Автор Тема: Ксенон - избор, видове, плюсове и минуси  (Прочетена 5696 пъти)

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 483
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
Реших и аз да си подобря осветеността на автомобила, като монтиран ксенонов кит на късите и дългите. Та въпроса ми е към коя марка да се насоча, коя марка с какво превъзхожда останалите ксенон системи, които се предлагат на пазара, тъй като има голям избор.
Има ли негативни последици от поставянето на ксенона (освен проблема с гаранцията), и възможно ли е ксенона да бъде монтиран в оторизиран сервиз за да продължи да бъде валидна гаранцията. До момента има поне 3 автомобила с монтиран ксенон във форума, така че моля колегите, кото са наясно със темата да споделят своите наблюдения...и да дадат препоръка за избора на ксенон.

proc

• Експерт
  • Публикации: 436
  • Aequitas & Veritas
Re: Ксенон - избор, видове, плюсове и минуси
« Отговор #1 -: Януари 17, 2009, 05:07:28 pm »
Тука Lilo требва да каже, иначе според мен Luxima.
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
« Отговор #2 -: Януари 17, 2009, 05:12:55 pm »
Да, принципно съм се ориентирал към Луксима, но все пак ми си иска да разбера подробности относно Luxima,  а за останалите видове също... ;D
Това към което съм се ориентирал е 45W 6000 K.
« Последна редакция: Януари 17, 2009, 05:26:11 pm от Pro style »

ato_boldon

• Разбирач ;)
  • Публикации: 141
  • Pro_ceed 2.0crdi EX
« Отговор #3 -: Януари 17, 2009, 05:23:17 pm »
Аз не съм много вещ в тази област, но мога да споделя мнение всепак. Аз съм с ксенон но ми го сложиха още като взех колата  сервиза на КИА - т.е може!
Марката според мен няма голямо значение (предполагам всеки е чувал за PHILIPS  ok - това е което масово се води за мн добро, но и сравнително скъпо), защото всички марки вече дават минимум една година гаранция. Това което има значение при избора на ксенон е колко вата ще са ти крушките и колко келвина. Т.е това дали ще са 35W или 55W ще се отрази на цената, но вторите светят значително по-добре. А келвините се отразяван на цвета - според собствените предпочитания на всеки.
Надявам се да съм бил полезен  ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4168
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #4 -: Януари 17, 2009, 06:23:07 pm »
каквото те интересува,питай :-*
Човече,съмнявам се да са ти метнали Филипс,ама тва друга бира write

ato_boldon

• Разбирач ;)
  • Публикации: 141
  • Pro_ceed 2.0crdi EX
« Отговор #5 -: Януари 17, 2009, 07:00:50 pm »
О, аз незнам какви са ми сложили, не казвам че са такива!  :-*

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
« Отговор #6 -: Януари 17, 2009, 08:27:31 pm »
Конкретно ме интересува предизвиква ли електросмущения ксенон системата, има ли забавяне при превключване на къси/дълги. Глдам на сайта на Луксима има най-различни комплекти, но има трудно се ориентирам към някой, би трябвало ксенона за къси/дълги да е по-различен от останалите... :o В лошо време (мъгла, дъжд), не се ли влошава видимостта за разлика от конвенционалните фарове2

Lilo ако не се лъжа ти си с Кейхин на късите/дългите, а монтажа мисля, че в Шумен ти го правиха.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #7 -: Януари 17, 2009, 10:08:25 pm »
С кайксен съм :-\ на 6500к

Още след монтажа излезна проблем,но не ми пречи :-* ,дам в Шумен ми го поставиха заради тъпата гаранция(нищо професионално няма в самия монтаж на ксенон,ама така е ако искаш всичко да е на 6 с гаранцията) както могат в сервиза да монтират,мога и аз :-*
можеш и ти и всеки който му цъка акъла и ръцете

Нищо лично към колегата  от Шумен.На мен ми беше интересна и разходката и запознанството с него.

Ксеноните се монтират по един и същи начин навсякъде music

Значи,всеки който предлага ксенон си го хвали.

Аз лично съм се напатил с ефтини ксенони (със и без гаранция 1/2 години) от какви ли не марки на сегашната ми голф   2 и предишният ми голф 3 (горкия страда най-много с невероятни ксенони devil ),както и да е.

Сега за луксима,понеже те се затвърдиха най-добре на пазара ,ксенона се прави  на същото място като почти всички ксенони,обаче е разработен специално за България(колкото и да не ви се вярва) и минава сериозни тестове докато се пусне на пазара(пример с новия модел-има го сниман в раздела с магазините).

Още по-голям + е това ,че с  последния модел,монтажа е повече от лесен (нищо ,че в сервиза искали 150лв за монтаж,поне така се чу от някой,но пък все пак е и оторизиран сервиз.Те си определят цената :-*) работата е за не повече от 20 мин.,дори и за аматьори като мен и Дани(на хюндай И30)

Досега не съм срещал друг вносител който да дава такава гаранция за ксенон(то толкова си е по закон,ама не за всички) и наистина да се спазва.Патил съм от какви ли не извинения относно гаранцията(само и само да се набуташ още) и те така.

Лошото за този новия модел на луксима дадох и на Киа Моторс(монтираха го на Мохавето) като ще трябва да им подменя крушката,тъй като е от тестовите бройки.

За момента от ксеноните с лайт баластите от продадени около 50 к бройки,сме имали само 1(един) дефектен и то баласт

Сега за цветовата гама,ами ноемви ни нападнаха некви мацки и си взимаха зелен,розав  и лилав :) някъде към 20 бройки некви странни интереси.

