Автор Тема: Какъв ви е разхода.  (Прочетена 235883 пъти)

mitkopitko

• Почетен член
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 263
Re: Какъв ви е разхода.
« Отговор #135 -: Януари 27, 2009, 08:57:29 am »
Цитат
само в зимни условия съм я карал и дъня климатроника на макс
а това защо? Парното не топли ли достатъчно  krivogled

batko_ti

• Разбирач ;)
  • Публикации: 151
« Отговор #136 -: Януари 27, 2009, 02:42:16 pm »
предпочитам да е жега в колата
Kia cee'd 1.6 EX 122 hp

proc

• Експерт
  • Публикации: 437
  • Aequitas & Veritas
« Отговор #137 -: Януари 27, 2009, 02:47:17 pm »
Ок, пускай климатроника да загрее обаче си карай на парно. Аз климатроника го пускам само отвреме на време да поработи.
Карам си леко колицата и ми е гот на душицата!

Mihailov

• Разбирач ;)
  • Публикации: 293
  • KIA Pro_Cee'd 1.6 CRDi EX .. VW Golf 3
« Отговор #138 -: Февруари 18, 2009, 09:28:17 am »
Абе пичове, 55л ли беше резервоара, че аз с пълен такъв минах 480км САМО градско и ми светна жълтата лампичка долу и стрелката е върху червената чертичка ?!? Средния разход бордовия ми го дава като 9.3 ... --> 1.6 CRDi

Даже там дето ти казва колко км ти остават, вчера пишеше 50км и изведнъж показа 4 чертички които мигат ...
Guns don't kill people ... people kill people ...

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #139 -: Февруари 18, 2009, 09:45:53 am »
мдам 55л.
Ама понякога с инат може да заредиш и 57 да не казвам по голямо число.
А и друго да ти кажа ти сигурно не си заредил до-горе. Просто автомата изклу4жа някъде около 42л. Образува се много пяна и не може да се пълни, само ръчно трябва да допълваш, около 3-4мин работа след това.
Иначе има хора коита са пълнили до капачаката, и буквално като я разклатиш тя почва да прелива. :)

Така,че виж си касовата бележка, но се хващам на бас, че вътре не е имало 55л. в колата. А бордовия компютър ти е отчел пълен резервоар (55л) и за това ти показва такъв разход.
Сега я зареди до горе, ама пълно догоре, поиграй си добре, и после пак докато ти светне лампата. и Пак зареди и смятай. Това ти е разхода.
На тия компютри не вяврвай, особенно на "Копи анд Пейст"  rofl

П.С.
Като почнат да ти мигат чертичките за оставащи Километри, по-добре намирай веднага бензиностанция, защото не се знае кога ще свърши

Поздрави
Love is suicide!

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #140 -: Февруари 18, 2009, 10:07:43 am »
и на мен ми се наложи да покарам миналата седмица повечко градско.
Немога да падна под 6.5 silen
Все си доливам  devil
Май нещо нафтата взеха да "оправят" отново devil

Mihailov

• Разбирач ;)
« Отговор #141 -: Февруари 18, 2009, 01:54:59 pm »
Мдам, не се бях замислил, че не са се наляли 55л. Ако си сметна тогава сметката от 89лв ( понеже не я пазя, за да видя литрите наготово ) с цена от 1.88лв, се получава че са ми наляли 47 литра. Ако разделя 490 изминати километра на 100, за да видим колко са стотиците в тях се получава 4.9. Сега ако разделя изхарчените литри - нека от тези 47, да бъдат 45 ( да приемем че са останали 2 в момента ) на 4.9, демек 45/4.9=9.2. Толкова си ми показва и бордовия, което ме навежда на мисълта че той вярно е взел количеството на горивото, а не е сметнал с 55 за средния разход. И все пак ми се вижда много 9.3 ....

Проблема който ти визираш с компютъра може би се проявява в статистиката - "за колко километра гориво имаш". Тогава вече се обърква. И все пак ми показваше 50 литра и след 5 минути почнаха да мигат чертичките... Но все още не съм обхванал цялата червена чертичка :) Като си спомня в автосалона като си я взимах и като пича ми я обясняваше, колата беше запалена, а стрелката за гориво бе под червеното. Аз му викам да я изгаси, че не мога да стигна до бензиностанцията, а той ме успокояваше че след червеното си можел да минеш ХХ км.

