FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Абе истината е, че навсякъде хората ги стимулират да карат нови и по-икономични (и екологични) коли. Доводът, че като си имал пари за кола трябва да плащаш веднага го отхвърлям, защото аз вече съм дал доста пари на държавата с ддс-то. Относно старите коли никой не казва да им се сложи 300-400 лв данък. Просто ще ви дам един пример от миналата година, за да потвърдя за пореден път абсурда: Рено 19 1,4 1991 17лв. Киа 1,4 2008 240 лв. А от тази година с всички знаем за новите данъци и на Киа-та данъка отива 310 лв, а абсурда още по голям.
............. Сертификатите и показанията на вредните емисии не влизат ли някъде във формулата ?
Добре де а как се изчислява тази разлика тогава след като са еднаква кубатура. Простете ми за невежеството в областта на данъците, но не виждам логиката ? Сертификатите и показанията на вредните емисии не влизат ли някъде във формулата ?
Имам едно елементарно въпросче: във всички документации за pro_ceed бензиновия мотор 1.6 е показан като 122 к.с., а когато ми продаваха колата, я вписаха като 126 к.с. и сега ще плащам данък на тази база . Не разбрах откъде се появиха тези 4 к.с. Имаше постове за номерата на рама и двигател и че там е показана годината на производство - при мен двигателя е 2010 г., а колата е закупена м.септемри 2009 от КМБ Студентски град. Аре весели празници и безаварийно каране .
Няма смисъл нищо няма да стане...