Автор Тема: Проблеми със зъпълването  (Прочетена 677 пъти)

gugulin

• Новак
  • *
  • Публикации: 43
Проблеми със зъпълването
« -: Юни 28, 2009, 10:27:39 pm »
Здравейте, имам следния проблем, както си карам по магистрала например и спирам да друсна една биричка,после обаче паля с бутане, завъртам ключа-цъка си релето но нищо -стартера не работи,сега преди малко спирам пред блока и после се опитвам да запаля - не става братче  -върти много много слабо.Въпросът ми е следния ,възможно ли е акумолатора да се е скапал на 4 години е и той да ми дава ядове или какво според вас може да е.Като я бутна малко няма ядове ,пали като кибрит

shantavdundi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
Re: Проблеми със зъпълването
« Отговор #1 -: Юни 28, 2009, 11:54:50 pm »
Напълно е възможно да е от акумулатора щом е на 4 години, а може би не е лошо да я заведеш на една диагностика или да си видиш стартера и той може да е сдал багажа. Като цяло много неща може да са- ако акумулатора и здрав някой кабел може да дава на късо някъде и да изхабява цялото натрупано електричество.Моя съвет е да вземеш назаем някой друг акумулатор и да видиш как се държи с него- ако всичко е наред- акумулатора ти е за смяна, ако не- друг проблем, според мен най- вероятно някъде по тоците

gugulin

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Юни 30, 2009, 08:44:31 pm »
 Водих я на майстор, иска ми 100 кинта да ми свали стартера и да ми смени четките,като тука не е включена цената на частите - това не  е ли лудост , тия хора парите в криза за нищо ги нямат май %)

shantavdundi

• Разбирач ;)
  • Публикации: 112
« Отговор #3 -: Юли 01, 2009, 10:18:38 pm »
Ами и аз имах подобен проблем със стартера на АТВ-то ама си го сменях сам. Бях го стопил с акумулатора на киата, че неговия нали беше паднал и трябваше да го запаля по някакъв начин. Смених си го сам а и не беше съкп целия струвяше 40 лв, но пък беше открит и работата на беше трудна- все пак е по- проста конструкция. на мен лично трудно м се вижда на колата сам да си го оправиш- на неудобно място е, а и са навързани с ег адски много неща и е голям шанса да го прецакат. За сервиз о евтин не мога да кажа, ама пробвай потърси и на мен 100 лв. ми се виждат много при положение че си имат условията, а не лежат под колата...

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4168
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #4 -: Юли 01, 2009, 10:20:42 pm »
хм,в софия има доста места къде май могат по 100лв да ти го оправят

gugulin

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Юли 07, 2009, 09:32:41 pm »
Ами закарах го в Редута на улица Боян Магесник-сервиза  на такситата,оправиха ми го за 50 кинта с все четките

ivan

• Новак
  • *
  • Публикации: 4
Re: Проблеми със зъпалването
« Отговор #6 -: Октомври 15, 2009, 11:19:13 pm »
ако акумулатора ти е добре и си направил проверките които са ти били препоръчани,много е вероятно втулките на стартера да ти са разбити  когато захладнее и сутрин маслото е по-гъсто при завъртане на стартера той мявка като на умрял акумулатор,но като сложиш нов акумулатор ефекта е същия сваляш стартер-сменяш втулки ориентировачна цена:40/50лв.