Автор Тема: Важи ли гаранцията на Кия закупена от автокъща в Германия?  (Прочетена 40247 пъти)

mdzh

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте,

Обмислям закупуването на автомобил Kia Sorento от автокъща в Германия. Автомобилът все още е в гаранция (първа регистрация от 2021г), но от автокъщата не знаят дали важи в България.
Някой минавал ли е по тази пътека? Нужни ли са допълнителни документи и какви са те, за да може автомобилът да бъде обслужван гаранционно в България?

Поздрави

lini

• Разбирач ;)
  • Публикации: 179
  • Sportage SLE 2.0
Питал съм КМБ преди време и ми казаха, че искат всички фактури или касови бележки от направените обслужвания за да ти признаят гаранцията на колата. Само сервизна книжка не за тях не е достатъчно. Също трябва колата да е модел за ЕС (не продаден първо в Швейцария примерно).

IvanM

• Новак
  • *
  • Публикации: 18
От Киа Стара Загора ми обясниха, че да признаят гаранцията 1во трябва да бъде призната от Киа София а Киа София да ти я признаят трябва да мине преглед при тях дали "случайно" не е на 450 000км rofl дали не е блъскана "леко" и дали всичко е спазвано по предписание на Киа.
Това го правили заради интереса към марката и много големият внос.

Ако са ме подвели и аз те подвеждам.  bye

MAD_JACK

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
На скоро закупих KIA Sportage от Германия и чакам в близките седмици да пристигне в България. Мислех че нещата ще са съвсем прости от гледна точка на признаване на гаранцията, но след като се свързах с КИА се оказва, че искат ъпсурден брой неща (ГДПР-а кой го гледа изобщо).

Звучи като да искат да го направят максимално трудно за човек да си ползва гаранцията или генерално да го откажат от това да прави всякакви опити в тази насока:
- сервизна и гаранционна книжка на Киа, попълнена според изискванията и залепен стикер
по образец;
 - копие от документите по първата продажба от упълномощен представител на Киа;
- копие от талон за първа регистрация;
- копие от документите от следващи препродажби на автомобила;
 - копие от новите талони от следващи пререгистрации;
 - копие от документите по закупуването на автомобила от настоящия собственик;
 - копие от документите за внос в България;
 - стандартизиран чек лист за всички технически обслужвания, извършени по автомобила,
с интервали според предписанията на Киа;
 - фактури за всички технически обслужвания, извършени по автомобила;
- сервизни документи за всички извършени ремонти по щети;
 - фактури за всички извършени ремонти по щети.
« Последна редакция: Март 13, 2024, 02:17:58 pm от MAD_JACK »