Автор Тема: Питане за предни лагери на Sportege 97г.  (Прочетена 1136 пъти)

dinozab

• Новак
  • *
  • Публикации: 14
Питане за предни лагери на Sportege 97г.
« -: Август 21, 2009, 10:17:18 am »
Здравейте на всички.
Проблема е следния има луфт в предните лагери на джипката.Доколкото разбрах са конусни и се натягат и искам да разбера точно как става има ли някакви особенности при свалянето на ключалката така знам че се казва че не съм пипал такова нещо.Тя е с автоматично заключване.По сервизи не ми се кара щото се нашлушах на кви ли не глупости от рода че това било нормално но за мен не е щото на завои с неравности потропва а при проверка на ходовата част всичко е здраво.Какво ще ме посъветвате да ги натегна ли или направо нови но при движение няма виене или странни шумове.Джипа е на 185000км. мотора е 2.2 дизел копувана е чисто нова и за тия години само тва и е проблема направо съм очарован от нея.
Предварително благодаря за отговорите.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Питане за предни лагери на Sportege 97г.
« Отговор #1 -: Август 21, 2009, 10:22:38 am »
ами сам няма да се оправиш.Луфтовете на колелата(лагерите) е добре да се направят от човек кйто знае колко точно да натегне гайката.Ако е много затегната,лошо.Ако не е добре затегната,както сам се убеждаваш,е отново лошо.
Незнам от коя част на бг си,но мини през сервиз или познат който знае точно кога да заключи ключалката ok

Проблема си го има и по другите марки,така че,спокойно

dinozab

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Август 21, 2009, 10:48:05 am »
Абе аз си знам колко да натегна лагера правил съм го на други автомобили но точно ключалката ме претеснява с това заключване да не стане беля.Иначе съм от Пловдив и тука нямам нито познат и в сервизите където съм бил явно нещат да барат или незнаят и казват че е наред всичко но луфта си го има а за мен не е нормолно.Страх ме е ако сваля ключалката да не изпадат радни джаджи от нея и да се видя в чудо докато я зглобя после.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 3979
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Август 21, 2009, 12:15:30 pm »
Е в Пловдив имаме добри отзиви от сервиза на киа.Отивай смело там ;)

Пешо

• Administrator
  • Spammer
  • Публикации: 856
« Отговор #4 -: Август 25, 2009, 02:13:55 pm »
да, добри са там.
Гарантирам.

dinozab

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Август 25, 2009, 04:09:06 pm »
Точно там не искам да я карам щото съм на обратното мнение но това е друг въпрос .

ninja_1

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 57
« Отговор #6 -: Септември 01, 2009, 11:19:46 pm »
Тогава звънни на Зарко-0899101433.Той е там,някъде,наблизо.Кажи му,че Соти ти е дал телефона и му прати много поздрави.Успех...

hunter76

• Новак
  • *
  • Публикации: 2
« Отговор #7 -: Март 03, 2010, 08:04:50 am »
Здравейте,
Ядох го и аз с тези лагери. Точно те правят цялата далавера в предните колелета.
Съветвам всички и майстори и любители да си отворят при първа възможност главините и да видят не само конусните лагери, а и игления лагер отзад на главината. Тои е много важен лагер за цялото задвижване, зацепване на хъбовете и когато го няма задния семеринг образува луфт в полуоската на карето и така се чуват разни звуци при завой и при друсане.
Цените са:
Конесните лагери - Малък - около 24лв.
голям конусен около 45лв.
Иглен лагел около 17лв.
Семеринга е около 9лв.
Пиша около защото всеки пазари от различни места.

Обръщам ви внимание че малкия иглен лагер на главината отвътре /отзад/ е много важен.
Дано съм помогнал на някой колега.

Маншони на кормилните щанги се правят и с размер на маншони на Лада.
Диаметъра на шарнира е 35мм.
Прави се втулка от 35-37мм и се взима ладен маншон всичка се набива и става работата.
А маншона на ладата силиконов е 1.5лв.

Чао.