Автор Тема: Какъв ви е разхода.  (Прочетена 235926 пъти)

nikchov

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 59
  • KIA Sportage 4 1,7 CRDI Eco Dynamic EX
Re: Какъв ви е разхода.
« Отговор #435 -: Юни 16, 2013, 10:14:09 pm »
Ето малко информация и от мен:
Отнася се за колата от профилът ми...имам я от месец и още не мога да и се нарадвам.
До тук съм изминал 4600 км.Докато си бях в България разходът, който ми даде бе 9.-9.2 градско.
Сега на дълъг път (2600 км),България -Полша..7.4,Полша -Естония-7.0!Мисля ,че като за начало е добър разход.По магистралите съм карал с максимално разрешената скорост-130,а и климатроника бе постоянно включен.Може би в последствие още ще падне разходът!

daniellka_

• Новак
  • *
  • Публикации: 9
« Отговор #436 -: Юни 18, 2013, 03:06:42 pm »
Здравейте! write Горд собственик съм на Кia Ceed 2007г. 1.4 16v 109k.c-всичко е чудесно много се кефя на колата и т.н.,но имам усещане,че много гори.На борд.комп. ми показва средно 14.1-15 и т.н. %)
Миналата седмица я регистрирах и за 220км от Ст.Загора до Русе долях 50лв. (19.5л)
В града я карам,изминати са над 110км. и е на същото ниво,ако отида да долея не ми мърдат пак 50лв. Ресетнах комп.-пак ми показва средно 14л./100  krivogledПравих опити да чета в книжката ,но моята е на италиянаски и каквото разбрах по картинки  sorry
Четох форума и масово всички имате разход5-6-7л,ама за такива аномалии,не видях никъде да става дума.
Може би трябва да уточня,че досега все дизелови коли съм карала и съм с тежко краче на газта.
Нещо да ме посъветвате?
Да я занеса да ми я закачат на тестер да изчистят грешки и т.н.? или и аз не знам

ndg

• Разбирач ;)
  • Публикации: 221
« Отговор #437 -: Юни 18, 2013, 07:19:59 pm »
Здравей,
Аз бих се разходил до сервиза да видя какво ще ми кажат.
Малко висок ми се вижда този разход за 1.4 , но май е по-добре някой колега с двигател като твоя да сподели как е при него.

а относно книжките - има във форума:
руски: http://www.kia-bg.com/docs/ceed/KIA_Ceed_User_Manual_Full_Russian.pdf
английски: http://www.kia-bg.com/docs/ceed/cee'd_Manual_car_LHD.pdf

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #438 -: Юни 18, 2013, 07:35:40 pm »
на оптимата 600км, 500 от тях извънградско - 9л/100км среден по борд компютър ... голяма лапачка  crazy
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

daniellka_

• Новак
  • *
« Отговор #439 -: Юни 20, 2013, 01:43:40 pm »
Благодаря за отговора,продължавам да блуждая във Форума и да плакна око кой колко му харчи колата.Ориентирах се ,че в града гори 8. и нещо,смесено около 7 krivogled
Вчера ходих до Местни данъци и такси да я впиша и реших да си направя експеримент като предната вечер приятелят ми ми обърна внимание как се кара бензинова кола и т.н. silen
Без много газ ,ако може без направо,бавно и спокойно,без резки движение в краката crazy,та от 14/100 стигна до 9.6.Горе долу схванах,но е ужасно,ако знаех,че така се кара бензинова кола и се нося като баба по улиците,никога няма да се спра на бензин. %) -основният ми довод е,че с дизеловите коли бях във вечни одисеи-помпи,дюзи ,турбо и т.н.

Shadow

• Експерт
  • Публикации: 447
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #440 -: Юни 20, 2013, 03:16:32 pm »
Помпи дюзи ама си е друго до 40% по голямо КПД!!! Въртящото моментче си казва думата дори и при ниски обороти  :-\

chitko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 327
« Отговор #441 -: Юни 20, 2013, 04:58:06 pm »
Стига глупости...40% по-голямо КПД...знаем че си върл привърженик на дизела ама тоя път се оля...
Тъй като имам про_цеед със същия мотор и кракът ми въобще не е лек, ти казвам че на тази кола и има нещо.
Разхода на подобен сиид трябва да е 7-8 градско и 6 или под 6 извънградско (изключвам задкормилни устройства, които карат с 100-120 на трета...но не вярвам да е такава ситуацията)
Въобще няма толкова разлика в карането на бензинова и дизелова, както всички знаем дизела даже е доста по-тромав докато не се врътне турбинката.
Както знаете мощността на колата зависи от въртящия момент и оборотите. При двата мотора едното е за сметка на другото.

Shadow съгласен съм, че дизела е с по-голямо КПД, затова и е по-икономичен.
Ако беше 40% нямаше да се произвеждат бензинови коли :)
Скоро (както започна мащабно ерата на малолитражните и среднолитражките бензин-турбо коли) ще мине модата дори на немските марки който обикновено предлагат по 3 дизела и 2 бензина на модел и ще почнат да предлагат обратното.

