Автор Тема: Няма Гуми "Michelin Energy E3A"  (Прочетена 8084 пъти)

Steamwork

• Новак
  • *
  • Публикации: 27
Няма Гуми "Michelin Energy E3A"
« -: Март 24, 2009, 05:13:59 pm »
Пиша този пост, тъй като съм безкрайно възмутен от следния факт:
От месец октомври м.г. търся 1 бр. гума Michelin ENERGY E3A 205/55/16 V91, с която стандартно се доставят C'eed. Или поне се доставяха в началото. Към момента незнам с кой модел се комплектоват в Словакия.
През м. Септември претърпях много сериозна катастрофа - заден страничен удар, при който беше унищожен целия заден мост, както и една от летните гуми.
Всичко естествено е в гаранция, но и до ден днешен сервизът, в който буквално възстановиха автомобила все едно нищо не му се е случило, все още не могат да намерят на пазара въпросната гума.
Заех се лично да я търся и установих, че производството им е спряло и в България няма никакви наличности. Обяснението на доставчиците на гуми беше, че това са модели на Мишелин, с които се комплектовали стандартно автомобилите при производство и обикновенно нямало търсене.
Между другото, след като се обадих и в КИЯ за съдействие, отговорът бе, че не се занимавали с доставка на тези гуми и трябва да си ги търся на пазара. Е, потърсих и какво?!? Стоя и чакам лятото с 3 бр. гуми.
В крайна сметка открих един сайт, където човек може да си ги поръча от Германия. Дори излиза по-евтино от местния пазар.
В тази връзка питам, дали е редно да продаваш автомобили при положение, че не си им осигурил всички консумативи в резерв ? И по-конкретно - трябва ли да си сменя всичките летни гуми заради недалновидността на КИЯ-Мотърс, България?
По-добре паднал под масата, от колкото прав пред струга !

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 307
Re: Няма Гуми "Michelin Energy E3A"
« Отговор #1 -: Март 24, 2009, 05:39:00 pm »
Колега, според мен щом Michelin са спряли производството на тази гума, Kia са окомплектовали последните токущо направени Cee`d-ове с гумите които са имали в резерв, и са започнали да зареждат от новите. Няма как да държат няколко години резерв, особенно като се има предвид, че гумата старее. В много кофти ситуация си и чесно казано незнам какво да те посаветвам. Щом каза, че си намерил сайт от който можеш да я поръчаш гумата се надявам че ще се оправиш. Ако обаче в крайна сметка се окаже, че неможеш да намериш въпросната гума се чудя дали неможеш да купиш само 2 нови. Карал съм кола с 2 по 2 различни гуми, и не съм имал проблеми. Сигурно имат разлика в сходимостта но не мисля, че това е някакакъв голям проблем.

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #2 -: Март 24, 2009, 06:07:52 pm »
неприятана ситуация е това с катастрофата,съжалявам.мисля че точно есента видях подобен удар на Сиид на Хемус при спускането преди София.дано всичко ти е оправено, а за гумите "slumk" има право че можеш да караш 2 + 2 отпред и отзад различни марки(но летни).сега съм така зимата с два Continental-а и две Fulda.

ndg

• Разбирач ;)
  • Публикации: 221
« Отговор #3 -: Март 25, 2009, 08:05:34 am »
Преди и аз имах сходен проблем и попаднах на следния сайт:
http://www.barzgumve.com/start.html
Имат и представителство в БГ (или поне има тел. в БГ и го вдигат на български)
В крайна сметка не се наложи да си купувам гума от тях и не мога да дам препоръки, но ми се струва, че са коректни

Успех

Steamwork

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Март 25, 2009, 11:15:51 am »
Bongo, този C'eed на Хемус, който си видял е точно моя   :(
Това беше на 14.09.2008 г.
Някакъв изрод без книжка с Опел "Вектра" на 1500 години беше решил да спре в мен със скорост от 130 км/ч. Ударът беше точно в гърба на моя син. Слава Богу, точно тази гума ни спаси от най-страшното, защото се яви като буфер.

