Автор Тема: Пастиране  (Прочетена 4358 пъти)

tosco

• Експерт
  • Публикации: 714
Re: Пастиране
« Отговор #15 -: Април 22, 2009, 08:22:38 am »
Sofavto на Зимния дворец-добри саи на прилични цени write

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #16 -: Април 22, 2009, 09:16:14 am »
софавто са мърлячи 8-)

има едни на околомръсното до омв-о

proc

• Експерт
  • Публикации: 436
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #17 -: Април 22, 2009, 09:31:37 am »
Аз не бих се хванал да пастирам сам...един път пробвах и след половин час останах без ръце  crazy Предпочитам да дам някой лев а съображенията ми са към това да не се случи нещо нежелано с лака...затова питах за място където някой е пробвал услугата  8-)

Ами то за съжаление където и да отидеш може да ти прецакат лака. А за парите, които ще им дам ще си пастирам 10 пъти и ще ми останат към 80 лв. Е сигурно няма да е толкова качествено, но аз все пак го правя, не за да възстановявам одрано или лака, а за да го предпазя и да не се задържа много мръсотия по колата.

П.П. На мен ми отнема около 1 час измиване, подсушаване, нанасяне на пастата, изчакване да подейства и търкането след това.
П.П.2 После даже колата мирише на хубаво. rofl
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 820
« Отговор #18 -: Април 22, 2009, 07:35:25 pm »
Аз съм пробвал "Сонакс" на предишната ми кола , но се купуват две тубички - едната е зелена , а другата червена.С едната се пастира , а с другата полира.Правил съм го на ръка и с миене и подсушаване процедурата е около час - не е трудно.Двете туби са около 25 лв. Заслужава си! След това колата е като нова. Купих си преди време и професионална италианска четка за полиране (12лв. - захваща се към бормашина) , но не съм я ползвал още. Най-вероятно (както пише колегата "шантавдунди") преди употреба ще трябва да се намокри четката - не знам , но поне 2 - 3 пъти в годината си заслужава човек да си поиграе по този начин с колата. 

vanselot

• Разбирач ;)
  • Публикации: 129
  • pro_cee'd 1.6 benz
« Отговор #19 -: Април 29, 2009, 10:58:29 am »
По мои наблюдения пастирането на ръка е за предпочитане, тъй като след пастиране с машина се образуват едни като кръгове и погледнато под ъгъл на слънцето стои като замазано. От друга страна ръчното изисква доста повече усилия, но за мен си остава по качествено. Ползвал съм на предишните си коли течна паста NIGRIN (те са 6 вида според това колко ти е зле боята, има и за нови бои) и бих казал че доста добър ефект имаше. Незнам дали съм действал правилно, но процедирах така: с гъбичка намазвам на тънък слой цялата кола и после след като е засъхнало - почвам якото търкане с вълнен парцал. Ceed-a още не съм го пастирал, само съм третирал разни драскотинки или остатъци от мухички след автомивка. NIGRIN пастата е немска, има я в Praktiker.  Споменах че са 6 вида и са номерирани. От 1-до 4 са в посоката Нова боя--> Супер изхабена боя. Номер 5 и 6 са за металици, като 5 е за нов металик, а 6 за захабен. Струва около 10 лв или по-малко.

Embezzler

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 349
  • началник
« Отговор #20 -: Април 29, 2009, 11:32:57 am »
Снощи си оставих колата за полиране на http://avtomivka.com/ (зад Шел Младост).
Останах със смесени чувства, ама явно за 60лв. не мога да очаквам повече.
Колата е доста по-лъскава от преди, ама ги хванах да пушат докато я чистиха отвътре green. Имаше малко паста по гумените лайстни около прозорците и трябваше сам да си я чистя.
Накратко, ако искате да минете тънко, ходете там. Иначе не.