За мен лично,най-добрата е на 6000к . Свети си повече от добре и на 35W,с 55W на санта фе имахме големи драми,дори и след монтаж на залъгващите резистои,но при някои марки е неизбежно монтирането им.За киата обаче няма ядове и не се налага с новия модел,който се закача отзад на капачката.

Засега,това се сещам.Вие ако искате да ме питате друго,тук съм.Пък който иска,утре на срещата може да направиме демо наживо,разликата с кайксен-а и луксимата(че снимките в темата не всеки може да прецени)
« Последна редакция: Януари 17, 2009, 10:34:10 pm от lilostich »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #8 -: Януари 17, 2009, 10:24:08 pm »
оппа,

забраих да обясня за дългите и халогените,че и за тях ме питаше Про.

Значи за дългите:

Човече,сложи на късите и покарай.Ако ти се стори необходимо и за дългите ксенон,слагай.Лично на мен,пък и на Дани и на Пешо,сме намерили крушки които се водят супер плазма на PIAAA (цената е от 113$ за комплект,ама сме ги намерили на по 30$) и ги взимаме не за друго,ами да си оправим жълтите дълги(хич не се намират БЕЛИ в БГ),че на мен лично ми омръзна да набивам по 50-60 лв за осрами;филипси(кУУл блу;най брекъри и тем подобни шитове).

Както и да е,мен ме дразнят затова и си поръчах даже за халогените.

Знаеш по диодите,че няма си поръчам някое дръвче.Ако искаш по-натам и за теб и който иска,може да се поръчат.

Адски е грозно,ксенон със жълти габарите и жълти дълги.
За халогените,до последно се чудех за ей тва екстремно жълто тъй като жълтот си цепи мъглата много повече от стандартана светлина.

Досега,не съм чул някой да се е върнал на нормални крушки след като е монтирал ксенон yahoo

Айде,засега верно стига,че много неща ви наговорих.И то без пари rofl

Утре някой тортички ще черпи на срещата crazy
« Последна редакция: Януари 17, 2009, 10:38:28 pm от lilostich »

acho_77

• Разбирач ;)
  • Публикации: 299
« Отговор #9 -: Януари 17, 2009, 10:37:46 pm »
Здравейте!
Аз също си сложих ксенони на късите светлини в Шумен! Сега изкам да сложа и на дългите !
Не са Luxima и са Китайски но ми светят много добре ! Имах само един проблем изгуря ми десния баласт и отидох в сервиза където ми ги слагаха и веднага го смениха и не само десния а и левия, от тогава нямам проблеми вече 5 месеца!
Важно е да се знае че когато ползваш ксенони при тяхното запалване автомобила трябва да е запален за да не даде грешка в напрежението на някой от баластите и да огасне единия или и двата фара при запалване понеже на баласта му трябва постоянен ток от 12V!
Относно светлината аз исках да ми свети бяло и съм ако не се лъжа с 5000к! А за смущения при светване къси/дълги или стартиране такива проблеми нямам!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #10 -: Януари 17, 2009, 10:40:46 pm »
я сподели каква марка ти е,защото при повечето при присветване на дълги,треа да си изчакаш докато загрее.При луксимата си пали веднага :-* и спокойно можеш да разчиташ на присветването на ДЪЛГИТЕ :-*

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1028
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
« Отговор #11 -: Януари 20, 2009, 04:55:57 pm »
оппа,

забраих да обясня за дългите и халогените,че и за тях ме питаше Про.

Значи за дългите:

Човече,сложи на късите и покарай.Ако ти се стори необходимо и за дългите ксенон,слагай.Лично на мен,пък и на Дани и на Пешо,сме намерили крушки които се водят супер плазма на PIAAA (цената е от 113$ за комплект,ама сме ги намерили на по 30$) и ги взимаме не за друго,ами да си оправим жълтите дълги(хич не се намират БЕЛИ в БГ),че на мен лично ми омръзна да набивам по 50-60 лв за осрами;филипси(кУУл блу;най брекъри и тем подобни шитове).

Както и да е,мен ме дразнят затова и си поръчах даже за халогените.

Знаеш по диодите,че няма си поръчам някое дръвче.Ако искаш по-натам и за теб и който иска,може да се поръчат.

Адски е грозно,ксенон със жълти габарите и жълти дълги.
За халогените,до последно се чудех за ей тва екстремно жълто тъй като жълтот си цепи мъглата много повече от стандартана светлина.

Досега,не съм чул някой да се е върнал на нормални крушки след като е монтирал ксенон yahoo

Айде,засега верно стига,че много неща ви наговорих.И то без пари rofl

Утре някой тортички ще черпи на срещата crazy

a за късите има ли на сносни цени?
гледах в сайта на тия PIAA цената с шипинга излиза около 400лв за комлекта къси+дълги
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #12 -: Януари 20, 2009, 05:19:51 pm »
има и за късите бре.
Както знаете всяко нещо си има и анонс на това което прави.

Сега сме поръчали тестово за 4 автомобила.Ако останем доволни(в което съм 50/50 убеден)обещавам да пуснем тема за поръчки.Както с диодите.
Понеже на всичките коли за които сме поръчали са с ксенони,няма как да вземем под внимание точно късите.Те са повече използвани.Както и да е.Марката е реномирана и ще видим какво ще излезне :-*

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
« Отговор #13 -: Януари 20, 2009, 11:41:31 pm »
По отношение на PIAA, аз досега не съм чул някой да е останал недоволен, вярно че са по-скъпи спрямо другите марки, но определено са ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #14 -: Януари 21, 2009, 09:13:37 am »
ами тези които сме поръчали са аналог на PIAA,така че все тая.Цената нали е в пъти надолу music