Автор Тема: Сонда за нивото на бензина.  (Прочетена 5866 пъти)

bkuzmanov

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
Сонда за нивото на бензина.
« -: Април 24, 2023, 04:34:34 pm »
Здравейте! От 2 месеца имам KIA CEED 1.4 комби. Още в началото й монтираха газов инжекцион. Налях около 40 литра бензин 3/4 показваше стрелката и показваше ,че имам бензин за 460 км. с течение на времето  стрелката на бензина падна до 1/2 и вече 3 седмици стои там. Като показва че имам бензин за 87км. Дали е заседнал поплавъка? Как се отваря капака за бензиновата помпа и къде се намира?

Боби61

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 94
Re: Сонда за нивото на бензина.
« Отговор #1 -: Април 25, 2023, 05:23:18 pm »
Не ти е заседнал поплавъка, а сигурно си карал повече градско напоследък и средния разход е висок. Компютъра изчислява колко километра можеш да изминеш с наличното гориво според средния разход в момента.
Ако покараш извън града и разхода ти падне, при същото количество гориво ще ти покаже че ще изминеш повече километри.
А капака със сондата на резервоара се намира под задната седалка.
Kia Cee'd SW I (facelift 2009) 1.4, 109 Hp Bifuel

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
« Отговор #2 -: Април 25, 2023, 08:48:50 pm »
Заредете  10 л. и вижте дали ще се оправи. На старата ми кола го правеше този номер поплавъкът и със зареждане се оправяше

bkuzmanov

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Април 26, 2023, 10:11:05 am »
И все пак от "обща култура" искам да зная къде се намира капачката за помпата. Да не "разбомбвам" цялата кола да я търся. На старата ми кола ( Лагуна) беше в багажника, но на тази не я намирам там

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX

bkuzmanov

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Април 28, 2023, 03:41:07 pm »
justalittlesign Много благодаря, това ми трябваше.

bkuzmanov

• Новак
  • *
« Отговор #6 -: Май 09, 2023, 10:44:53 am »
Проблема със сондата е изяснен. Първо покарах 60 км на бензин и стрелката мръдна надолу само милиметър. След това още 60 км по магистралата и започна да пада осезателно. Наввярно самата конструкция на резервоара е такава, че в средата е "тумбест" площа е най - голяма  и затова на 1/2 стрелката мърда много бавно, след това се стеснява и започва да пада бързо.