Автор Тема: Киа ПРО или Меган купе?  (Прочетена 15687 пъти)

mdd_bg

• Новак
  • *
  • Публикации: 13
Киа ПРО или Меган купе?
« -: Октомври 23, 2009, 09:12:00 pm »
Здравейте,
последната седмица изчетох почти всички коментари във форума и малко сякаш везните сочат към мегана. Не съм се спрял окончателно на него поради няколко причини, а именно:
- по - нов модел е от сийда и има по-малко инфо за него относно плюсове и минуси;
- цената
- не съм го тествал защото в цяла Варна няма 1 тестов.

Ориентирал съм се към дизел и ми се иска да е над 100 кончета. Сийда го тествах днес (1.6 дизела - е не беше про, но ме увериха , че про - то се различава само външно). Интересен автомобил бих казал. Останах приятно изненадан. И все пак това не бе достатъчно - може би защото в последните дни ми се събраха доста проблемни темички от форума и за това да е това усещане на несигурност дали това е точният автомобил за мен и съпругата ми. Ще съм ви много благодарен ако споделите малко от вашия опит със Сиид-а.
А и ако някой продава неговия може да ми драсне едно лично ( да не пускам нова тема )

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 5709
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Киа ПРО или Меган купе?
« Отговор #1 -: Октомври 23, 2009, 09:20:33 pm »
ами сега за рендето,тя ебмлемата на п...а music говори за него.От друга страна пък,французите обичат да се глезят с екстри,които пък,после ти излизат през носа откъм цени. music

Про-о поне е нещо различно като визия и модел 8-)

Избора си е ваш,а за това какво си чел по форума,ми честно да ти кажа,имат си болежки,но са нищо сравнение с останалите марки предлагани в страната :-*
Само биалети,амортесьри и консумативите.
Замисли се и за 7 годишната гаранция,която не я дават при останалите :)

мегана го гледах на експото в София,и да ти кажа бя тясно ми се видя,за разлика от про-о.

И друг съвет,ако се спреш на про-о,отиди и си го вземи от Шумен,и там си минавай ТО,поне докто във Варна се оправят откъм обслужване,че незнам дали си чел тук,ама на колега му отказаха обслужване във Варна devil

В Шумен и човека е много точен ;D
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 09:28:42 pm от lilostich-Митето »

mdd_bg

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Октомври 23, 2009, 09:46:36 pm »

И друг съвет,ако се спреш на про-о,отиди и си го вземи от Шумен,и там си минавай ТО,поне докто във Варна се оправят откъм обслужване,че незнам дали си чел тук,ама на колега му отказаха обслужване във Варна devil

В Шумен и човека е много точен ;D

Това за отказано - ТО май съм го пропуснал, но е странно  :o
А като се замисля - май всички официални сервизи са "ГОЛЯМА" работа  nunu

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #3 -: Октомври 23, 2009, 10:22:13 pm »

А като се замисля - май всички официални сервизи са "ГОЛЯМА" работа  nunu
дам,точно така са си,но аз искренно ще ти завиждам ,ако си вземеш про-о.Просто в Шумен са No 1 ;D

Де да бяха така и в София 8-)

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #4 -: Октомври 23, 2009, 10:23:07 pm »
Първо се набива на очи по-високата цена на Мегана, която според мене не е оправдана, но тук зависи дилърите какви отстъпки биха предложили.
Дизелът, към който си се насочил, предполагам е 1.9 120 к.с. Той е стара 8-клапанова концепция. Гори повече от 1.6 на Сийд, а не предлага много повече динамика.

Меганът впечатлява с по-хубав интериор - по-стилно издържан и по-качествен. В дългосрочен план, обаче не мога да твърдя коя би се разтракала по-бързо :) Говорейки за интериора обаче трябва да се спомене, че и двете коли имат много лош обзор и маневрирането на заден ход е мъка, освен ако не са оборудвани с  паркотроник. Меганът е с по-лошата видимост.

Меганът има един важен недостатък и това е торсионната греда на задния мост. Сийдът е с независимо окачване и се справя добре на завои, въпреки че има още какво да се желае.

