Автор Тема: Какъв ви е разхода.  (Прочетена 235879 пъти)

Slumk

• Разбирач ;)
  • Публикации: 307
Re: Какъв ви е разхода.
« Отговор #75 -: Октомври 24, 2008, 05:18:44 pm »
lilostich, аз го ресвам от време на време примерно веднъж на седмица или две и показанията досега все си седят така. Ти имаш предвид, че разхода е голям или, че е малък? :)
ceeder, мда доволно качва. Тва при кола която спи навън ли става дума, или гаражна?

Cee`d_sh

• Кандидат Майстор
  • Разбирач ;)
  • *
  • Публикации: 323
  • Малко тунинг ,,,,,,,,,,,,,,,
« Отговор #76 -: Октомври 24, 2008, 05:35:58 pm »
моя е 6,8 Шуменско,,,,,,,,,,, на 39 400 км.

gadmrusna

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 90
    • ФБ
« Отговор #77 -: Ноември 04, 2008, 11:52:27 pm »
Аз съм с 1,4 SW бензиново моторче.
Ама много сте претенциозни тука повечето и плашите "ординарните" посетители.
Само като ви чуят оплакванията и претенциите и човек който се колебае с друга марка и му стига. Колиците на киа са много добри като съотношение цена потребителна стойност (съдържание). Разхода в сегашните условия е много субективна и относителна величина. Еле градско. Сигурен съм че заводските норми са изпълними при определени условия.
И сега. Аз ходих до Трявна през Шипка и понеже бяхме колона - една Шкода "оставия" 2 литра бинзин, една Шкода "фобия" 1,9 нафтена печка и аз и понеже служебни, тръгнахме пълни резервоари (сетих се за вица презервоар или резерватив е по-правилно) и в Бургас като се върнахме пак ги напълнихме - аз 7,1 л/100км , оставията - над 10л/100км и фабията 6/100км. А съм само на 1300 км. Верно че колите са много различни ама аз пък съм горд ... щото де е Шкода де е Киа. А и бяхме с по 4 човека.
Надявам се след още 2-3 хил.км да ми падне още разхода - на пролет може би. Или ако не карам с 130-140.

За класа разхода е супер.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #78 -: Ноември 05, 2008, 09:02:51 am »
Моя разход в неделя беше 25.8 :) след като ми гръмна 1 предпазител по моя вина.Докато го намеря кой е,ми се изкриви физиономията devil
После пък не бях сложил предпазителя за чистачките rofl от много кълчене около бушониерите,и ввечерта като ми трябваха,нъцки crazy
Трябваше всичките предпазители 1по 1 да свалям докато намеря кой е заминал.Всичко беше нулирано crazy и като запалих 25.8/100 krivogled и вечерта на срещата слезна до 10.8 music
Сега трябва да я изкарвам надълго да влезне в нормалните 5.2 music

ato_boldon

• Разбирач ;)
  • Публикации: 141
  • Pro_ceed 2.0crdi EX
« Отговор #79 -: Ноември 12, 2008, 02:17:32 pm »
Прочетох какво се изписа за дизеловите мотори и чесно казано реших да си взема 1.6, но се оказа че трябва да почакам 2-3 месеца и затова си поръчах 2-ка, която до 20 дена ще е тук! ;D
Иска ми се да видя повече мнения за двулитровия дизел за да мога да го сравня с моя, защото до колкото разбирам хората масово си вземат 1.6  ???
Имам следния въпрос (които се отнася за всички) кога мога да очакжам че се разработила колата и ще върви и гори в норма?

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 339
« Отговор #80 -: Ноември 12, 2008, 02:56:39 pm »
....
Имам следния въпрос (които се отнася за всички) кога мога да очакжам че се разработила колата и ще върви и гори в норма?

това го има писано някъде, но за 1.6 crdi след 12 000 км се усеща но само на дълъг път (поне при мен беше така). Предполагам че и за останалите двигатели важи това също.

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 293
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #81 -: Ноември 12, 2008, 03:29:29 pm »
На 12 000 какво си усетил, че разхода е намалял или че колата се е разработила ? И много ми е интересно какво ще рече че се е разработила, понеже не съм карал нова кола до сега ? Върви повече, има повече ряз от старт, или какво ? И какво ще и се случи ако я подритвам на светофарите до като е по младичка ?
Guns don't kill people ... people kill people ...

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #82 -: Ноември 12, 2008, 04:23:17 pm »
не може да се определи дали върви по-вече след тези километри.както споменаха колегите усеща се в разхода, определено.километрите са наистина 11-12к.

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
« Отговор #83 -: Ноември 12, 2008, 04:51:32 pm »
На 12 000 какво си усетил, че разхода е намалял или че колата се е разработила ? И много ми е интересно какво ще рече че се е разработила, понеже не съм карал нова кола до сега ? Върви повече, има повече ряз от старт, или какво ? И какво ще и се случи ако я подритвам на светофарите до като е по младичка ?

