Автор Тема: Моля за мнения за покупката на чисто нов KIA Sportage 1.6T 2WD Automatic  (Прочетена 1892 пъти)

NRF1995

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
Здравейте!

Бихте ли споделили мнения за KIA Sportage 1.6T 2WD? Имам възможност да закупя чисто нов автомобил, като този модел попада в бюджета. Тази седмица имам записан час за тест драйв в КИА на Цариградско. Ще оценя, ако има собственици, които споделят обективното си мнение.

Също се колебая за нивата на оборудване, между базовото (Comfort) и второто ниво (Executive) , като разликата в цената не е малка, а в сайта на КИА не видях нещо, което да ми е essential и да ми липсва, ако закупя Comfort.

Благодаря!

DimZe

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
Executive нивото е правилният избор. Най-малко заради матричните фарове. Не знам какво очаквате като мнение точно, но на кратко - относително просторна, икономична от към гориво (на моя стил на каране), удобна, тиха, приемлива цена за обслужване. За две години и 35 000 км нямам нещо което да изтъкна като много дразнещо или голям недостатък.
Sportage 1,6T MHEV 4WD Aut

mancho

• Разбирач ;)
  • Публикации: 107
Здравей, ако идваш от по-обикновен автомобил с много малко "екстри", първото ниво ще ти е повече от достатъчно. Аз направих така преди няколко години и съм нямал нещо, за което да съжалявам (че не съм дал пари за по-скъпо ниво). Автоматика обаче е слабото звено на модела... не се редки случаите когато още преди 80к. км започва да прави проблеми (виж фейсбук групата по въпроса). Ако смяташ да притежаваш автомобила дългосрочно, и над гаранцията,  и ако имаш ограничения за бюджета - моя съвет е 1- во ниво, ръчна скоростна кутия. Това е най-доброто съотношение цена -качество. Успех
« Последна редакция: Май 24, 2026, 08:26:04 pm от mancho »
XCEED, 1.4 T-GDI, LX, MT

justalittlesign

• Spammer
  • Публикации: 854
  • Kia Sportage 1.6,180, МHEV, EX
Купете си EХ! 4х4 колата е в пъти по-стабилна и осезаемо се усеща  разликата при шофиране. Огромен плюс са адаптивните фарове. От 26 година ги слагат при всички модификации.  Има още куп глезотии, заради които си заслужава. Проблем с автоматичната скоростта кутия няма, а съединителят понякога  тресе. Това тресене го има при почти всички кутии с двоен съединител. Казвам го, защото предният ми Сийд беше ръчка и тресеше

Iwan33

• Новак
  • *
  • Публикации: 1
...Автоматика обаче е слабото звено на модела... не се редки случаите когато още преди 80к. км започва да прави проблеми...
Здравейте! Насочил съм се към подобен автомобил, Kia Sportage 4x4 Spirit 1 6 T-GDI (180hp) AT7, 2022г., на около 80 хиляди километра. И той ли е със същата проблема скоростна кутия?