Добре Дошли във Форума
Определено трябва да се науча да го "галя" този педал Уж нова кола,не очаквах чак такива стойности да стигна.Ще наблюдавам колата и с времето ще стане ясно
някой да сподели дали му се занулява бордкомпютъра сам при зареждане на гориво до горе при празен резервоар.При мене в такава ситуация първоначално борда скача на 30-35 на сто и след 40-50 километра си стига нормални размери 7-5-8.0(тука във варна има доста баири и разхода скача пък и живея във висок район).колата е 1.6 CRDI 115 коня фейслифта на Киа Сиид.ще бъда много благодарен да чуя и мнение от двата Сиида-първия от 2007 и тези които са с с фейслифта дали имат такова нещо
Моите наблюдения от последните месеци са, че много си зависи бензиностанцията (не толкова веригата). Пресен пример:Почнах да зареждам от скоро на Шел (въпреки че до сега винаги съм ги избягвал), защото купувам от ЛЕГО количките на сина ми. Избрах една бензиностанция, която ми е на път и минавам всеки ден покрай нея (за да не се разкарвам излишно).Зареждам преди седмица и тръгвам към морето и до там ми даде разход около 7/100.На връщане от морето зареждам на Шел (но в Бургас) и до София изненада - 9.5/100.http://www.spritmonitor.de/en/detail/543847.htmlТова са замервания на колонката (борда горкия си е ошашавен и никога не показва реалността).