Модели автомобили > Rio
Проблем с пушеци?- Kia Rio, 1.4 CRDi, 90 к.с.
Sem2026:
Здравейте отново,
Днес минах при друг майстор, посъветва ме добавка да сложа и повече извънградско да я карам. Сипвал съм винаги премиум дизел от известни марки бензиностанции (няма да казвам фирми). Също така ме посъветва да сменя горивния филтър (въпреки, че е на 1000 км).
rmk:
Аз лично не виждам някаква връзка между пушецита и да караш извънградско. Едва ли ще се оправи от това.
Колкото до добавките моите наблюдения са, че само влошават нещата. Когато купих сегашната ми дизелова кола, момчето от когото я взех ми даде една бутилка добавка за дизел NEX10 май се казваше или нещо подобно. Аз първоначлно забравих за нея и от любопитство си наблюдавах само кога регенерира и забелязах, че според цикъла на каране минава между 150 и 300 км между регенерирания. В един момент се сетих за добавката и сипвах по 1 капачка на резервоар (то толкова го дават да се налива). Ефектът беше "поразителен" - започна да регенерира през 50-70 километра. Добавката разко замина в кофата за боклук.
Ако колата е на над 200к км ти препоръчвам да и прегледаш дюзите, но това сутришно студено изпушване може да е както писах от гумични на клапаните.
Sem2026:
Благодаря за насоката. Ще потърся друг майстор.
Иначе е на 150 хил км, не съм сипвал добавки досега, винаги съм я карал само с хубаво гориво, а това ми е третата дизелова кола за 19 години и не съм имал подобни проблеми.
Можете ли да ми препоръчате майстор за гр. София?
justalittlesign:
--- Цитат на: Sem2026 в Май 26, 2026, 11:28:21 am ---Здравейте отново,
Днес минах при друг майстор, посъветва ме добавка да сложа и повече извънградско да я карам. Сипвал съм винаги премиум дизел от известни марки бензиностанции (няма да казвам фирми). Също така ме посъветва да сменя горивния филтър (въпреки, че е на 1000 км).
--- Край на цитат ---
Добавката ремонт не прави, а и не помага :) Това са абсолютно заблуди и харчене на пари, Скоро пак ми го доказаха. Брат ми има Опел, който похапва бая масло. Майстор му казал, че добавка ще му реши проблема. Отидох и се върнах с опела до Скопие и обратно. Настъпвах го повече и изяде 500 мл. НЕ се заблуждавайте, а ходете веднага в сервиз да ви открият проблема
Бля пушек при дизел обикновено означава смесване на гориво с антифриз.
Навигация
[0] Списък на темите
Премини на пълна версия