Като заключение мога да кажа, че трябва да покараш и двете, да вземеш примерни оферти от дилърите и да споделиш тук за по-нататъчни съвети и дискусии.

mdd_bg

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Октомври 23, 2009, 11:03:20 pm »
Офертата за Про - е 33196 лева за 1,6 16v CRDi VTG EX . От тази цена ми намалят 10 % и това прави 29876 лева с ДДС. Интересувам се предимно от лизинг и дилъра ми предложи към City Leasing 15% първоначална вноска или 4481,40 и  15% остатъчна стойност с средна месечна вноска от 500,04 лева. Обща сума за получаване на автомобила с допълнителни разходи е 6622,37.

Офертата за Мегана е 38300 лева за 1,9dCi 130k.s. PRIVILEGE ниво на оборудване. Не съм взимал още оферта за лизинг и не съм правил тест драйв, защото във Варна нямат нито 1 тестов автомобил.

Сийда го тествах днес и съм изненадан приятно.

Embezzler

• Почетен член
  • Експерт
  • Публикации: 510
  • Honda CR-V 1.6 i-DTEC AWD
« Отговор #6 -: Октомври 23, 2009, 11:09:56 pm »
Изчакай фейслифта на про-то да дойде в нашата дилърска мрежа догодина и се мятай.
Няма смисъл да даваш повече пари за технологично по-изостанала кола, макар и по-нов модел.

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #7 -: Октомври 23, 2009, 11:13:54 pm »
Геле,ти неостана докаря на срещата rofl

Фейслиф ще има,като продадът предишните :)

Човече,което ти харесва,това взимай.Мегана много ръбат бре,немога да те разбера какво толкова му харесваш 8-) па и по-скъп от про-о krivogled

п.п.

сега погледнах офертата на сайта им,скъпо било,щото си плащаш екстрите,докато при киата ЕХ ги има всичките!
Отделно можеш да си допоръчваш други неща,ама съвет отсега,невсимай екстрата с датчиците на гумите,пък било и при реното :-*
« Последна редакция: Октомври 23, 2009, 11:24:12 pm от lilostich-Митето »

mdd_bg

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Октомври 25, 2009, 10:12:03 am »
Дааааа и аз питах за фейслифта, но ми казаха , че като продадът сегашните тогава ще има нови. Попитах и за очаквани цени оборудване, двигатели - абе всичко което човек пита като купува нова кола, но не получих никакъв отговор. Незнаели krivogled

Мегана поне според мен изглежда добре. И таблото му ми харесва. Аз преди време имах меган купе 2.0 / 150 кончета и бях доволен. Е окачването не е за нашите пътища, но ... Верно , че с пасата който карам сега, съм нямал проблеми по окачването , но съм имал други проблеми с него. Май ще взема про- то , само да продам пасата и се мятам пък к'вото сабя покаже  music

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #9 -: Октомври 25, 2009, 11:49:51 am »
хахаха,още един от сектата на ВАГ ;D

Френските коли с това грабват,визия.Не че про-о изглежда лошо,но все пак мегана е по-нов :-*

Докато продадеш пасата,може и да пуснат фейслифта :)

При всички обаче,проблема си е в скъпите части след това 8-)

Както при всички нови неща,гледат да те закачат с ниска цена и след това се почва с дебели консумативи,но кво да правиш.В такова време живеем crazy

Пак си помисли за закупуване на кола и обслужване в Шумен music

п.п.

да ти кажа,че сега е момента да взимаш кола на фирма,че след нова година става почти невъзможно.Дискутирахме го на последната среща с човек който се занимава с тея неща.
Айде дано съм ти бил полезен rofl
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 11:54:19 am от lilostich-Митето »

mdd_bg

• Новак
  • *
« Отговор #10 -: Октомври 25, 2009, 12:51:07 pm »
хахаха,още един от сектата на ВАГ ;D
При всички обаче,проблема си е в скъпите части след това 8-)
Както при всички нови неща,гледат да те закачат с ниска цена и след това се почва с дебели консумативи,но кво да правиш.В такова време живеем crazy
Пак си помисли за закупуване на кола и обслужване в Шумен music
п.п.
да ти кажа,че сега е момента да взимаш кола на фирма,че след нова година става почти невъзможно.Дискутирахме го на последната среща с човек който се занимава с тея неща.
Айде дано съм ти бил полезен rofl

