Автор Тема: KIA Sorento 2.2, 2015г - Странно тракане по време на движение  (Прочетена 17338 пъти)

Пламен A.

• Новак
  • *
  • Публикации: 3
Здравейте на всички.
Аз съм нов във форума и от около 4 месеца съм собственик на KIA Sorento 2.2, 200hp, 2015г, автомат. До вчера всичко беше перфектно докато не почнах да чувам странно тракане по време на движение и когато давам на задна скорост също. По таблото не ми излизат никакви грешки, чекове и др. Аз ще я заведа на сервиз но преди това просто исках да попитам дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем и каква е диагнозата?
Благодаря предварително за отговорите! ok

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 372
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: KIA Sorento 2.2, 2015г - Странно тракане по време на движение
« Отговор #1 -: Декември 15, 2023, 11:13:56 pm »
Здравейте на всички.
Аз съм нов във форума и от около 4 месеца съм собственик на KIA Sorento 2.2, 200hp, 2015г, автомат. До вчера всичко беше перфектно докато не почнах да чувам странно тракане по време на движение и когато давам на задна скорост също. По таблото не ми излизат никакви грешки, чекове и др. Аз ще я заведа на сервиз но преди това просто исках да попитам дали някой от вас се е сблъсквал с подобен проблем и каква е диагнозата?
Благодаря предварително за отговорите! ok
Ако е 4х4 няма да е лошо да провериш тая система

Пламен A.

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Декември 18, 2023, 10:54:37 am »
Благодаря за отговора! Да, 4х4 е. Ще проверя определено!
 ;D

Пламен A.

• Новак
  • *
« Отговор #3 -: Декември 21, 2023, 03:15:35 pm »
Здравейте. Днес закарах колата на КИА сервиз в гр. Варна за цялостен преглед на колата. Освен нормалните неща за смяна по ходовата част се оказа че 4х4 въобще не ми работи и колата се движи само на предна. Момчето от сервиза ми каза, че ако реша да го оправям ще ми стъпи на 10К ремонта. Така, че ще си я карам само с предно  :-* Казаха ми, че няма проблеми. Иначе всичко друго по колата е ток и жица!  ;D