Автор Тема: Признаване на гаранцията  (Прочетена 1172 пъти)

amato

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Публикации: 96
  • Need For Cee'd
Признаване на гаранцията
« -: Декември 05, 2009, 01:47:04 pm »
Извинете ме ако тема ми се повтаря,но от няколко дни ровя из форума,но неможах да намеря нещо подобна.Така,че да питам направо..Преди няколко дни си поръчах Kia Cee'd 1.6 CRDi и знам,че попринцип нова кола не трябва да се форсира и кара в критичните,но ме уплашиха,че имало някакъв датчик,който отчитал такива високи обороти и при влизане в сервиза можело да не ти признаят гаранцията...Има ли найстина такова нещо или са просто слухове...Благодаря предварително на отзовалите се   ok ok ok
Kia Cee'D 1.6 CRDi LX 16V 115 hp 5555км

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 974
Re: Признаване на гаранцията
« Отговор #1 -: Декември 05, 2009, 02:32:30 pm »
Колега , карам Сийд със същия двигател - много съм доволен и не си сбъркал в избора !!! Мисля, че датчик няма , но ако не си разработиш правилно колата , съвсем нормално е после да си имаш ядове с хубавата колица - не друго , тя сама ще ти прави ядове, а не хората в сервиза...

amato

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Need For Cee'd
« Отговор #2 -: Декември 05, 2009, 06:32:30 pm »
Добре какво значи да си разработиш правилно двигателя?Досега съм карал само коли на старо и тази ми е първата нова!Ще се радвам да дадете малко предложения за правилна експлатация :)

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4168
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #3 -: Декември 05, 2009, 10:44:51 pm »
до 7 000 км поне я пази и не я вкарвай в лютеницата music

Моята я пазих до 10,ама и сега продължавам,че с наще пътища ми е жал да я напъвам :)

Освен като ходихме до Априлци 8-)

amato

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Need For Cee'd
« Отговор #4 -: Декември 05, 2009, 11:11:58 pm »
Аз и старата кола не я напъвах ама като направих тест драйв я напънах на няколко пъти...ама тя си ми е новичка...а по тия пътища направо ще ми е жал да я карам....

tosco

• Експерт
  • Публикации: 726
« Отговор #5 -: Декември 05, 2009, 11:22:03 pm »
Ами ако ще ти е жал да караш Ceed, има и MOjave music music

amato

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Need For Cee'd
« Отговор #6 -: Декември 05, 2009, 11:48:48 pm »
Адцки много ме кефи колата..с всеки приближаващ ден мойта да дойде се оглеждам и забелязвам не малко из варна :) което ме радва още повече...

Иван

• Administrator
  • Разбирач ;)
  • Публикации: 315
« Отговор #7 -: Декември 06, 2009, 09:33:47 am »
Първите няколко хиляди километра просто недей да ускоряваш бързо. Това беше съвета от сервиза който ми дадоха.

amato

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Need For Cee'd
« Отговор #8 -: Декември 06, 2009, 12:16:58 pm »
Благодаря на всички отзовали се за съветите ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok ok bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo bravo ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

marina.m

• Новак
  • *
  • Публикации: 39
« Отговор #9 -: Декември 06, 2009, 12:54:56 pm »
Колега, аз съм" jorko.b67", но пиша от "marina.m". До 1000 км. плавно ускорявай (до около 2000 оборота) и плавно превключвай скоростите...След пробег от 1000 км. , прави каквото знаеш с колата , но избягвай стрелката на оборотомера да влиза в червената зона (лютеницата)....Най - важното правило е - отнасяй се към към колата като към жена - бъди нежен и внимателен , обичай я , прави й подаръци.....Е , като ти се наложи понякога й "пренареждай керемидите" и "сритвай конете" , за да се получи взаимност помежду ви и няма да имаш проблеми....Разбирам , че си от Варна - ако искаш стикери на клуба или плаки за номерата , аз ще идвам във Варна във вторник и мога да ти донеса да си купиш - телефоните ми са 0882 00 39 01 и 0899 88 67 55.Успех!!! 

Митето

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 4168
  • 1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
« Отговор #10 -: Декември 06, 2009, 01:20:09 pm »
Жоре,
Марина ако разбере,че и влизаш с акаунта,дали няма да ти се сърди music

jorko.b67

• Почетен член
  • Spammer
  • Публикации: 974
« Отговор #11 -: Декември 06, 2009, 03:12:00 pm »
Ха, та тя е до мен , бре...

amato

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Need For Cee'd
« Отговор #12 -: Декември 06, 2009, 04:05:47 pm »
jorko.b67,няма да ми трябват,те ще ми сложат от магазина!а за тич лепенки,естествено,че искам,ако може да видя какви има и какви пари са!

mb

• Разбирач ;)
  • Публикации: 144
« Отговор #13 -: Декември 07, 2009, 10:06:25 am »
карам точно такова 1,6ЦРДИ и вече знам че първите 5-6000 км и да искаш няма да я вкарваш лесно в лютеницата - компа просто няма свестен мапинг за високи обороти. явно ползват няколко копия на РОМ-а, които се зареждат автоматично след подминаване на някакво количество километри от големия брояч (усетих първото на 1000, а второто го очаквах на 5000 км както пише из някои теми тук, но ми се случи на 7000). В момента след 7000 км все едно си смених двигателя - сега е по-тих и по-плавно се развърта, направо мърка. чакам да мина 15 000 за да го карам в крайната му версия, просто много ме зариби и все повече ми харесва.

освен да не го цедиш двигатля за периода на разработване пише да не го държиш и в прекалено ниски обороти. в общи линии се прицелваш да си работи оптимално между 1500 и 2500 об/мин. Не трябвало и да задържаш дълго време постоянни обороти, ама в книжката не пише какво означава "дълго време". На напълно загрял двигател аз му направих няколко пъти гимнастики за пълно разтягане от 1400 до 4500 оборота на подходяща предавка извън града (2ра, 3та или 4та си харесах, щото на 5та глобите за скоростта щяха да са ми соленички).

за записа на оборотите - дори и да съществува такъв запис, едва ли могат да го ползват като легитимна причина за отказ - просто не е записано подобно нещо в гаранционната книжка, която си е пък вид договор между купувача и продавача и то в писмен вид. В общи линии прочети си всичко в книжката.
Същото съм го чувал за премиум марките и за БМВ знам че дават точно такава причина за отказ от гаранция, както и дори за "преминаване през краткотрайна денивелация при пътуване с висока скорост", т.е. прелитане през легнал полицай с над 80 км/ч. От КИА не очаквам подобни изпълнения, защото немцо- и франко-фените само тва чакат за да обявят гаранцията на КИА за рекламен трик.

amato

• Обичам да пиша ;)
  • **
  • Need For Cee'd
« Отговор #14 -: Декември 07, 2009, 12:24:23 pm »
mb,благодаря за ясното обяснение!Отговори на висчките ми питания!Благодаря отново!Ще си я пазя и гледам и КАРАМ с голямо удоволствие :)