Автор Тема: Грешка P1188 и P1189 - гасне в движение  (Прочетена 3515 пъти)

gendo

• Новак
  • *
  • Публикации: 21
  • 2005г, Kia Sportage II 2.0 CRDi (113 кс) 4WD
Грешка P1188 и P1189 - гасне в движение
« -: Февруари 25, 2025, 04:32:26 pm »
Здравейте !!!

KIA sportage diesel 2005 4x4 113к.с. Е колата

От 3 дена почна проблема - както карам изгасва в движение особено ако искам да дам по рязко газ. После се оправя след 30 секунди до 1 минута все едно нищо не е било. Диагностиката дава тези 2 грешки P1188 и P1189 . Странно ....повече се среща при Соренто. Но ... Отворих помпата в резервоара - работи си нямаше боклуци , от другата страна на малката седалка и нивомера видях и там няма боклуци . А очаквах така да се оправи ,защото от клипове гледах че чистят мазни наслоявания . Но няма такива. Даже няма такава решетка както се показва при Соренто . Така стигнах до извода че евентуално следва да видя горивен филтър . Те са два - този в помпата е ясен. Другия къде е ? Под предния капак отзад в дясно ? Как Е сваля може ли помощ ? Да купя един и да го сменя мисля.ако мога. От Казанлък съм. Сервизи ....след седмица най най рано. И друго питане - добавки ако сложа дали ще има ефект ? Благодаря

Бат Герги

• Експерт
  • Публикации: 370
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
Re: Грешка P1188 и P1189 - гасне в движение
« Отговор #1 -: Февруари 25, 2025, 06:16:26 pm »
Добре си се ориентирал към нещата, но акио не се оправи и със смяната на горивен филтър за който ще ти трябва диагностика или да включваш помпата в резервоара с мост на мястото на релето докато обезвъздушиш и напълни системата, ако не се оправи провери регулатор на помпата за високо налягане  и дюзите.  Това са грешки когато е засечено различно налягане в релсата  разлика между реалното налягане и това което иска да види компютъра https://youtu.be/hAMO0_PqnSg?si=QK8Nauv1zKktzler
« Последна редакция: Февруари 25, 2025, 06:22:46 pm от Бат Герги »

gendo

• Новак
  • *
« Отговор #2 -: Февруари 25, 2025, 09:04:26 pm »
Благодарско

Стигнах до извода че не карам Жигула и има неща които е по-добре да не пипам щом не разбирам за да не стане по-голяма била А и успях да намеря сервиз който да ме вмъкне в графика си та Надявам се да пиша скоро че проблемът е решен ако беше нещо простичко отвиваш сменяш завиваш Може би бих се навил да го правя гледах и теста със спринцовките гледах различни варианти но просто не съм убеден че бих могъл да се справя сам и все пак мисля че Темата ще е полезно за всеки с такъв проблем след като Надявам се бъде разрешен Но благодаря ви ще веднъж винаги този форум има хора които си отзовават голямо благодаря

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #3 -: Февруари 25, 2025, 10:06:53 pm »
Да най добре така, надявам се да намерят проблема и да се окаже само филтър. Иначе не ти трябват спринцовки има в диагностиката тестове за двигателя тям има и за корекциите на дюзите. И да споделиш. УСПЕХ

gendo

• Новак
  • *
« Отговор #4 -: Февруари 27, 2025, 08:39:00 pm »
Здравейте !
Колата е готова и днес я взех от сервиза. Проблемът се оказа в горивен филтър който не е в резервоара където е елипсовидната пластмаса под задна лява седалка заедно с помпата а втория горивен филтър който е отпред под капака зад въздушния филтър долу ниско. Майсторът смени и някой други уплътнения които видя по хидравликата и забеляза други неща които скоро намекна че трябва да е добре да бъдат сменени и да се обърне внимание и съм доволен и смятам че правене на ход беше да не търся до отремонтирам сам в случая. Така че не се колебайте да си намерите свестен майстор и колите да са поддържани и в добро състояние докато още е малка белята А иначе всички ние сме си техническа нация поблагоряваме кърпим преправяме и какво ли не и накрая си блъскаме главите

gendo

• Новак
  • *
« Отговор #5 -: Февруари 27, 2025, 08:41:56 pm »
Само да допълня че може би е добре някой от хората които разбират тук да обяснят малко по-подробно Как се сваля този горивен филтър и как се подменя най-лесно защото трябва да ви кажа че имам изгорял габарит и не смея да отворя фара да го сменя като знам що за щуротия камо ли да тръгна да сменям филтър без да знам как ти и какво се прави но едно ръководство и Стъпка по стъпка даже видеоклип би бил много полезен

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 264
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #6 -: Февруари 28, 2025, 09:15:54 am »
Тези самоделки, дето искаш някой да ти каже как се сменя лампа на мигач стъпка по стъпка може да ги търсиш при други марки автомобили , например ВАГ и БМВ тук хората са други. Относно смяната на лампа, ако ти сам не разбереш как се сменя една лампа, няма кой знае какво за обяснение стъпка по стъпка, все пак не е матричен фар. Явно си разбрал че не си техническа натура в което няма нищо лошо, просто си карай колата на сервиз на който имаш вяра и си доволен и вярвам че няма да имаш проблеми.   

Бат Герги

• Експерт
  • Kia ceed jd 1.6 crdi
« Отговор #7 -: Февруари 28, 2025, 03:37:22 pm »
Само да допълня че може би е добре някой от хората които разбират тук да обяснят малко по-подробно Как се сваля този горивен филтър и как се подменя най-лесно защото трябва да ви кажа че имам изгорял габарит и не смея да отворя фара да го сменя като знам що за щуротия камо ли да тръгна да сменям филтър без да знам как ти и какво се прави но едно ръководство и Стъпка по стъпка даже видеоклип би бил много полезен
[/quot
Има достатъчно клипчета като напишеш fuel filter repace или замена филтър топлива  kia sportage

gendo

• Новак
  • *
« Отговор #8 -: Март 01, 2025, 01:55:50 pm »
Тези самоделки, дето искаш някой да ти каже как се сменя лампа на мигач стъпка по стъпка може да ги търсиш при други марки автомобили , например ВАГ и БМВ тук хората са други. Относно смяната на лампа, ако ти сам не разбереш как се сменя една лампа, няма кой знае какво за обяснение стъпка по стъпка, все пак не е матричен фар. Явно си разбрал че не си техническа натура в което няма нищо лошо, просто си карай колата на сервиз на който имаш вяра и си доволен и вярвам че няма да имаш проблеми.

Какъв мигач ? Никъее не става дума за мигач ?? Изобщо не става дума за това изобщо . Не сте разбрали явно. %)  Няма значение , оправих се . Благодаря на хората които се опитват да помагат. Именно за това и аз качих и фото.

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 264
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
« Отговор #9 -: Март 04, 2025, 10:55:43 am »
Съжалявам че съм сбъркал думата габарит с мигач , явно някой ме е занимавал с мигачи в този момент и подсъзнателно съм сбъркал думата но смисъла се запазва като цяло. Не съм искал да те обиждам и затова се чудех как най-меко да се изкажа без да те обидя , явно не успях. Няма никакво значение габарит ли е мигач ли е все е една 5 ватова лампа , фактите са ясни, приеми извиненията ми още веднъж , повече няма да се меся в темите ти, било то полезно или безполезно за теб.