ПС: Дано сте ми разбрали горната сметка, че е малко .... ама така сме математиците :)

Mihailov

• Разбирач ;)
« Отговор #142 -: Февруари 18, 2009, 01:56:07 pm »
Все си доливам  devil

6.5 градско ??? Абе верно съм карал само бензинки и може да не се разбирам с оборотите на дизела, ама как ги карате тези коли ... в какви обороти я държите в града ?

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #143 -: Февруари 18, 2009, 02:03:44 pm »
Все си доливам  devil

6.5 градско ??? Абе верно съм карал само бензинки и може да не се разбирам с оборотите на дизела, ама как ги карате тези коли ... в какви обороти я държите в града ?
ами все на по 2000 об :)
Мани,ама лятото седях все около 5.0-5.2

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #144 -: Февруари 18, 2009, 02:40:45 pm »
Относно..."за колко километра гориво имаш..." , на мен ми се е случвало примерно , ако карам със 130км/ч - тогава ми показва , че с тази скорост мога да измина , примерно още 267 км. Като намаля скоростта , да речем на 90км/ч - веднага ми показва , че мога да измина с наличното гориво примерно 291 км.

Mihailov

• Разбирач ;)
« Отговор #145 -: Февруари 18, 2009, 03:21:01 pm »
Относно..."за колко километра гориво имаш..." , на мен ми се е случвало примерно , ако карам със 130км/ч - тогава ми показва , че с тази скорост мога да измина , примерно още 267 км. Като намаля скоростта , да речем на 90км/ч - веднага ми показва , че мога да измина с наличното гориво примерно 291 км.

Ами абсолютно логично според мен. След като променяш скоростта, се променя и разхода на горивото ти. От тук следва, че след като ти се променя разхода на горивото, ще ти се промени и "За колко километра ти остава гориво".  Все пак, това пряко зависи от разхода ти.

Mihailov

• Разбирач ;)
« Отговор #146 -: Февруари 18, 2009, 03:24:23 pm »
Все си доливам  devil

ами все на по 2000 об :)
Мани,ама лятото седях все около 5.0-5.2

Ами на 2000 об. даже тамън си влязъл в турбината, където веднага трябва и разхода да ти е малко по голям ( за последното не съм компетентен относно турбините, но аз гледам от гледна точка на по-високи обороти->по-голям разход ). И все пак ти държиш ебаси малкия разход за градско ... Аз гледам да съм малко под 2000 об., за да не съм в турбината, което ама никак не претендирам да е правилно :)

dani

• Administrator
  • Експерт
  • Публикации: 675
  • i30 rider
« Отговор #147 -: Февруари 18, 2009, 03:26:24 pm »
Е той с КИАта е събтно-неделен шофьор. А пък рано ходи на работа и късно се прибрира  rofl
Love is suicide!

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #148 -: Февруари 18, 2009, 08:42:45 pm »
аз зимата градското ми е към 8л/100км, пробвал съм да карам и на по-ниски обороти постоянно ... ама пада с около 0.5л/100км
е вярно, че през повечето време разстоянията, които минавам не са по-големи от 10-15км на палене/гасене. смятам че този разход е нормален за такива къси преходи.

иначе както писах в другата тема този петък от София до Троян - 4.1л/100км при средна скорост по бордовия 78км/ч ... закачих на 80км/ч и гледах да ги поддържам - плюс/минус 10км/ч ... това ме "спаси" от всякакви изпреварвания :) 
иначе като започнеш да даваш повечко газ веднага качва средния разход :)

започвам да си мисля, че около 1800-2000об/мин е най-икономична колата :)
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

Gavasoff

• Разбирач ;)
  • Публикации: 130
  • KIA Ceed SW 1.6 LX
    • Svetlio`s Home Page
« Отговор #149 -: Февруари 19, 2009, 09:47:18 am »
Даже там дето ти казва колко км ти остават, вчера пишеше 50км и изведнъж показа 4 чертички които мигат ...

Така е, когато ти останат под 50 км до празно, ти светват чертичките. Лошото е, че не знаеш точно колко имаш. Когато взех колата от магазина стрелката беше на нула и чертичките мигаха. Не знаех дали ще успея да стигна до някоя бензиностанция на 1-2 км дори...