стои така :)

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk