Автор Тема: летни гуми  (Прочетена 3889 пъти)

mmtrance

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
  • KIA sportage 2.0 CRDI
летни гуми
« -: Февруари 11, 2009, 12:58:22 pm »
понеже наближава пролетта, а аз съм страшно недоволен от заводските летни гуми (ханкоок) на СЪВ-чето та искам да питам за съвет, кои какви гуми е карал, от какви е доволен, от какви не, малко съвети препоръки и оплаквания.
diesel power.... feel it!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: летни гуми
« Отговор #1 -: Февруари 11, 2009, 01:09:22 pm »
човече,

имам познат www.avtogumi.bg
Разгледай какво ще си харесаш.Гарантирам ти,че всичко идва от германия и са с последния възможен DOT :-*
Пък покрай мен,ще намажеш отстъпка,колкото и малка да е 8-)

mmtrance

• Разбирач ;)
  • KIA sportage 2.0 CRDI
« Отговор #2 -: Февруари 11, 2009, 01:29:58 pm »
току що се замислих и за друго... дали ако сменя размера на гумата в сервиза ще ми отхвърлят гаранцията. сега размера е 235/60/16 аз искам 255/55/16 по учебник са напълно заместими, разликата е дори под милиметър.

Разлика в диаметрите на двете гуми:
-1 мм  (разликата е в допустимите граници)
Показание на скоростомера при движение на автомобила
със скорост 100 км/ч  - 100км/ч
Лило благодаря, ще разгледам и ако избера нещо от там ще се разберем :) пък после ще има бисквитена торта

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #3 -: Февруари 11, 2009, 01:33:04 pm »
аз не съм по тортите 8-)

mmtrance

• Разбирач ;)
  • KIA sportage 2.0 CRDI
« Отговор #4 -: Февруари 11, 2009, 01:37:53 pm »
Federal Couragia 255/55 R16 103V
            [COURAGIA]    196.46лв.
 това що за гума е? някой има ли наблюдения, защото аз за първи път чувам за тази марка....
лило ок няма да е торта :) все ще измислим нещо.

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 468
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #5 -: Февруари 11, 2009, 03:34:32 pm »
Аз като ги питах www.avtogumi.bg за зимни гуми преди те ми предложиха единствено дърветата на Ханкук krivogled, т.е. нямат много голям избор.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #6 -: Февруари 11, 2009, 03:47:56 pm »
едно време като стартираха,беше така 8-)

mmtrance

• Разбирач ;)
  • KIA sportage 2.0 CRDI
« Отговор #7 -: Февруари 12, 2009, 02:55:47 pm »
гуми си намерих в ДИАНА имат general grabber uhp ( http://www.1010tires.com/images/tires/General/general_grabber_UHP_lg.jpg ) 255/55/16 и цената им е повече от добра 178лв за брой, но много ме притеснява в сервиза да не ми рпекратят гаранцията заради сменения размер (оригиналния е 235/60/16)
моля ако някои има информация дали тази интервенция ще повлияе на гаранцията - нека да каже.
благодаря.

smirn0ff

• Spammer
  • Публикации: 978
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
« Отговор #8 -: Февруари 12, 2009, 10:13:04 pm »
питай в сервиза бе човек  write
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

tosco

• Експерт
  • Публикации: 714
« Отговор #9 -: Февруари 12, 2009, 10:17:35 pm »
А бре нищо им няма, не се вдетинясвайте ok
Ще я докараме до там и за чистачки да звъним да питамме дал нема да падне гаранцията.
Ми тва са гуми, не сменяте двигателя wall

smirn0ff

• Spammer
  • Публикации: 978
  • Шеф диригент
    • Транс Телеком ЕАД
« Отговор #10 -: Февруари 12, 2009, 10:28:23 pm »
има си размери, които са удобрени от сервиза - другите "в киреча" :) т.е. отпада ти гаранцията на ходовата част
KIA cee'd LX 1.6 CRDi 115hp

