Автор Тема: Наклон на фарове  (Прочетена 12233 пъти)

Plam_69

• Разбирач ;)
  • Публикации: 264
  • Sportage lll 2.0 4x4 CRDI AWD
Наклон на фарове
« -: Ноември 10, 2014, 10:00:31 am »
Кия 3 2011 г  с  оригинален ксенон. Имам моторче за наклона на фаровете но не съм го виждал в деиствие , бутон в купето за ръчно регулиране нямам . На огледалото за задно виждане има датчик които при осветяване нито навежда нито изправя фаровете , каква е и неговата функция.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
  • Публикации: 1403
  • KIA Sportage III - D4HA
Re: Наклон на фарове
« Отговор #1 -: Ноември 10, 2014, 10:07:05 am »
Наклона на фаровете (когато е с ксенон) се регулира автоматично според това колко ти е натоварена задницата (колко е слегнал задният мост). Точно това е причината да нямаш ръчен реглаж (с копче) в купето. На огледалото за задно виждане има датчик, който гледа напред за да знае дали е ден или нощ и втори датчик, който гледа назад, за да види дали те заслепяват отзад. Ако е нощ и те заслепяват - затъмнява (позеленява) леко огледалото. (Поне аз така мисля)

Plam_69

• Разбирач ;)
« Отговор #2 -: Ноември 10, 2014, 10:16:49 am »
Благодаря за бързия отговор. На предната ми кола датчика за ден-нощ беше комбиниран с датчика за дъжд на стъклото , очаквах че сензора по посока на движение в огледалото ще навежда и изправя фаровете нощно време.

lini

• Разбирач ;)
  • Публикации: 179
  • Sportage SLE 2.0
« Отговор #3 -: Ноември 10, 2014, 12:31:46 pm »
Фаровете се вдигат и смъкват сами - при мен като спра на наклон и след секунда някъде се местят да компенсират.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #4 -: Ноември 10, 2014, 12:38:06 pm »
Точно така лини, даже при мен ако се вслушаш по-внимателно се чува и моторчето за регулиране на фаровете.
Иначе за огледалото - датчика, който гледа назад е за самото затъмняване на огледалото, гледа дали ти светят отзад.
Датчика от другата страна на огледалото трябва да е за системата, която следи лентите за движение. А датчика за осветеност по принцип го слагат някъде отпред на таблото от към предния прозорец
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

Plam_69

• Разбирач ;)
« Отговор #5 -: Ноември 10, 2014, 12:44:07 pm »
При мен тези движения на фаровете  не съм ги усетил , а това за следенето на лентите какво е точно виждал съм го бмв като настъпиш маркировката волана почва да вибрира - против заспиване.

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #6 -: Ноември 10, 2014, 12:59:56 pm »
Това за следене на лентите може и да го има на оптима, но при спортидж го няма.

smirn0ff

• Master of KIA
  • Публикации: 1731
  • Шеф диригент
    • Inspire Communications LTD
« Отговор #7 -: Ноември 10, 2014, 04:32:08 pm »
При мен тези движения на фаровете  не съм ги усетил , а това за следенето на лентите какво е точно виждал съм го бмв като настъпиш маркировката волана почва да вибрира - против заспиване.

при мен местенето на фаровете го виждам и усещам като застана на рампата за подземния гараж.
иначе системата за промяна на лентата работи по следния начин когато е активирана - караш и колата следи лентата в която се движиш, ако решиш да сменяш лентата трябва да подадеш мигач, ако не подадеш мигач, те поредупреждава, че сменяш лентата. по принцип, тази система е полезна когато се движиш по магистралата
Hyundai Genesis 2015 3.8 V6 AWD
KIA VENGA 1.6 CVVL EX 4AT
[ex]KIA CEED 1.0 T-GDI GT LINE
KIA VENGA FL 1.6 CVVL EX 6AT
[ex]KIA OPTIMA 2.0 CVVL EX 6АТ
[ex]KIA CEED 1.6 CRDI LX 5MT

rmk

• Наблюдава денонощно
  • Master of KIA
« Отговор #8 -: Ноември 17, 2014, 02:02:47 pm »
Колеги използвах случая, че си сменях гумите и направих снимки на "кантарчето" на задния мост за което ви говорех:

http://media.snimka.bg/s1/4065/034375020-big.jpg

http://media.snimka.bg/s1/4065/034375021-big.jpg

Не знам дали се вижда добре, но самата машинка е хваната стабилно за купето и чрез система от две лостчета към носача. По този начин се разбира колко е натоварена задницата от там колко се е вирнала предницата и автоматично се навеждат фаровете. Това е. Няма нищо общо с датчиците за осветеност пред или зад колата.

milan4estyr

• Новак
  • *
  • Публикации: 25
« Отговор #9 -: Септември 10, 2023, 09:45:33 pm »
Някой знае ли как се сваля и слага машинката за регулиране на фарове на Киа спортидж 3

Plam_69

• Разбирач ;)
« Отговор #10 -: Септември 18, 2023, 10:34:56 am »
Елементарно е завърташ я настрани и я издърпваш.