Автор Тема: Kia ceed sw 1.6 crdi 2008 странен шум  (Прочетена 8050 пъти)

gambino85

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 58
Kia ceed sw 1.6 crdi 2008 странен шум
« -: Февруари 11, 2023, 10:53:10 am »
Здравейте имам странен шум в задницата (като тракане ) при преминаване по чакълиран  терен или много неравни павета . Вдигнахме я на подемник ,но нищо фрапантно не видяхме всичко изглеждаше стегнато . Моля за съвет ,къде по обстойно да гледам ,че това тракане ме изнервя много.

pepihan

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 62
  • 1.6 CRDI SW
Re: Kia ceed sw 1.6 crdi 2008 странен шум
« Отговор #1 -: Февруари 12, 2023, 12:41:42 pm »
Колега, и аз имам същото тропане по павета и неравности. Задните биалетки са за смяна и мислех, че е от тях, но може и да е от тампон на амортесьор. Поне така на мен ми се струва. Тази седмица ще ходя на сервиз за друго и ще ги помоля да погледнат и това. Успех.

gambino85

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 58
« Отговор #2 -: Февруари 12, 2023, 05:08:59 pm »
Ще съм ти благодарен ако пишеш дали има някакъв резултат при теб

mancho

• Разбирач ;)
  • Публикации: 107
« Отговор #3 -: Февруари 12, 2023, 05:54:41 pm »
Колега, знам че ще прозвучи малко тъпо, но... ако шума е по-скоро вътре в купето, а не отвън...
Провери следното - разклати задните седалки / облегалките ( по отделно всички части)... виж да не би да тракат/тропат самите те - както на самото закрепване на осите в основата, така и куките на закачане на облегалките на самата скоба на купето.
« Последна редакция: Февруари 12, 2023, 05:59:27 pm от mancho »
XCEED, 1.4 T-GDI, LX, MT

pepihan

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • 1.6 CRDI SW
« Отговор #4 -: Февруари 13, 2023, 08:57:57 am »
Не колега, не от седалките, защото тропа и при седнали пътници на задните седалки. Тропа от окачването, но от къде, за сега е неясно. При резултат ще пиша.

mancho

• Разбирач ;)
  • Публикации: 107
« Отговор #5 -: Февруари 13, 2023, 12:33:28 pm »
От опит - не бих се осланял само на косвеното заключение, че като седят хора, не би следвало да тропа... но ти си знаеш. Успех.
XCEED, 1.4 T-GDI, LX, MT

ultraRoko

• Новак
  • *
  • Публикации: 12
« Отговор #6 -: Февруари 13, 2023, 03:54:56 pm »
Привет! И при мен е същата ситуация. Сменил съм биалетки, тампони стаб. щанга, амортисьори. И аз съм на същия дерт, бил съм по майстори, вдигана на подемник- нищи, на канала нищо.  При последния майстор, където бях ме насочи към тампоните на шенкела по- скоро долнитв, които са с шарнирни втулки. И така не се хащат ако не са яко разбити, а само като се свали носача на, който стои пружината, и който всъшност е хванат от дната му страна към шенкелА посредством този шарнирен тампон. И аз още не съм ги сменил, защото ме посъветва да сменя всички тампони по задния мост за да си нямам в последствие пак тропане и пак сваляне и ремонти, което ставало като се свали целия заден мост и се подмени всичко. Но специякно за това потропване ме насочи към тези тампони. Другия тампон на шенкела е само тампон с втуклан на който ти е хванат амортисьора. Също може да погледнете и опорите на амортисьорите да не са разбити, там ако има луфт пак може така да се чува. Успех ;)

ultraRoko

• Новак
  • *

rio1

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #8 -: Февруари 13, 2023, 09:49:04 pm »
Проверете щангите за регулиране за сходимост на задния мост.имах подобни симптоми и след  смяната им шума изчезна

pepihan

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • 1.6 CRDI SW
« Отговор #9 -: Февруари 13, 2023, 10:41:27 pm »
Колеги, благодаря за насоките.

pepihan

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • 1.6 CRDI SW
« Отговор #10 -: Февруари 15, 2023, 09:19:19 pm »
Обещах да пиша след посощението при майстора. Споделих му, че потропва при каране по павета и неравности, без да го насочвам от споделеното тук от колегите. След като отидох да си взема колата, той ми каза, че проблема е от регулиращите щанги, били за смяна. Точно както написа и колегата по горе. Не сме ги сменили, тъй като колата беше за друг рроблем и нямаше време, но след смяната им ще пиша за резултатът.

ultraRoko

• Новак
  • *
« Отговор #11 -: Февруари 17, 2023, 02:14:21 pm »
Супер, тълмо ще споделиш дали само те са проблема? ;)

foroforo

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
« Отговор #12 -: Март 26, 2023, 01:14:09 pm »
При мен имаше подобно тропане на паве отзад. Имаше луфт в шарнирите на регулиращите щанги. Смених ги и се оправи тропането. При смяната се наложи да срежа ексцентричните болтове и да ги сменя. Също имаше силно скърцане при преминаване през неравности отзад в дясно. Оказа се задният долен шарнирен тампон, запресован в долната част на шенкела.