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 468
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #11 -: Февруари 12, 2009, 10:47:25 pm »
Т`ва с размера на гумите ми се струва, че се все повече започва да става едни голям "балон". Ето моята кола като я купих със 225/45/17 и ако си сложа 215/45/17 ще ми свалят ли гаранцията...това са пълни глупости. Пак казвам, това че от сервиза гледат всякакси да свалят гаранцията на една кола е друг въпрос, как ще свалят гаранцията нали първо трябва да докажат, че именно по-различния размер гуми са довели до дадения дефект, примерно какво общо имат гумите със тропането в окачването или луфта в кормилото. Все си мисля, че ще е по-лесно да докажа, че колата е дошла с фабричен дефект, отколкото от КМБГ да докажат, че гумите ми са кофти и предизвикват дефекти по колата devil
« Последна редакция: Февруари 12, 2009, 11:15:39 pm от Pro style »

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 335
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
« Отговор #12 -: Февруари 12, 2009, 11:08:40 pm »
Т`ва с размера на гумите ми се струва, че се все повече започва да става едни голям "балон". Ето моята кола като я купих със 225/45/17 и ако си сложа 21/45/17 ще ми свалят ли гаранцията...това са пълни глупости. Пак казвам, това че от сервиза гледат всякакси да свалят гаранцията на една кола е друг въпрос, как ще свалят гаранцията нали първо трябва да докажат, че именно по-различния размер гуми са довели до дадения дефект, примерно какво общо имат гумите със тропането в окачването или луфта в кормилото. Все си мисля, че ще е по-лесно да докажа, че колата е дошла с фабричен дефект, отколкото от КМБГ да докажат, че гумите ми са кофти и предизвикват дефекти по колата devil

Мисля, че ако сложиш 21/45/17 ще изненадаш всички в сервиза.  rofl

Шегувам се, ама представи си кола с този размер!

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 292
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #13 -: Февруари 13, 2009, 07:25:44 am »
Абе стига с тая гаранция на "Ходова част". Кой ви каза че има такова животно ?
Guns don't kill people ... people kill people ...

proc

• Експерт
  • Публикации: 436
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #14 -: Февруари 13, 2009, 09:52:29 am »
Направо по темата! Както писах вече, за гуми 205/55/16 джантите са 6.0Jx16. Лило е прав, че това е стандарта, но теоретично може да се сложат по широки. Ще имате обаче реален проблем с гаранцията на ходовата част ако не спазите точният размер. Започвам да обяснявам. Джантата има следните характеристики. Диаметър в инчове или цолове - се тая. широчината и в инчове. Общо двете неща се записват примерно така 6.0Jx16. После имате брой отвори за болтовете с разстояние между тях, което е изразено от ди5аметърът на кръга който описват центровете на дупките им (примерно 5х114,3). Имате диаметър на средният отвор. Оффсет или изместване на джантата навън или на вътре в милиметри. Писах в сервиза на Киа, и ми отговориха, че ако джантите са със абсолютно същият размер както оритиналната проблеми с гаранцията не би трябвало да има. Ако има разлика обаче вече знам за един случей, при който човек си е изгорял с гаранцията на ходовата част.Ако си търсите 6.0Jx16 алуминиеви джанти за Сиида по специализираните магазини да ви кажа, че няма да намерите. Мен ми казаха, че най-малките като шерочина са 6,5 но обикновенно като за сиид-а предлагат 7 и дори 7,5 инчови. Това го казват обаче диларите на джанти и понеже аз не им вярвам питах един майстор и той каза, че наистина нама 6 инчови, а пък за 7,5 може и да стане, ама трябва да се пробва и е малко тъпо как уверено ти предлагат такова нещо. това е за сега.

Според мен е най-добре все пак да се пита в сервиза ако се правят промени. То тогава хората защо си правят труда да пишат в книжката определени размери на гуми, джанти и т.н.

Има и друг случай, при който от сервиза са казали, че няма проблем да се сложи размер 16"Х7

« Последна редакция: Февруари 13, 2009, 09:55:14 am от proc »
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!