Каква е разликата ако си купя кола от туВарна и от Шумен? Трябва ли ако я купя от Шумен всеки път да ходя до там на сервиз? Доколкото разбирам Орхан (не го познавам , но отзивите са добри от него) е от там, но какъв е ? Дилър или ...
Май Про-то не може да се вземе на фирма, а ако взема хеча не ми се занимава с проблеми от рода на колегата дето са му спрели колата от движение. Бях се ориентирал към Митсубиши Аутлендер преди време точно заради ДДС-то, но размислих  а и в последно време паричките са ...
Пасата съм го обявил само във форума на фолксваген а като гледам ти си и там. Хвърли 1 око и кажи дали е ок цената. Има интерес по принцип ама големи пазарлъци.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=158502

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #11 -: Октомври 25, 2009, 01:22:51 pm »
е за колата какво да ти кажа.Навремето продавах пасат тди в6 2002 за 10500,никви запитвания даже 8-)
Накрая го дадох на брат ми да го кара,взе му душата и го продаде на някъв негов колега :) за 10 000лв

Обявата ти е в разрез с правилата за ъпване,и ако не аз,някой друг мод/админ ще и се зарадва crazy

Pro style

• VAG група
  • Експерт
  • *
  • Публикации: 574
  • Kia Pro_Ceed 1.6 CVVT EX
« Отговор #12 -: Октомври 25, 2009, 03:20:20 pm »
За избора между Про и купето на меган мога да ти кажа от личен опит, че ако имаш възможността да покараш и двете коли за 2-3 дена ще си направиш сравнението и избора ще ти бъде Прото със сигурност.
Брат ми беше решил да купува на жена си Меган купе, ама като му дадох да покара Прото седмица се отказа :)

Щом купуваш семейна кола със сигурност Прото ще ти предложи повече пространство, отколкото купето. Мегана е доста тесничък отзад, пък и събира по малко багаж.

Да може би си прочел доста теми, в които има оплаквания от Сийд-а, но и при другите марки е така, просто тук сме много по-откровенни от другите форуми ;D

Избора е твой все пак, но направиш ли го няма връщане назад.
Успех.....
« Последна редакция: Октомври 25, 2009, 03:22:00 pm от Pro style »

aris

• Spammer
  • Публикации: 817
  • Sportage 4 1.6 GTDI automatic
« Отговор #13 -: Октомври 26, 2009, 12:47:48 am »
Прото или Меган? Мммм, да найстина за външния вид е малко труден избора но покарай и двете и ще видиш съм че прото ще избереш. Всичките неща за който се оплакваме тука е по принцип само за обслужването от някой сервизи.Иначе колата е уникална.Двигателя е страхотен и ако нямаше емблемата на КИА щеше да мислиш че е ауди или тоуота.Като изцяло мисля ако изборат ти е прото няма да съжелиш.Аз прото го имам 2 години почти и съм адцки доволен от колата но не и от сервиза на СОфия... и това вече някой го знаят вече... Мегана е елегантен да, но мисля за цената си, не си заслужава. Избора е твои.  Не забравияи че каквото и да избереш то ще е НОВО!
« Последна редакция: Октомври 26, 2009, 12:49:59 am от aris »

jorko.b67

• Почетен член
  • Master of KIA
  • Публикации: 1870
« Отговор #14 -: Октомври 26, 2009, 08:46:30 am »
Колега,взимай това, което ти е на сърцето !!! И двете коли са нови,хубави,в гаранция....Лично на мен по-ми харесва Про-то,но това си е моето мнение и моят вкус...Виж за какви пари , какво ти се предлага - направи си ти преценката , защото ти ще си го плащаш и ти ще си го караш...Все пак това да се надяваме , че няма да ти е последната кола,така,че...чуй си сърцето и действай смело !!! Успех !!!