Steamwork

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Март 25, 2009, 11:23:20 am »
Благодаря ndg !
Преди няколко дни проверих този сайт, но ми взимат по-скъпо от един конкурентен на тях - http://www.avtogumi.bg/oscommerce/index.php
В случая става въпрос за оскъпяване, което ти начисляват, защото се поръчва само 1 гума. Така или иначе, при поръчка от тях ми излиза много по-изгодно, отколкото да ги купя в София.

Bongo, относно използването на 2 + 2 гуми, личното ми впечатление е, че тези автомобилчета, които не са никак маломощни, са много по-надеждни и стоят правилно на пътя при високи скорости, когато шарката на гумите е еднаква. Аз по принцип съм разумен водач и не прекалявам със скоростите, но на магистралата си позволявам 140-150, тъй като със C'eed си е истинско удоволствие  ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #6 -: Март 26, 2009, 12:18:04 pm »
еее колега,ти вече май си поръчал през автогуми.Браво ако си.Шефа им е мой личен познат,и каквото е обещал,го върши yahoo

хаха,ти си бил значи:

avtogumi.bg (11:59:48 26/03/2009)
здр, в момента имаме такава поръчка, ще я доставим другата сряда, да не е за същия човек

217664884 (12:15:17 26/03/2009)
само за 1 бройка ли е?

avtogumi.bg (12:15:25 26/03/2009)
точно

217664884 (12:15:28 26/03/2009)
ок
наш човек е!
« Последна редакция: Март 26, 2009, 12:22:27 pm от lilostich »

Steamwork

• Новак
  • *
« Отговор #7 -: Март 26, 2009, 12:23:36 pm »
Lilo, трябва да ти кажа, че съм възхитен от хората ! Такова обслужване трябва да има един ден в България.  ;D
Вчера направих поръчката и ми дадоха краен срок-доставка 02.04.2009 г.  yahoo

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #8 -: Март 26, 2009, 12:25:49 pm »
важното е,че имат това което търсиш music

п.п.

Пешо,кво стана с ваще гуми бре?

Steamwork

• Новак
  • *
« Отговор #9 -: Март 26, 2009, 12:30:54 pm »
Lilostich, благодаря за загрижеността ! :)
Оценявам отзивчивия подход на всички съ-форумци тук и съм готов да съдействам от своя страна при нужда !  ;D

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #10 -: Март 26, 2009, 12:35:01 pm »
ами,където мога помагам tooth

aztam

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #11 -: Април 05, 2010, 03:33:39 pm »
E и аз имам вече една :) и търся още една или да я дам на някой тая ... toop@mail.bg

batkata1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 78
  • CEED SW 1.6 CRDI
« Отговор #12 -: Април 06, 2010, 04:03:48 pm »
http://audibg.com/forum/index.php?&showtopic=77396

"Гумите са от нова Киа Сийд и са карани лето и половина. DOT - 1508.
Цена 85лв/бр. При интерес ще кача и снимки.

......... Ще ти ги дам четирите за 300лв. Гумите са перфектни, със сигурност ще останеш доволен. Просто искам да ги сменя със 17-ки затова ги продавам"

Успех ...

E и аз имам вече една :) и търся още една или да я дам на някой тая ... toop@mail.bg

aztam

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
« Отговор #13 -: Април 09, 2010, 10:34:25 am »
Не мога да се добера до такава тема в Ауди :)

alkotev

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #14 -: Юни 29, 2010, 05:26:53 pm »
при нас е същия проблем трябвани една гума Mishelin Enerji E3A 91V 205/55/16 и неможем да намерим така че решихме да вземем 2 нови.А тази да продадем тя е на около 3000 хил.км ако някои се интересува да пише на alkotev@abv.bg или на тел 0888426660

« Последна редакция: Юни 29, 2010, 09:12:48 pm от Митето »