Автор Тема: SPORTAGE 5 - Колко време ви изкараха оригиналните чистачки?  (Прочетена 5428 пъти)

staik

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 65
Здравейте, имам колата от 1 година и 9 месеца и днес при дъжа установих, че чистачките са си заминали...
Колата винаги седи в гараж и ми се стори малко странно за такъв период от време да свършат.
Вашите колко време изкараха или все още карат?
Също така, ако имате добри впечатления от марка/модел за нови?
KIA Sortage 1.6 MHEV - experience Green

dvdimov

• Новак
  • *
  • Публикации: 49
  • 0878739299
Не съм с Кия, но съм с Хюндай Санта Фе 2022г.
Чистачките изкараха точно колкото при теб 1,5г.Диагностицираха го в сервиза им и ми препоръчаха да си купя от Аутопро за около 40лв най добрите, защото при тях бяха 160лв с незнайно качество
Sportage 2,0 CRDI Automatic

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 855
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
На първата кола ги смених на 4-та година, или 160К км.  После купих оригинални (130 лева  бяха тогава) и я продадох с тях на 220К. С тази  съм на  две и половина години, или 97К км. и все още са ОК.  На всяко миене на колата забърсвам чистачките от наслоилата се мърсотия
« Последна редакция: Декември 03, 2024, 11:20:20 am от justalittlesign »

gore

• Разбирач ;)
  • Публикации: 157
  • Караше: 2014 Kia Carens RP Style, 1.7 CRDi, 136hp
Моята кола я взех втора употреба и установих, че рамената на чистачките са леко усукани.
Изправих ги и чистачките заработиха като нови, но все пак им смених перата с нови.
Скоро ще станат 3г. работа без проблеми.

PS
По  подобен начин:
https://youtube.com/shorts/2HtGPFrTuPQ?si=sF8qw8Cgv6mc05ew

« Последна редакция: Декември 03, 2024, 03:18:03 pm от gore »

Kiaman

• Новак
  • *
  • Публикации: 26
... На всяко миене на колата забърсвам чистачките от наслоилата се мърсотия
Да, че чистачките искат чистене :-), се усети силно през това сухо лято - нови пера за 70 лв. а след 2 седмици почнаха да мажат.
След измиване с парцал и сапун чистеха добре още 2 седмици, после пак миене за да се оправят ...
Стъклото също иска сапун. За обезмасляване.