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #21 -: Април 29, 2009, 11:41:23 am »
Embezzler другия път като решиш да минеш тънко си купуваш една паста и си я правиш сам.
Ще спестиш около 50 лв и ще ти остане паста за още няколко пъти.  Ако те мързи, ми звънкаш на мене и аз ти я пастирам за 50 лв.   rofl

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #22 -: Април 29, 2009, 12:14:28 pm »
аз мога и за 40,ако Гелето донесе пастата и каса бира rofl

Па хем и на хладно в гаража :)

Ако иска,и машинно мога да му я врътна 8-)

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #23 -: Април 29, 2009, 01:18:42 pm »
Ето даже има конкуренция вътре във форума и цените ще падат. rofl

Но сега сериозно - пробвай сам на ръка да минеш колата и ще останеш приятно изненадан от резултата и спестените пари.  ;D
И няма някви мърлячи да ти пушат в колата. Аз на половинката не давам пък те ще ми пушат. devil
« Последна редакция: Април 29, 2009, 01:25:07 pm от proc »

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 306
« Отговор #24 -: Април 29, 2009, 03:54:17 pm »
Мойта Кия не е за пастиране ми се струва, ама като чета темата май ще взема голф-а да го оправя :) Иначе Лило, твойта оферта излиза по скъпа с касата бира, ама бих я предпочел :P

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #25 -: Април 29, 2009, 04:32:03 pm »
 :) ехе добре

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 244
« Отговор #26 -: Май 05, 2009, 09:58:45 am »
И аз най накрая дойдох на вашия акъл и реших да си я полирам сам! Половин ден обикаляне по магазините да намерим най-добрата паста на най-добра цена - резултата беше Turtle Wax Extreme Nano-Tech Polishing Wax (~13лв от Метро), две кръгли гъбички за нанасяне на пастата (4лв от Практикер) и микрофибърна кърпа за полиране (2лв Практикер). Поради липсата на достатъчна светлина в гаража и лошото време навън - халогенна лампа 500W, и един асистент (Embezzler, той поне дано да излезе ефтино, още не съм черпил бирите  crazy ). Имаше машинки за пастиране в Практикер (30лв), но прецених че с този размер гъба дето я продават, ще е приложима само върху тавана и предния капак  ???  Крайният резултат се получи след 2 часа мазане и търкане. Пастата беше сравнително лесна за нанасяне и отстраняване от непрофесионалисти, лампата грееше идеално, жалко че беше студено за бира. Като цяло лака на белия лебед нямаше много поръжения, малки драскотини забележими отблизо на силна светлина, които пастата така и не премахна. Умишлено търсех неабразивна паста, не съм достатъчно смел да свалям лак. Желания от мен ефект беше предпазване от слънце и мръсотии и мисля че го постигнахме. Водата се стича все едно не е капвала, блести доста и от 5 дни я вали дъжд без да има натрупана мръсотия. Скоро ще пробвам дали се мие по лесно, впечатленията ми от преди полирането са че мръсотията "залепваше" за лака - без гъба все едно не миеш! Та това е в общи линии, доволен съм че се хванах да го свърша сам, ще видим ефекта колко ще продължи, но остана паста за още 1-2 пастирания така че инвестицията си струваше. Благодаря на всички за съветите.

proc

• Експерт
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #27 -: Май 05, 2009, 12:03:21 pm »
А така. Важното е, че си доволен от резултата, при това на добра цена. Всъщност не знам Embezzler колко ще ти струва. :)

п.п. Определено мръсотията се отмива по-лесно. Поне от моя опит с костенурката.  ;D
« Последна редакция: Май 05, 2009, 12:06:26 pm от proc »

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Последна редакция: Май 18, 2009, 10:32:24 am от lilostich-Митето »

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 292
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #29 -: Май 18, 2009, 12:27:33 pm »
Тоз Десо, ще да е голяма работа. Има ли смисъл от пастиране и полиране след като взех колата края на Януари тази година ?
Guns don't kill people ... people kill people ...