Даниелка - закарай си колата на сервиз..такъв разход (14 литра) е немислим - сигурно колегите със Спортидж 2.0 бензин го нямат
« Последна редакция: Юни 21, 2013, 10:51:06 am от chitko »

Shadow

• Експерт
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #442 -: Юни 21, 2013, 11:22:13 am »
Ако бях твърд привърженик на дизела нямаше да имаме в семейството и новото RIO 1,2 бенз. Смятам, че това е достатъчен довод за да те опровергая в неверните твърдения. А ти като си толкова навит си вземи ако искаш и електро  :-*. Все пак всеки си изказва мнението тук и моля не ми преписвай глупости. Ако прочетеш добре сам ще разбереш къде ти е грешката - написъл съм  ДО 40%!!!
« Последна редакция: Юни 21, 2013, 11:24:24 am от Shadow »

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #443 -: Юни 21, 2013, 11:34:03 am »
Ако бях твърд привърженик на дизела нямаше да имаме в семейството и новото RIO 1,2 бенз. Смятам, че това е достатъчен довод за да те опровергая в неверните твърдения. А ти като си толкова навит си вземи ако искаш и електро  :-*. Все пак всеки си изказва мнението тук и моля не ми преписвай глупости. Ако прочетеш добре сам ще разбереш къде ти е грешката - написъл съм  ДО 40%!!!

Ами хубаво да изказваме мнения ама ти направо заключения правиш научни с проценти...при тези нови технологии едва ли може да се каже с точност колко е станало КПД-то на единия и на другия (във всеки случай това на дизела е по-голямо). Аз неверни твърдения не съм писал.
Ето ти мнение - електрото е неоправдано в момента :) Може би си струва хибридна оптима със КЕРС. В щатите поне разликата в цената между бензинка и хибрид е макс 10%

Важното е Даниелка да влезе в сервиза и да погледнат тази италианка...може да са и оцапани филтрите, може друго...
« Последна редакция: Юни 21, 2013, 11:37:53 am от chitko »

daniellka_

• Новак
  • *
« Отговор #444 -: Юни 21, 2013, 11:36:19 am »
Вчера излязох малко извън града и ми падна до 7.1 смесено crazy ,такова нещо досега не бях виждала  yahoo ,ще стане работата,събота и неделя ще видя как ще е.Ама продължавам да карам като баба,мислех си ,че чак не мога да е изкефя на количката,ама така ще е явно.
От големият оглед и пусната музика-акомулаторът ми умря.Нова емоция!  %) %) На зима явно трябва да инвестирам в нов.
След като ми дадоха ток-таблото тотално пощуря,оставащите километри,които мога да измина ми се вдигнаха с 45 и светнаха някои лампи.Днес сутринта продължава да ми свети тази на AIR BAG,ако не се изчисти сама,трябва да ходя да ми я закачат! :-\

Shadow

• Експерт
  • Sportage 2.0® CRDI AWD
« Отговор #445 -: Юни 21, 2013, 11:41:16 am »
Затова съм написал ДО 40%! Ако искаш пак да ти го напиша ДО 40%. Научните заключения ти си ги измисляш!!! Айде да не почваме пак спорове, за бенз. и дизел. Като те кефи си го карай твойто и не се заяждай. Все пак това е форум и всеки може да изкаже мнение! А който желае нека приема и мненията като научно (доказани или не)!!!  bye

chitko

• Разбирач ;)
« Отговор #446 -: Юни 21, 2013, 01:01:09 pm »
Затова съм написал ДО 40%! Ако искаш пак да ти го напиша ДО 40%. Научните заключения ти си ги измисляш!!! Айде да не почваме пак спорове, за бенз. и дизел. Като те кефи си го карай твойто и не се заяждай. Все пак това е форум и всеки може да изкаже мнение! А който желае нека приема и мненията като научно (доказани или не)!!!  bye

Дам безмислено е...btw карам също и комън рейл печка...гледай там въртящия момент и това е..след някоя друга годинка спора ще е станал още по-безсмислен. Всеки да си кара нормално и безаварийно !!!
« Последна редакция: Юни 21, 2013, 01:02:40 pm от chitko »

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
« Отговор #447 -: Юни 21, 2013, 01:38:32 pm »
Даниелка, за да имаш нисък разход си трябва "галене" на педала на газта (и при бензин и при дизел). Моят съвет е ако имаш спускания да ги спускаш на скорост, с пуснат съединител и пуснат педал на газта - тогава се спира подаването на горивото (ако спускаш наклони по инерция не пестиш, да не говорим, че е и опасно!). Иначе колко ми харчи моят бензинояд можеш да видиш в профила ми (общо взето около 10.5 в града и 8.5 на магистралата).

При бензинките спестяваш от обикновенно по-ниската начална цена на инвестицията и по-евтиното обслужване (при сходни характеристики на колите). Като разход дизела винаги е по-добре. Тоест не гледай само разхода, защото това не са единствените пари които се влагат в колата.

DeBiL.InSidE

• Новак
  • *
  • Публикации: 19
« Отговор #448 -: Юни 21, 2013, 05:48:26 pm »
... такъв разход (14 литра) е немислим - сигурно колегите със Спортидж 2.0 бензин го нямат.

Мда, нямат го : )
Или поне аз го нямам.
До сега не се обаждах, защото ни е рано, още не сме минали 5000 км, но максималния разход, който е засичан на колонка е 11.8, по компютър не е минавал 10 - 10.5. Карам само софийско и крака ми хич не "гали" педала ( както rmk по-горе се е изразил), та този разход си е голяма и приятна изненада за мен, очаквах доста повече : )

daniellka_

• Новак
  • *
« Отговор #449 -: Юни 22, 2013, 11:02:21 am »
Определено трябва да се науча да го "галя" този педал  %)
Уж нова кола,не очаквах чак такива стойности да стигна.Ще наблюдавам колата и с времето ще стане ясно  write