Честита нова 2012 година на всички фенове
а аз чакам митето да сподели с новия софт какъв е разхода щото още не му вярвам за разхода 3/100. мойта и с 90 по надолнище да я карам пак си иска поне 5 литъра за да мине 100 км. много е досадно по магистрала да караш с 90-100, но в името на експеримента го направих - и на отиване и на връщане пловдив-софия-пловдив разхода с влизането по градовете ми беше 5,1 по компютър и 5,15 в единия случай и 5,23 в другия по зареждане догоре. което все паке подобрение спрямо стандартния 5,6 с климатик от миналата година и каране със 115-130. тази година ми е 5,8 - заподозрял съм маслото, щото друга кой знае ква промяна нямам по колата, а дори в уикипедия знаят че основното количество енергия (около 45% от всички загуби) се губи именно в двигателя за преодоляване на силите на триене.
абе чудя се и далид а не си купя едни 10 или 20 литрови калибрирани лабораторни стъкленици с капаци, които да ползвам за наливане на нафтата.мите, кажи и как си полирал колата, та да си й смъкнал коефициента на въздушно съпротивление с 2-3 десети, поради което да можеш да се плъзгаш под въздуха с големи скорости и нищожен разход.и аз искам да карам със 150 км/ч за под 10 лв/100 км.
резервоара ти е мисля 45л. и щом минаваш 500 км. по проста сметка се връзва 9/100.