Автор Тема: Проблем със странично огледало и заключване на задна врата на Kia Sorento 2005  (Прочетена 2891 пъти)

parazaa

• Новак
  • *
  • Публикации: 23
Здравейте колеги, от много време не съм писал, но съм и нямал дертове. Наскоро изникнаха няколко проблема, които се надявам да реша с вашата помощ, че тия сервизи дерат кожата. Автомобилът е Sorento 2.5CRDi 140hp (2005). Един ден страничното огледало от страната на шофьора спря да се прибира и изкарва с копчето от вътре (прибирам и го изкарвам ръчно). Като натисна копчето, се чува само силно щракане и така поне 15-20 секунди (хората се обръщат и се чудят какво става, та бера срам). От сервиза явно не им
се разправя и ми казаха ново огледало, ама не ми се дават толкова пари, ако може да се оправи. Мисля, че моторчето работи след като чувам щракане. остава да е някоя връзка в "пантата"(така я наричам аз  :) ) на огледалото. Та да питам, имате ли представа какъв може да е проблема и как може да го проверя и по възможност разреша.

Вторият проблем е в заключващия механизъм на задна лява врата. При заключване и отключване на вратите, независимо от дистанционното или от конзолата, останалите врати изщракват(доста силно), но при тази се чува едва доловимо леко щракване и не се заключва/отключва. Също така, ако искам да я заключа отвътре, трябва рязко да натисна копчето на вратата. При нормално натискане копчето си потъва нормално, но вратата мога да я отворя отвън. Първоначално централно не можеше само да се заключва, но вече не може и да се отключва - сега става само с копчето на самата врата по гореописания начин. В сервиза естествено ми казаха "нова дръжка" и една космическа цена. Моля ви дайте съвет къде може да е проблема, какво да погледна и да търся.

Лека вечер на всички
« Последна редакция: Май 03, 2017, 11:54:29 pm от parazaa »

parazaa

• Новак
  • *

Жоро

• Разбирач ;)
  • Публикации: 101
  • 2,5 CRDI AT 170 Hp
Колега така надали някой ще ти отговори. Моя съвет е да намериш съвестен монтьор, който да ги разглоби и ще се види какъв е проблема.
« Последна редакция: Май 06, 2017, 06:28:18 pm от Жоро »

parazaa

• Новак
  • *
Мерси колега. Май май така ще направя.

zheleznia

• Новак
  • *
  • Публикации: 20
  • Sorento 2.5 CRDI 170 Hp
Какво стана с огледалото колега, намери ли решение на проблема? При мен дясното огледало се прибира и отваря с копчето, но в крайните положения чатка в продължение на няколко секунди и се чудя от какво може да е. Така че, ако си решил проблема сподели да знаем каква е причината.