Автор Тема: Пастиране  (Прочетена 4356 пъти)

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 244
Пастиране
« -: Април 17, 2009, 02:33:34 pm »
Наближава поредния безпощаден към боята сезон, и се чудя дали не се замисля за пастиране. След посредствено ровене из нет-а видях добра оферта на avtomivka.com - Защитно пастиране 3М. Предлагат го като добър вариант за нови автомобили без много поражения по лака. Предпазва лаковото покритие от UV и т.н. и е само 60лв. Тъй като не съм сигурен какви биха могли да бъдат негативите от една такава операция, подлагам предложението за обществено обсъждане! Ако имате добри впечатления от места където пастират/полират добре ще се радвам да ги споделите.

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 292
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
Re: Пастиране
« Отговор #1 -: Април 17, 2009, 02:45:52 pm »
Като знам нашите гаранции и като знам, че има такава на лаковото покритие ... почва да ме боли главата, че сигурно и да пастираш трябва при тях  :) :) :)
Guns don't kill people ... people kill people ...

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
« Отговор #2 -: Април 17, 2009, 03:01:36 pm »
Еми аз нямам проблем с това стига да предлагат услугата и да не е петцифрена сума  crazy ... а и на четири цифрена не бих се навил като се замисля  8-)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Април 17, 2009, 04:28:15 pm »
адаше,специално за бялата ползвай CIF крем на някое ъгълче да видиш резулата :)

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
« Отговор #4 -: Април 17, 2009, 07:57:11 pm »
CIF-a може и да я изчисти ама няма да я защити! Не искам да стане като "скъпите" бели бои по аудитата и мерцедесите дето изглеждат като 10 годишна жълто-бяла боя  :-[ Никой ли не е пастирал досега бе!  write

shantavdundi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
« Отговор #5 -: Април 17, 2009, 10:02:13 pm »
Аз си бях купил една бутилка с такава паста просто за да проверя и сам полирах всичко както си пишише на опаковката обаче нещо не беше голям ефекта. По гладка се усещаще повърхността и като че ли лъщеше малко повече, но не чак толкова видимо. Иначе сериозно по нет и тн не съм гледал за такива услуги

aris

• Експерт
  • Публикации: 696
  • Pro Cee'd tuning
« Отговор #6 -: Април 17, 2009, 11:13:13 pm »
Преди няколко месеца я полирах и пастирах защото един тъпак истарка лака със неква гъба при една автомивка така че пазете се много от такива хора..... Полирането не върши голяма работа но със пастирането блещи като нова.Бих пробвал и цялата кола

shantavdundi

• Разбирач ;)
« Отговор #7 -: Април 17, 2009, 11:21:27 pm »
Да това с изтъркването на лака е много кофти, особено ако колата ти е тъмен цвят. Скоро видях една S класа от новите на пръв поглед матова, после обаче погледнах нагоре към задното стъкло и покрива и се оказа, че S класата е или по- точно е била някога металик. Изглеждаше направо ужасно нагоре черен металик, а долу по вратите някакво избледняло черно :( . Просто жалко за колата! Затова трябва много да ги следиш тея по автомивките какви ги вършат

proc

• Експерт
  • Публикации: 436
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #8 -: Април 19, 2009, 10:13:37 am »
 Аз миналата година си купих Turtle wax Platinum и останах доволен.  Общо взето не може да се сравнява с професионалното пастиране, но ако нямате сериозни поражения ще ви свърши работа. За 16-18 лв я пастирах 4-5 пъти. Мисля сега да си взема Сонакс.
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

batko_ti

• Разбирач ;)
  • Публикации: 151
« Отговор #9 -: Април 19, 2009, 07:58:18 pm »
тия С-класи са нарочно направени така не е от автомивките  :)
Kia cee'd 1.6 EX 122 hp

gadmrusna

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 78
    • ФБ
« Отговор #10 -: Април 20, 2009, 02:33:43 pm »
А извинете мен невежия, а каква е точно разликата между полиране и пастиране?

tosco

• Експерт
  • Публикации: 714
« Отговор #11 -: Април 20, 2009, 03:08:18 pm »
Ами първо се пастира и после се полира write

proc

• Експерт
  • Публикации: 436
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #12 -: Април 21, 2009, 09:18:54 am »
Аз миналата година си купих Turtle wax Platinum и останах доволен.  Общо взето не може да се сравнява с професионалното пастиране, но ако нямате сериозни поражения ще ви свърши работа. За 16-18 лв я пастирах 4-5 пъти. Мисля сега да си взема Сонакс.

Вчера в Кауфланд видях продукти на гореспоменатата серия Платинум за около 7 лв.
Даже се замислих да не е менте. rofl 
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
« Отговор #13 -: Април 21, 2009, 07:12:28 pm »
Аз не бих се хванал да пастирам сам...един път пробвах и след половин час останах без ръце  crazy Предпочитам да дам някой лев а съображенията ми са към това да не се случи нещо нежелано с лака...затова питах за място където някой е пробвал услугата  8-)

shantavdundi

• Разбирач ;)
« Отговор #14 -: Април 21, 2009, 10:05:32 pm »
Ами според мен най- доброто е следното, отиваш в някой магазин за инструменти, купуваш си една машина, не са скъпи има и по 50лв и сам си правиш сичко без да се притесняваш, че тея които ти пастират колата ползват, я шкурка, я нещо подобно. Не е трудна работа, само трябва да намокриш шайбата за полиране или кечето (мисля, че така се казваше, моля да ме извините за невежеството, ако греша) със студена вода за да не прегориш боята. Това е цялата работа. Ако някой е гледал да продадеш колата си по дискавъри и там го има как се прави