Да разхода намаля. Преди тези 12 000 под 5л/100км не искаше да пада. След това без проблем при спокойно каране си гори 4.5л/100км. Но това само на дълъг път. Иначе в града няма разлика никаква поне за мен.

bongo

• Експерт
  • Публикации: 423
« Отговор #84 -: Ноември 12, 2008, 05:20:04 pm »
даже скоро софия-самоков и обратно при спокойно каране през щъркелово гнездо даде 4.2/100 без ръчки, но и без влачене.

Slumk

• Разбирач ;)
« Отговор #85 -: Ноември 12, 2008, 06:56:29 pm »
Mihailov, двигателя не се разработва изведнъж примерно като направиш 12 000км. Той бавно оляга от самото начало и сигурно ще се разработва до момента в който започне да се износва. Принципно новите двигатели ги разработват на стенд преди да ги монтират в колите ни, такаче няма нужда да се вманиачава никой и т`ва да си я подръчкваш лекичко поне според мен няма да даде проблем. Въпроса е да не се прекалява. Чел съм, че  в двигателите всички части се износват с изключение на блока. С годините работа той се калява и става по-здрав. Затова ако караш новата си кола като крадена предполагам, че има шанс да го пукнеш. Също така уплатненията не са улегнали както и лагери и т.н такаче ако прекалиш може да получиш някакви омаслявания и ще се налага да го отварят ... става неприятно. В книжката четох, че най-важни са първите 1000 км. За мен няма пречка да се изпълни всичко което пише в нея а и някои допълнителни неща. Да се уставя да работи на място повечко при студен старт, да се загрява внимателно, да не се кара на мн. високи обороти, и да не се ръчка мн. мн. после да се разгрява както и мн. важно според мен е да не се кара дълго време на едни и същи обороти. Бих казал, че е най-добре с нарастването на километрите плавно да се увеличават и натоварванията, тоест човек плавно да си позволява да я настъпва все повече и повече. Аз лично като карам нова кола така или иначе докато свикна я карам леко такаче за мен в т`ва отношение проблем няма. Принципно след разработването би трябвало да се качи малко мощността, ама се съмнявам да се усети, защото никой не е свикнал още, а и ще се усеща само с гас до ламарината. Другото което задължително става е да падне много разхода на двигателя. Колегите казват, че до 12 000 км пада непрекъснато. Аз мога да гарантирам, че до 7 000 при мен падна доста вече и продължава. Също така би трябвало да стане по тиn. Аз не съм усетил затихване! Ако двигателя не е правилно разработен, тези неща може да не се случат. Тоест да ти харчи повечко, да е по-шумен или да не качи максималната си мощност.
 Колеги, петък ще ходя до Кюстендил и ще споделя как е разхода на дълъг път :P

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 293
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #86 -: Ноември 12, 2008, 08:20:47 pm »
Slumk, благодаря много за обширния отговор  ;D
Guns don't kill people ... people kill people ...

Slumk

• Разбирач ;)
« Отговор #87 -: Ноември 16, 2008, 07:42:24 pm »
Eми хора, не съм доволен :) Петък ходих до Кюстендил. Рестарт на бордовия на караулката и пак там на връщане бордовия показваше 5.5! Карал съм 90-120 икономично. Много ми се видя, ама въртях и в града там, такаче си викам о.к. Събота и неделя бях в Стара Загора. Пак рестартирах на караулката и на кръговото на края на магистрала Тракия  - 5.8. Карал съм с почти постоянна скорост 120. На връщане към Сф. същата работа. Колата ми е вече на 8000 км. Двигателя е 1,6 CRDi 115Hp

Сега четох мненията по-назад и като гледам имам чувството че карам на ръчна... нещо не е както трябва. Гледам че и аз съм писал, и преди ми е давала по-малко разход.
« Последна редакция: Ноември 16, 2008, 08:03:23 pm от Slumk »

D-train

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • I feel the need for Cee_d!
    • Прайвит Консулт ООД
« Отговор #88 -: Ноември 16, 2008, 09:50:37 pm »
Аз съм с 1.6 бензинче. В Петък пътувах до Русе и днес се прибрах. На 2906км. съм и разходът ми беше добър. на отиване ми направи 6.7, а на връщане 6.6 не съм жалил педала на газта. Позволих си дори 150 при 4500rpm. Инъче се ръководех от оборотомера. Рядко му разрешавах да премине 4000rpm и гледах да си го карам продължително време с постоянна скорост и обороти.

Доволен съм от разхода, имайки предвид пробега на колата 6.6 - 6.7 среден разход ме удовлетворява  ok

Няма глупави въпроси, има глупави отговори.

Деян

Svetko

• Разбирач ;)
  • Публикации: 329
  • KIА CEE'D 1.6 / 122hp Мнооооого калпава !!!
« Отговор #89 -: Ноември 17, 2008, 10:33:18 am »
Аз пък не смея да погледна на борда колко ми дава като среден разход за вси4ките ми 21866км. Преди няколко месеца го поглеждах и пишеше 9,1л/100км, ама ве4е може да е станал и 10л/100..........аз малко я юркам напоследък.....примерно 100км/ч на втора с 6500об/мин.......пове4е не иска мамка и ........почва да придърпва ?!?!?!?!?!!?!? ;>) не мога 4ервената граница да стигна и направо съм потресен и разкъртен душевно...
Проблемът не е от бобината, а от магарето в кабината!!!