Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
Изгубил си
активационния е-мейл
?
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Новини:
FACEBOOK СТРАНИЦАТА НИ
Начало
Forum
Помощ
Вход
»
Модели автомобили
»
Sportage
»
Питане за предни лагери на Sportege 97г.
« назад
напред »
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
Автор
Тема: Питане за предни лагери на Sportege 97г. (Прочетена 9091 пъти)
dinozab
Новак
Публикации: 14
«
-:
Август 21, 2009, 10:17:18 am »
Здравейте на всички.
Проблема е следния има луфт в предните лагери на джипката.Доколкото разбрах са конусни и се натягат и искам да разбера точно как става има ли някакви особенности при свалянето на ключалката така знам че се казва че не съм пипал такова нещо.Тя е с автоматично заключване.По сервизи не ми се кара щото се нашлушах на кви ли не глупости от рода че това било нормално но за мен не е щото на завои с неравности потропва а при проверка на ходовата част всичко е здраво.Какво ще ме посъветвате да ги натегна ли или направо нови но при движение няма виене или странни шумове.Джипа е на 185000км. мотора е 2.2 дизел копувана е чисто нова и за тия години само тва и е проблема направо съм очарован от нея.
Предварително благодаря за отговорите.
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 5709
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
Re: Питане за предни лагери на Sportege 97г.
«
Отговор #1 -:
Август 21, 2009, 10:22:38 am »
ами сам няма да се оправиш.Луфтовете на колелата(лагерите) е добре да се направят от човек кйто знае колко точно да натегне гайката.Ако е много затегната,лошо.Ако не е добре затегната,както сам се убеждаваш,е отново лошо.
Незнам от коя част на бг си,но мини през сервиз или познат който знае точно кога да заключи ключалката
Проблема си го има и по другите марки,така че,спокойно
Активен
dinozab
Новак
«
Отговор #2 -:
Август 21, 2009, 10:48:05 am »
Абе аз си знам колко да натегна лагера правил съм го на други автомобили но точно ключалката ме претеснява с това заключване да не стане беля.Иначе съм от Пловдив и тука нямам нито познат и в сервизите където съм бил явно нещат да барат или незнаят и казват че е наред всичко но луфта си го има а за мен не е нормолно.Страх ме е ако сваля ключалката да не изпадат радни джаджи от нея и да се видя в чудо докато я зглобя после.
Активен
Митето
Наблюдава денонощно
Master of KIA
Публикации: 5709
1.6-SW CRDI 16V EX;ŠkodaFabia 1.6 MPI AG 2007
«
Отговор #3 -:
Август 21, 2009, 12:15:30 pm »
Е в Пловдив имаме добри отзиви от сервиза на киа.Отивай смело там
Активен
Пешо
Administrator
Spammer
Публикации: 965
«
Отговор #4 -:
Август 25, 2009, 02:13:55 pm »
да, добри са там.
Гарантирам.
Активен
dinozab
Новак
«
Отговор #5 -:
Август 25, 2009, 04:09:06 pm »
Точно там не искам да я карам щото съм на обратното мнение но това е друг въпрос .
Активен
ninja_1
Обичам да пиша ;)
Публикации: 57
«
Отговор #6 -:
Септември 01, 2009, 11:19:46 pm »
Тогава звънни на Зарко-0899101433.Той е там,някъде,наблизо.Кажи му,че Соти ти е дал телефона и му прати много поздрави.Успех...
Активен
hunter76
Новак
Публикации: 2
«
Отговор #7 -:
Март 03, 2010, 08:04:50 am »
Здравейте,
Ядох го и аз с тези лагери. Точно те правят цялата далавера в предните колелета.
Съветвам всички и майстори и любители да си отворят при първа възможност главините и да видят не само конусните лагери, а и игления лагер отзад на главината. Тои е много важен лагер за цялото задвижване, зацепване на хъбовете и когато го няма задния семеринг образува луфт в полуоската на карето и така се чуват разни звуци при завой и при друсане.
Цените са:
Конесните лагери - Малък - около 24лв.
голям конусен около 45лв.
Иглен лагел около 17лв.
Семеринга е около 9лв.
Пиша около защото всеки пазари от различни места.
Обръщам ви внимание че малкия иглен лагер на главината отвътре /отзад/ е много важен.
Дано съм помогнал на някой колега.
Маншони на кормилните щанги се правят и с размер на маншони на Лада.
Диаметъра на шарнира е 35мм.
Прави се втулка от 35-37мм и се взима ладен маншон всичка се набива и става работата.
А маншона на ладата силиконов е 1.5лв.
Чао.
Активен
diakatabg
Новак
Публикации: 4
«
Отговор #8 -:
Март 05, 2017, 07:13:06 am »
Здравей,колега.Искам да питам от къде взе иглените лагери и семеринга.Мойте са разбити и те явно щото мърда полуоската.Ако може адрес на магазина или телефон ,да си поръчам.Мейду другото ,четох някъде че се правили и втулки ,вместо лагерчетата ,и размери май имаше но немога сега и тях да открия.Ако някой знае с какви размери се правят да пише та да направя предварително и като разглобя да ги поставя.
Размера на семеринга също ако му се знае номера.Благодаря на отзовалите се.
Активен
0878207330
stoichopopov
Новак
Публикации: 11
«
Отговор #9 -:
Април 19, 2017, 07:45:57 pm »
Направих втулки от фосфорен бронз вместо иглените лагери,на полуоските, карам така повече от 6 месеца и нямам проблеми а и шума изчезна още с поставянето им!Но има една подробност,премерих действителния размер на оста на полуоската,където ляга лагера(имаше износване на шийката с около 3 десети, замерено с микрометър. И по този размер си направих и втулката, при мен се получи!
Активен
Формат за разпечатване
Страници: [
1
]
« назад
напред »
КИА Клуб България- фен форум на КИА
»
Модели автомобили
»
Sportage
»